01. 06. 2010 günü Kirklareli Saglik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulas ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celal Tasçi ile kisa bir söylesim oldu. Kirklareli Üniversitesinin kurulmasina katkida bulunan bütün çok degerli arkadaslarima dostlarima minnet borçluyuz. Herkes elinden geleni yapmisti. Bu güzel iki binada Balaban Babada yapilmis. Yeni binalar piril piril.
YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ULAÅz: “Halkimizin Sagligi çok önemli dir. Halkimizin saglikli bilgiyle donatilmasi için çalismalar içindeyiz. Çocuk ISTISMARI VE IHMALI ile ilgili panelimizi Kirklareli Kültür Merkezinde yaptik. Ikinci panelimiz KRONIK HASTALIKLAR VE YAÅzAM KALITESIYDI. Bu gibi etkinliklerle halkimizi bilgilendiriyoruz. Okulumuz dört yilliktir. Lisans egitimi veriyor. Meslek Okullariysa Önlisans veriyor. Emekli ögretmen Ineceli Rahmi Türköz bacanagim olur. Bizler Türk Büyüklerini ve Atatürk’ü cok severiz. Onlarin torunlariyiz” dedi. Okulun kütüphanesi, dört tane laboratuari, ögretim üyelerinin odalari, Dershaneler, Toplanti Salonu, ögrenci isleri odasi var. Okulunun yaninda yemekhane ve kantini var. Bilgisar, Mikrobiyoloji Fizyoloji Laboratuari, Sterilizasyon, Teknik esaslari laboratuarlari var.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. CELAL TAÅzÇI: “Babaeski’nin Dügüncülü köyündenim. Garanti Bankasinda yillarca yöneticilik yaptim. Bankacilik Sektöründe üst düzey yöneticisiydim. Okulumuzda Muhasebe, isletme, Disticaret, maliye bölümleri bulunmaktadir. Kibristaki üniversitelerde ingilizce olarak Bankacilik, finans ekonomi dersleri verdim. Kendi memleketime hizmet etmek için buradayim. Dedeler Hüsmen Aga Akinci Sülalesindendir. Buyur her zamangel” dedi. Çarsidan bu güzel iki okula dolmuslar çalisiyor. Yollarina bakim gereklidir. Kirklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç’tir.
KIRKLARELI TARIH BOYUNCA KÖPRÜBIR KENTTIR.
BALKANLARA AÇILAN BIR KAPIDIR. MALKOÇLAR
GÜMRÜKKAPISI YENI KAPILAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Kirklareli Valisi Cengiz Aydogdu’nun Üniversite ve Åzehir Geçmisten Gelecege Kirklareli panellerinden ikisini izledim. Gazetede yazdim. Bir kenti tanitan, onu insa eden üniversitelerdir. Her ilde, ilçelerde Yüksek Okullarin olmasi önemlidir. Avrupayi avrupa yapan agir sanayinin yaninda ünIversitelerdir. Bilimin, kültürün, sanatin gelisiminde üniversitelerin, okullarin aydin insanlarin, sivil toplum örgütlerinin, partilerin önemi çok büyüktür. Gerikalmis cehalet içinde yasayan toplumlar oldugu yerde sayar. Ilk insanlarin, magaralarda yasadigi magara duvarlarina resimler çizdigini biliyoruz. Asagipinar ve Kanli Geçit kazilari 1993 yilindan beri her yil yapilmaktadir. Prof. Dr. Mehmet Özdogan 1998 yilinda TRT muhabiri Ergin Dayanç’a söyle dedigi zaman bende oradaydim: “Kirklareli Sekiz bin yil önce bozkirdi.
Binyil aradan geçti. Ormanlar olustu. Üç aslanin çene kemigi bulundu. Berlin Üniversitesiyle baglarimiz var. Önemli Buluntulari karbon 14 metoduna göre Berlindeki laboratuar kaç bin yillik oldugunu tesbit ediyor. Kirklareli Köprü Bir Kenttir”demisti. Agaçlari çatip çavdar saplariyla örüp çamur sivasiyla kapatip kulübe yapan Asagipinar insanlari MÖ: 6200 Yil önce yasamislar. Çanak çömlek, ögütme taslari, ocaklar, yapip hayvancilik ve tarim yapmislar. Çikan yanginda yanmis bugdaylari Ahmetçe Kazi Bilim Evinde görmüstüm. Türkiyeden, Avrupa’dan pekçok arkeologla Asagipinarda karsilastim. Prof. Dr. Herman Parzinger Almandi.
Kirklareli den yüzlerce genç Asagipinar ve Kanligeçit kazilarinda çalismisti. Kirklarelinde yapilan pekçok paneli izledim. Prof Dr. Engin Beksaç’in TRAKLAR konusunu dinledigimde Savasçi, sarapçi, at üstünde yasamayi seven Trak kabilelerinin Trakyadaki sosyal yasamini daha iyi anlamistim. Bilgiye susamis gönüllere selam olsun. Spartakus Meriç nehri kiyisinda yasayan soylu Trak kabile sefiymis. Roma imparatorluguna karsi büyük isyan çikaran Spartakustur.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol