19.11.2009 günü CEMAL BEKTAS: “Trabzon Of kasabasi 1960 dogumluyum. Dünyada iki milyon Of’lu yasiyor. Osmanli Devleti zamaninda köklü agalarin, ailelerin yasadigi bir yerlesim yeridir. Çaykara, Dernek Pazari, Hoyrat Ilçeleri Of Ilçesi’ne bagliydi. 150’ye yakin mahalle ve köyü vardir.
22 yildir Kirklareli’nde faaliyet göstermekteyiz, tüm zorluklara ragmen... Dört kardesiz. Zonguldak’ta amatörce futbol oynadim. Lüleburgazspor’da bir yil ikinci baskandim. Sonra ayrildim. Karadenizliler Dernegi’nin Kirklareli’nde kurucusu ve bir yil baskaniydim. Islerimizin çoklugundan baskanligi arkadaslara birakiyoruz. Zirveye getirip zirvede ayrilacaksin.
Kirklareli Dereköy Yolu üzerinde Tasocagi isletmeciligi, Pinarhisar Yenice beldesinde ikinci bir tasocagimiz var. Iki isletmede çalisan 55 kisidir.
Manisa Organize Sanayi’nde Demateks Fabrikasi’nda 325 kisi çalisiyor. Istanbul Bolluca Köyü’nde kömür madeni ocaginda 70 kisi çalisiyor. Karadeniz’de doganin sert, hirçin olmasi, arazinin kisitli olmasindan dolayi göç olayi yasaniyor. Ya okuyacaksin ya da isinde basarili olacaksin..
Gittigimiz her yere bir eser birakiriz. Sosyal faaliyetlere katiliriz” dedi.
Bazen Kirklareli Karadenizliler Dernegi’ne ugrarim. Espirili insanlardir Karadenizli dostlarimiz, arkadaslarimiz, kardeslerimiz.. Dünyada Dosluk Olsun...
Karadenizliler’in renkli kisilikleri, fikralari, türküleri, folkloru ilgimi çeker. Sicakkanli insanlardir. Istanbul Kadirga Yurdu’nda kalirken Karadenizli arkadasimin anlattigi güzel fikralar sohbetlere nese katardi.. 1967-70’li yillar...
Çanakkale Çan Lisesi Müdürü 1973 yilinda Özkan Adali’ydi. Trabzonlu’ydu kendisi.
Çok sevecen, neseli bir müdürdü. Bir aksam hamsi bugulamayi alip oturdugumuz eve geldi. Komsumuzdu. Biz ögretmen Mustafa Tabanoglu ile beraber kaliyorduk. Bir ufak rakiyi açtik. Muhabbeti tazeledik. Çan Lisesi’nden ögrencilerim bazen selam gönderirler. Beni unutmamislar.. Hareketli çocuklar son sinifta rahat durmazlardi. Ders çalismayinca notlar düsük gelirdi. Onlara ikinci dönem söyle demistim; “Çocuklar yaza evleniyorum. Sizlere yardimci olayim. Yil sonundaki sinava hazirlanin. Son yazililara çalisiniz. Üç dört kisisiniz. Iyi çocuklarsiniz. Çalismadan olmaz. Anlamadiginiz konu, yer varsa sorun anlatalim. Ben gençleri çok severim. Tarih dersi, tarih bilinci insana kisilik kazandirir. Okulu bitiriniz. Hayata atiliniz. Arkada sorunlariniz kalmasin.”
Ögrencilerle çalistik. Iyi hazirlanip çok çalisarak okulu bitirdiler. Sinavlardan çok güzel not almislardi.
Hayatin özündeki sir çalismaktir...
Hayat sarkilar gibi güzel olsa ne güzel olur..
Bu yaziyi aksam Ögretmenevi’nin sessiz ortaminda yaziyorum. Ögretmenevleri, ögretmenlere çok büyük hizmet veriyor. Sosyal, toplumsal bir görevi yerine getiriyor.
Gecenin sisi çökmüs Kirklareli’ne insanin oldugu yerde sorunlar bitmez. Tarihin giz dolu hikayeleri vardir. Gazetelerde, kültürel, tarihsel, sanatsal sayfalar yok denecek kadar azdir.. Üçüncü sayfa haberlerinde cinayet haberleri insanin canini sikar. Gazeteler tarihçilere neden sayfalarinda yer vermezler? Halki seven, halkin mutlulugunu saglamak isteyen gönüllere selam olsun...
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol