13.07.2010 günü 6 B sinifindan eczaci Selahattin Åzisko: “5 Fen A sinifinda okurken siz bizim sinif ögretmenimizdiniz. Okul müdürü Nermin TAN’di. Beden egitimi ögretmeni Erol Olgaç ve esi Meryem Olgaç’ti. Ögretmenlerden Åzener Gültekin ve esi Güner Gültekin, Tomris Turandi. Sinif arkadaslarim: Birol Inan, Savas Genç, Veli Varol, Atilla Hekimoglu, Zehra Kirte, Müjdat Vardar, Aysegül Kutlu Dr. Vehbi Kutlu’nun kiziydi. Kirklareli Atatürk Fen Lisesi Facebook sayfasinin sonunda 1978 6 Fen sinifinin fotograflari var.
1978 yilinda Kirklareli Atatürk Lisesi Basketbol Takiminda Derya Ergul, Levent Åzenoymak, Selahattin Åzisko, Ergun Cura, Ilhan, Oksan Kutlu, Ertan Balaban vardi. Takimin oyun kurucusuydum. Kepirtepe Lisesi basketbol takimini yenerek sampiyon olduk. Edirne’de yapilan maçlarda grup birincisi Istanbul oldu.
ÖYS için Istanbul Hazirlik Dershanesine gittik. Dershane Besiktastaydi. Dershanenin seviye tespit sinavinda Fen dalinda birinci oldum. Matematik dalinda Erdal Ataöz oldu. Kirklareli Atatürk Lisesinde aldigimiz egitim ögretimin güzelligini orada fark ettik. Sinifta dersleri normal bir ögrenciydim.
Oglumun adi Tolga Åzisko ÖSS sonuçlarini bekliyor. Kirklareli Anadolu Lisesi sayisal bölüm mezunudur. 5 Fen- 5 Fen B sinifi son sinifta 6 Fen B sinifini olusturdu.’’ dedi.
Ögrencilerimle söylesi yaparken unuttugumuz isimler olabilir. Ben Kirklareli Atatürk Lisesine Çan lisesinden es durumuyla 1974 25 Kasim’da gelmistim. Trakya turlarinda Kirklareli Atatürk Lisesi ögrencilerimizle karsilastigim anlari unutamam. “Ögrencilik yillarini unutma Selahattin Demiraco’’ diyerek tarih ögretmenligi yapmistim. Egitim sistemimiz ezbere dayaniyor.
Ticaret Lisesinde bir dönem Lise 1 .sinif ve orta 1’lere Tarih, Sosyal Bilgiler dersine girmistim. Dalcali ilkokulu açildiginda Orta 1 ve Orta 2 lerin tarih dersine girmistim. Fahri Kasap Ortaokulu’nun bir dönem Orta 3. siniflarin Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersine girmistim.
Türk Tarihini çok severim. Devrim Tarihi (Inkilap Tarihi) derslerini yaparken Atatürk’ün Nutuk (Söylev) kitabini sinifa getirir oradan konumuzla ilgili yerleri okuttururdum. Tarih dersinde, Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde haritalardan yararlanirdim. Arastirmaci tarihçi ve yazar Dogan Avcioglu’nun bütün kitaplarini incelemistim.
Sabahattin Selek’in Anadolu ihtilali, Lord Kinros’un Atatürk Bir Milletin Dogusu , Armstorg’un Bozkurt kitabini daha o yillarda okumustum. Lamartin’in Osmanli Tarihi kitaplari çok güzeldir.
Ferudun Fazil Tülbentçi’nin kitaplari, Nihal Atsiz’in Bozkurtlarin Dirilisi, Resat Nuri Güntekin’in pek çok kitabini ortaokul, lise yillarinda okumustum.
Jules Verne’nin bütün kitaplarini da çok begenmistim. Victor Hugo’nun Sefiller, Balzac’in Vadideki Zambak, Michael Zevaco’nun on ciltlik Pardayyanlar, macera kitaplarina bayilirdim..
Televizyonun, internetin gelmesiyle hersey degisti. Toplum degisimden geçiyor. Kahveye sortuyla gelip oturan genç çok rahatti. Eskiden böyle miydi. Baba baskisi, ögretmen baskisi vardi. Uzun saçli Baris Manço ve arkadaslari, Saray Sinemasindaki konserini unutamam. Aramizdan erken ayrildi. Aile filmlerinde kislik, yazlik sinemalar dolup tasardi.
Zafer Sinemasindaki filmleri agaca çikip seyreden Karakas Mahallesi’nden arkadaslar vardi. Rahmetli kardesim Sadettin Demiraco yazlik sinemada “Buz gibi Sakarya gazozum var” diyen sesini hala hatirlarim.
Ruhu sad olsun. Dostlar beni hatirlasin.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol