KİAD Adana ve Antakya gezisi düzenledi

Kırklarelili işadamları Adana'daki iş fırsatlarını yerinde incelemek için Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) davetlisi olarak Adana'ya, Kültürel zenginliklerle tanışmak içinde Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BİRSİAD) misafiri olarak Antakya'ya gezi düzenledi.
Kırklareli İşadamları Derneği (KİAD) üyesi bir grup işadamı, iş fırsatlarını yerinde görmek için Adana'ya gitti.
Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) misafiri olan Kırklarelili işadamları fabrika ziyaretlerinin yanı sıra kültürel gezi de yaptılar. AGİD Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte sabah kahvaltısında bir araya gelen KİAD'lı işadamları Adana'yı çok beğendiklerini dile getirdiler. AGİD'in faaliyetleri hakkında AGİD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdoğru'dan bilgiler de alan KİAD Başkanı Emre Yurdakul ve beraberindeki işadamları coğrafi konumu itibariyle Adana'nın 'Ortadoğu'nun ihracat kapısı' olabilecek kapasiteye sahip olduğunu gördüklerini de ifade ettiler. Daha sonra AGİD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdoğru ziyaretin anısına KİAD Başkanı Emre Yurdakul'a plaket takdim etti. Yurdakul da, Trakya'da üretilen peynir çeşitlerinden oluşturulan sepeti Özdoğru'ya hediye etti.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni de gezen Kırklarelili işadamları Aslanlar Alüminyum Fabrikasını da ziyaret etti. Burhan Aslan'dan fabrika hakkında bilgi alan KİAD Başkanı Emre Yurdakul ve işadamları daha sonra Tarsus Eshabı Kehf'e giderek 'Yedi Uyurlar'a ait olduğu inanılan mağarayı gezdi. Akşam üzeri tekrar Adana'ya gelen konuk işadamları Merkez Park ve Merkez Camii'yi de gezdi.
Vali Hüseyin Avni Coş'a konuk oldular
Kırklareli'nde de görev yapan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'la, Onbaşılar Kebap Salonu'nda akşam yemeğinde bir araya gelen KİAD'lı işadamları eski günleri yad etme fırsatı da buldu. Vali Coş'un tek tek yakından ilgilendiği Kırklarelili işadamları metrelik kebabı da çok sevdi. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın selamını da getiren KİAD Başkanı Emre Yurdakul Vali Coş'a üzerinde Arapça olarak 'Allah yardım eden ve muvaffakiyet verendir' yazan tablo hediye etti. Vali Coş da konuk işadamlarına Adana'nın damak tatlarından cezerye hediye etti. Kırklarelili işadamları Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'la hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Programın ikinci gününde Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BİRSİAD) misafiri olarak Antakya'ya giden KİAD üyeleri otantik yöresel sabah kahvaltısında BİRSİAD yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Neşeli geçen kahvaltıda karşılıklı bilgilendirme sohbetleri yapıldı. KİAD üyeleri Antakya mutfağının güzelliğiyle tanışmaktan ve BİRSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin sıcaklığından, yakın ilgilerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Kahvaltı sonrasında KİAD Başkanı Emre Yurdakul BİRSİAD Başkanı Ali İşgören'e Kırklareli yöresel peynirlerinden oluşan hediye sepetini hediye etti.
Tarihi dokusuyla ünlü Anyakya' yı dolaşan KİAD üyeleri Künefenin lezzetinide yerinde tattı. Habibi Neccar, samandağı, St pierre kilisesi, beşikli mağara, uzun çarşı, aziz simeon manastırı, Antakya mozaik müzesi, daphne, harbiye, seyir tepesi, belen yaylası, Antakya kalesi… gibi tarihi mekanları gezen KİAD üyeleri bol bol hatıra fotoğrafı çekti.
Akşam Hatay Vali Yard. H.Volkan Kköksal'ın da katıldığı meşhur Antakya sofrasının tüm lezzetlerinin buluştuğu veda sofrasıyla KİAD üyeleri programın tatlı yorgunluğunu üzerlerinden attı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ŞENOL: İŞADAMLARIMIZA MUVAFFAKİYETLER ! 14 Kasım 2013 Perşembe 15:37:00

    KIRKLARELİLİ İŞADAMLARI ARKADAŞLARIMIZ ADANA VALİSİNİ ZİYARET EDİP BAŞLARI GÖĞE ERMİŞTİR HERHALDE VALİ GİTTİĞİ HER İLDE İYİ ANILAR BIRAKTIĞI İÇİN ! BİZİM İŞ ADAMLARIMIZDA ^^âllah yardım eden ve muvaffakiyet verendir^^ gibi güzel bir sözü UYGUN OLMIYAN BİR BÜROKRATA KARŞI VERDİKLERİ İÇİN TARİHE GEÇMİŞLERDİR ONBAŞILARDA BİR KEBAP KARŞILIĞI.