Kent Konseyi 2018’in ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi

Kırklareli Kent Konseyi, 2018 yılının ilk Olağan Genel Kurulu’nu 19 Ocak Cuma günü (dün), Kırklareli Atatürk KültürMerkezi’nde gerçekleştirdi. Her yıl 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen seçimsiz genel kurulda, Kent Konseyi’nin 2017 yılı boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlerin raporları sunuldu. Saat 13.30’da başlayan genel kurula, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksel Çidem, Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan ve kent konseyi üyeleri katılım gösterdi.

Kırklareli Kent Konseyi 2018 yılının ilk Olağan Genel Kurulu’nu 19 Ocak Cuma günü saat 13.30’da gerçekleştirdi. Seçimsiz olarak gerçekleştirilen genel kurulun Divan Başkanlığı’nı, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında 2018 yılını kutlayarak başlayan Meriç, herkese huzurlu ve mutlu bir yıl diledi.
Genel kurul, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Her yıl 2 kez olmak üzere toplanan seçimsiz genel kurulun amacı; o yıl boyunca yapılan faaliyetlerin raporunu, Kent Konseyi Üyeleri ile paylaşmak olarak açıklandı. Faaliyet raporunu okuyan Başkan Seyfi Meriç, ilerleyen zamanlarda daha iyi işler başarmak istediklerini ifade etti.
Faaliyet raporunun il maddesi Kent Konseyi’nin bu yıl içinde taşındığı yeni hizmet binası oldu. Yıl içinde yaptıkları en önemli projenin yeni yere taşınmak olduğunu ifade eden Meriç, faaliyet raporunun diğer maddelerine geçti.
Faaliyet Raporu
TKKP 21.Olağan Genel Kuruluna Katılım; “Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun (TKKP) 21. Olağan Genel Kurulu 25-26 Şubat 2017 tarihlerinde Muğla-Milas Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Kent Konseyimiz söz konusu genel kurula Başkan Seyfi MERİÇ ve Yürütme Kurulu Üyesi- Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem ile katılım sağlamıştır.”
Bebek bakım ve emzirme evi; “Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından projelendirilen ve Özel Medikent Hastanesinin finansmanını sağladığı Bebek Bakım ve Emzirme Evinin açılışı yapıldı.”
8 Mart etkinlikleri
Trakyalı Kadınlar Resim Sergisi; “8. Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Sanatçı Tahir Kadem tarafından yapılmış olan “Trakyalı Kadınlar” temalı resim sergisi Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilendi. Sergiyi Trakya’nın farklı noktalarından sanatseverler gezdi. Sanatçı Tahir Kadem Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Çakır nezdinde  tüm kadın meclisi yürütme kurulu üyelerine böylesine güzel bir davet aldığı için teşekkür etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Çakır’da Tahir Kadem’e böylesine değerli bir çalışmayı Kırklareli’lerle buluşturduğu için teşekkürlerini iletti. 20 Resimden oluşan sergi Trakya’nın farklı yörelerinde farklı çalışma koşullarında yaşayan “Trakyalı Emekçi Kadınlardan” oluşuyor.” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan bir diğer etkinlikte, belgesel gösterimi olarak açıklandı; “Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında 7 Mart Salı günü 2 belgesel film gösterimi gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu gösterim Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salonda gerçekleştirilmiştir.” 8 Mart sebebiyle düzenlenen fotoğraf sergisi açıldı. “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Meclisi ile Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği işbirliğinde fotoğraf atölyesi kuruldu. Atölye çalışmasında 2 ay boyunca Kırklarelili Emekçi Kadınların yaşamı fotoğraflandı.  Sergi KIFSAD üyesi kadınlar tarafından gerçekleştirildi.”
Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen panelden bahseden Meriç, suyun hem kendileri için, hem de insanlık için çok önemli olduğunu vurguladı ve su ile ilgili her türlü etkinliğe katılacaklarının altını çizdi.
Edirne Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu Toplantısına Katılım; “İlimiz Vize ilçesi, Kıyıköy(Midye) beldesi Papuçdere mevkiinde kurulması planlanan “Doğalgaz Çevrim Santrali”nin çevresel etkilerinin de ele alındığı Edirne Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu toplantısında, Kırklareli Kent Konseyi’nin görüşleri ve konu ile ilgili hazırlamış olduğu rapor sunulmuştur.”
Danıştay ve idare mahkemesi nezdinde dava açılması, “Tüm Trakya’yı ve ilimiz Kırklareli’yi yakından etkileyecek olan 1/25bin ve 1/100binlik Çevre Değişikliği Planlarına karşı Edirne İdare Mahkemesi ve Danıştay’da dava tesis ettik.”
Eğitim Çalışma Grubu cezaevindeki çocuk mahkumları ziyaret etti; “Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu olarak 7 Mart 2017 tarihindeki toplantıda alınan karar gereği, 23 Nisan 2017’de Kırklareli E Tipi Cezaevindeki çocuk mahkumlarını ziyaret amaçlı ceza evi müdürlüğü ile iletişime geçilerek gerekli başvuru yapılmış; gerekli onay alındıktan sonra 24 Nisan 2017’de ziyaret gerçekleştirilmiştir.”
“Trakya’da Planlama Süreçleri ve Son Durum” konulu konferans gerçekleştirilip doğa ile ilgili çalışmalara eklendi. Kadın Meclisi Olağan Genel Kurulu hakkında konuşan Meriç, kadın konseyinde faaliyet raporunun okunduğunu ve yapılan faaliyetlerin anlatıldığını belirtti.
Kent Konseyi TSM Korosu Konseri, Kent Konseyi’nin sıklıkla gerçekleştirdiği etkinliklerin arasında yer alıyor. Meriç, konserlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Kırklareli Kent Forumu; “Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun almış olduğu karar uyarınca “Nasıl bir kentte yaşamak istiyoruz?” temalı Kent Forumu 24.05.2017 Çarşamba günü Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılmıştır.”
9.Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri; “Kırklareli Kent Konseyi tarafından düzenlenen, Kırklareli Belediyesi’nce desteklenen Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri’nin 9.su bu yıl 16-17 Eylül tarihlerinde yapıldı.”
Hibakuşa’lar Olmasın!” Konulu Sergi ve Sunum Etkinliği; “Kırklareli Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve TMMOB ile birlikte düzenlediği “Hibakuşa’lar Olmasın!” adlı resim sergisi 30 Eylül 2017 tarihinde Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde açılmıştır.”
Trakya Kent Konseyleri Birliği Toplantısı; “Yürütme Kurulu’nda görev yaptığımız Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin(TKBB) Lüleburgaz’da  12.11.2017 tarihinde yapılan 2017 yılı ikinci olağan genel kuruluna katıldık. Toplantıda T.Ü.Öğr.Gör.Dr. Pınar Akarçay, “Kent Konseyleri ve Sivil Örgütlerin Kent Yönetimine Katılımı”; “İlhan Kurt,” “Trakya’da Toprakların El Değiştirmesi”; “Av.Bülent Kaçar”, “Trakya Ekolojisinde Son Gelişmeler, Saldırılar, Hukuki Durum”; “Prof.Dr. Mahut Güler” , “Büyük Şehir Yasa Taslağı ve Kırsala Etkileri” konularında bilgiler aktarmışlardır.”
Istrancalardaki mağaraların korunma altına alınmasına yönelik çalışma; “Kent Konseyi Çevre Meclisi ile Galeri Mağara Araştırma Grubu üyesi akademisyenler, Istrancalardaki doğal varlıklarımız olan mağaraların tespiti ve korunmasına yönelik bir dizi çalışma yürüttüler. Elde edilen bilimsel veriler ilgili kurum kuruluşlarla ve kamu oyu ile paylaşılmaktadır. Bu çalışmanın amacı; mağaraların doğal sit olarak koruma altına alınmasıdır.” Meriç’in bahsettiği önemli faaliyetlerden birisi de; Trakya Kent Konseyleri Birliği (TKKB) Yürütme Kurulu olarak 24 Aralık 2017 Pazar günü Kırklareli Kent Konseyi Salonu’nda toplanması oldu.
Son olarak anlatılan faaliyet ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşen, 23.Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurul Toplantısı’na katılım idi. Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, faaliyet raporunun okunmasının ardından genel kurula katılanlara teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol