Geçtiğimiz günlerde, Kaynarca'da faaliyet gösteren Tek Taş Su Değirmeni'nin proje kapsamında çevresinin düzenleneceğinin müjdesini veren Kaynarca Belde Belediye Başkanı Serdar Türker, projenin teknik dosyasını hazırlayarak, Pomerie Belediyesi'ne
teslim ettiklerini söyledi. Türker, su değirmeninin tarihi dokusuna zarar verilmeyeceğini ve çok güzel bir
projeye imza attıklarını belirtti
Kırklareli'nin her geçen gün büyüyen ve hemen her platforma davet edilen Kaynarca Belde Belediyesi, yeni çalışmalarla birlikte belde için tarihi değeri çok büyük olan faaliyet gösteren Tek Taş Su Değirmeni'nin proje çalışmalarını, Pomerie Belediyesi'ne teslim etti. Proje kapsamında teknik dosyanın Bulgaristan'ın Pomerie Belediyesi Proje Müdürü'ne verildiğini söyleyen Kaynarca Belde Belediye Başkanı Serdar Türker, Kaynarca için çalışmaktan vazgeçmeyeceklerini bildirdi. Türker, "Avrupa Birliği Projemiz kapsamında 230 yıllık tarihi Taş Değirmenimiz için Bulgaristan Pomerie Belediyesi ile Ortak olarak hazırladığımız projemiz kapsamında, Teknik Dosyayı Pomerie Belediyesi Proje Müdürü Lyuba Zheleva'ya teslim ettik. Çalışmalarımız kısa bir süre içersinde başlatılacak. İnşallah beldemize hayırlı, uğurlu olur" dedi.
"Tarihi dokumuz korunacak"
Konuşmasının devamında, Kaynarca'nın tarihi dokusunun koruma altına alınarak, proje kapsamında hiçbir zarar görmeyeceğine vurgu yapan Türker, şunları söyledi; "Projemiz için emek veren, teknik bilgi sağlayan Nazife Ahmedova hanıma, Belediyemiz Fen Memuru Aykan Akcan'a, Mimar Yasemin hanıma ve destek veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Trakya da faaliyet gösteren Tek Taş Su Değirmeni Kaynarca için çok önemli, Değirmenin tarihi dokusunu da koruyarak çok güzel bir proje ürettik. Projemizin onaylanacağına yürekten inanıyoruz. Kaynarcamız için Hayırlı olsun."
"Her şey vatandaşlarımızın daha rahat etmesi adınadır"
"Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda beldemizdeki tüm eksiklikleri, sıkıntıları, problemleri çözmek adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Beldemizin büyüyüp, gelişmesi ve hemen her platformda tanınabilmesi adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu bağlamda beldemizde büyük sıkıntılara yol açan bir problemi daha ortadan kaldırıyoruz. Çiftçilerimiz için yaptığımız girişimler sonucunda DSİ ekipleri Kaynarca'ya geldi.
Tuzludere Bölgesi komple temizlenecek. Sel suları artık tarlalara ve ekilen ürünlere zarar veremeyecek. Uzun yıllardır çok büyük bir sorun olan sel suları için artık sıkıntı kalmayacak.
Halkımız için, çiftçi vatandaşlarımız için çalışmaya ve iş üretmeye devam edeceğiz."
"Ne gerekiyorsa yapacağız"
"Beldemiz hem tarihi dokusu hem de eşsiz su kaynakları bakımından özel bir yere sahip. Bu bağlamda Kaynarca'mızın tanınması, tanıtılması ve ziyaret edilmesi bizler için çok önemli. Bahar aylarına girmemize kısa bir süre kala, bu çalışmalara daha fazla odaklanacağız. Beldemize önümüzdeki yaz döneminde daha fazla turist çekebilmek, gelen yerli ve yabancı turistleri daha iyi ağırlayabilmek adına yeni projelere ve çalışmalara imza atacağız. Kaynarca'mız için eksik ne varsa, elimizdeki tüm imkanları değerlendirerek gidermeye gayret göstereceğiz. Her şey Kaynarca'mız için olacak."
"Gençlerimizin geleceği için çalışıyoruz"
"Beldemizde yaşayan gençlerimizin geleceklerinin aydınlık olması, onların daha iyi şartlar altında yaşayabilmeleri, beldemizden uzaklaşmamaları adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu bağlamda beldemizde istihdam sağlayabilecek, gençlerimizin daha iyi alanlarda sosyalleşmesine yardımcı olacak, projeler geliştireceğiz."
Serdar başkan çok çalışkan adam. Bu sebeple çalışmayıp yan gelip yatan yerel yöneticilerin bayağı sinirlerini bozuyor. Olsun böylelikle belki hizmet üretmeyi öğrenirler. Teşekkürler Serdar başkan.