Kaymakam Köken’den Anız ve Metruk Evlere Yönelik Muhtarlara Önemli Yazı!

Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken, artan sıcaklıklar ve kuruyan bitki örtüsünün oluşturduğu yangın riskine karşı tüm köy muhtarlıklarına önleyici tedbirleri içeren resmî yazı gönderdi. Altınyazı köyünde yaklaşık 50 dönümlük alanın zarar gördüğü yangının ardından metruk evler, sahipsiz bahçeler ve kuru otların acilen temizlenmesi çağrısında bulunan Kaymakam Köken, gerekli durumlarda kamu kaynaklarının da seferber edileceğini açıkladı.

Yaz mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının hızla artmasıyla birlikte Uzunköprü Kaymakamlığı, ilçe genelinde can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek yangın felaketlerine karşı erken tedbir almak amacıyla harekete geçti. Kaymakam Muammer Köken imzasıyla tüm köy muhtarlıklarına gönderilen resmî yazıda, yerleşim yerlerindeki yangın risklerini en aza indirmek için yürütülecek çalışmalar ve alınması gereken önlemler sıralandı.

Önleyici tedbirlerin hayatiyeti, ilçeye bağlı Altınyazı köyünde meydana gelen ve yaklaşık 50 dönümlük bir alanın kül olmasına yol açan yangınla bir kez daha gözler önüne serildi.

"Mevsim Normallerinin Üzerinde Yağışlar Riski Artırdı"

Altınyazı köyündeki yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken, yaşanan olayın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Yangının derin bir üzüntü yarattığını belirten Kaymakam Köken, bu durumun beklenen bir tehlikenin habercisi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Bilindiği üzere ilçemiz genelinde bu yıl mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışlar nedeniyle ot, çalı ve benzeri yabani bitki örtüsünde ciddi bir artış oldu. Yaz mevsimiyle birlikte bu bitki örtüsünün kuruması, özellikle yerleşim alanları ve tarım arazilerimizin yakın çevresinde yangın riskini üst seviyeye çıkarmıştır."

"Metruk Alanlardakı Kuru Otlar Büyük Potansıyel Taşıyor"

Yaklaşık 50 dönümlük alanın zarar gördüğü yangının ardından uyarılarda bulunan Kaymakam Köken, köy içlerindeki sahipsiz ve bakımsız alanların oluşturduğu tehlikeye vurgu yaptı. Uzunköprü Kaymakamı Köken, "Metruk ya da uzun süredir kullanılmayan ev ve bahçelerde biriken kuru otlar, en küçük bir kıvılcım veya ihmal sonucu tarım alanlarına ve köy yerleşimlerinin tamamına yayılabilecek potansiyele sahiptir. Can ve mal güvenliğimizi tehdit eden bu riski en aza indirmek için Kaymakamlık olarak tüm muhtarlıklarımıza acil önleyici tedbirleri içeren genelgemizi zaten ilettik" dedi. Yangına yapılan müdahalenin koordineli ve hızlı olmasının daha büyük bir felaketi önlediğini belirten Kaymakam Köken, "Bugün, devletimizin tüm imkânları, itfaiye ekiplerimiz, kolluk kuvvetlerimiz ve en önemlisi sağduyulu köylülerimizin traktörleriyle yaptığı hızlı ve cansiperane müdahale sayesinde çok daha büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmaması en büyük tesellimizdir" ifadelerini kullandı.

"İhmale Yer Yok, İmkânlar Seferber Edilecek"

Köy muhtarlarına ve vatandaşlara temizlik çalışmalarının hızlandırılması yönünde çağrıda bulunan Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken, sahipsiz araziler için kamusal imkânların devreye sokulacağını açıkladı: "Lütfen köy içindeki metruk alanları ve terk edilmiş bahçeleri hızla tespit edip temizleyelim. Sahiplerine ulaşılamayan taşınmazlar için köy bütçelerini, bütçenin yetmediği durumda ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bu konuda hiçbir ihmale yer yoktur."

Bölgede zarar tespit çalışmalarına derhal başlandığını duyuran Kaymakam Köken, "Tüm çiftçilerimize ve Altınyazı halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol