Açik Ögretim Lisesi ögrencilerinin kayit yenileme islemleri Kirklareli Halk Egitim Merkezi Müdürlügü'nde yapiliyor. 2008-2009 egitim ögretim yilinin birinci döneminde Açik Ögretim Lisesi egitimine devam etmek isteyen ögrenciler için kayit yenilemelerde son tarih 19 Aralik. Açik Ögretim Lisesi ögrencilerinden, ögrencilik durumu aktif veya donuk olan tüm ögrencilerin kayit yenileme islemi yapabilecegi duyurulurken, konuyla ilgili yapilan açiklamalarda su ifadeler yer aldi:
Kayit yenileme ücreti
"40.00YTL.'yi Ziraat Bankasi, Vakiflar Bankasi veya Halk Bankasinin herhangi bir subesine T.C. Kimlik numaralarini bildirerek Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü hesabina yatiracak.
T.C. numarasi olmayan ögrencilerimizin kayit ücretini nasil yatiracagi bilgi islem birimi tarafindan Halk Egitimi Merkezi Müdürlüklerine mesaj yoluyla bildirilecektir.
5.00YTL'yi ise kaydini yaptiracagi Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünün okul aile birliginin verecegi banka hesap numarasina veya halk egitimi merkezi müdürlügü okul aile birliginin makbuzu karsiliginda Halk Egitimi Merkezi Müdürlügüne teslim edecektir.
Kayit yenileme isleminde yatirilan ücret online olarak Açik Ögretim Lisesi sistemine aktarildigi için süresi disinda/yanlis yatirilan ücretlerin Banka dekontlari kesinlikle kabul edilmeyecektir. Kayit yenileyecek ögrenci, kayit yenileme ücreti olarak bankaya yatirdigi paranin dekontunun bir nüshasini Halk Egitim Merkezi Müdürlüklerine teslim edecek, diger nüshasini kendisi muhafaza edecektir. (Dekontlar gerektiginde Açik Ögretim Lisesi Müdürlügüne ibraz edilecektir.)"
Ücret alinmayacak ögrenciler
"Kibris Baris Harekâtinda yaralanan gazilerimizin es ve çocuklari ile bu mücadelede sehit düsenlerin es ve çocuklarindan, terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile sehit düsenlerin es ve çocuklarindan, Istiklal madalyasi verilmis, vatani hizmet tertibinden seref ayligi baglananlar; Mahkeme karariyla egitim tedbiri verilenler.
Bu satlardan birini tasiyan ögrencilerimiz durumlarini belgelendirmek sartiyla kayit yenileme ücretinden muaf olacaklardir.(sehit ve gazilerimizin es ve çocuklarindan evlenenler ücret muafiyetinden yaralanamaz.)"
Açik Ögretim Lisesi kayit yenileme islemleri sirasinda; yanlis hesaba ücret yatirma, çift ücret yatirma, vb. tüm nedenlerle yatirilan ücretler kesinlikle geri iade edilmez. Ücret muafiyeti butonlarin yaninda 'islah evi ve ceza evi' seçenekleri de vardir. Bu seçenekler sadece Açik Ögretim Lisesini bilgilendirmek için konulmustur. Isaretlenmis olmasi ögrenciye ücret muafiyeti saglamaz"
Kayit yenileme islemleri
"Kayit yenileme islemi iki bölümden olusmaktadir. Halk Egitim Merkezi Müdürlügünce yapilacak is ve islemler, ögrencinin yapacagi is ve islemler. Kayit yenileme islemini yapacak halk egitimi merkezi müdürlügü, kayit yenileme islemine baslamadan önce ögrencinin kayit yenileme ücretini yatirdigini gösteren banka dekontunu kontrol edecek ve dekontun bir nüshasini ögrenciden alarak gerektiginde Açik Ögretim Lisesi Müdürlügüne ibraz etmek üzere muhafaza edecektir. Kayit yenileme is ve islemleriyle ilgili olarak halk egitimi merkezi müdürlükleri Açik Ögretim Lisesi Müdürlügüne sadece ücret muafiyeti yaptigi ögrencilerin listesini ve bu listenin ekinde ögrencinin ücretten muaf olmak için sunmus oldugu belgeleri göndereceklerdir. Ücret muafiyeti yapilmis, listede ismi var ancak listenin ekinde muaf olmak için belgesi olmayanlarin kayit yenilemeleri Açik Ögretim Lisesi tarafindan iptal edilecektir. Kayit yenileme islemleri sirasinda ögrenciler Meslekî Açik Ögretim Lisesinden, Açik Ögretim Lisesine geçis yapamazlar. Okul degisiklikleri yeni kayit tarihleri arasinda belirlenen esaslar çerçevesinde yapabilirler"
Ögrencinin yapacagi islemler
Kayit yenilemek için Halk Egitim Merkezi Müdürlügü'ne basvuran ve dekont bilgilerini sisteme kaydettiren ögrenci www.aol.meb.gov.tr internet adresine girerek ögrenciler için 'Ögrenci Girisi' butonuna tiklayarak halk egitimi merkezi müdürlügünün vermis oldugu kayit yenileme çiktisinda yazan ögrenci numarasini ve sifresini kullanarak sisteme girecektir. Sisteme giren ögrencilerimiz ekranda yer alan yardim butonlarini gerektiginde kullanarak ders seçme islemlerini kendileri yapacaktir.
Kayit yenileme islemi sirasinda açilan ekranlarda size ait bilgileri dikkatlice kontrol ederek eksiksiz olarak doldurunuz. Iletisim adreslerinizi, sinav bölgenizi, mutlaka kontrol ederek güncellenmesi gerektigini unutmayin. Açik Ögretim Lisesi Müdürlügü tarafindan adreslerinize gönderilecek evraklar yazmis oldugunuz iletisim adresine gönderilecek. Sinav bölgesi olarak seçtiginiz yerde ise sinava gireceginizden magdur duruma düsmemeniz için bilgilerinizin güncellenmis ve eksiksiz olmasi gerekmektedir.
Açik Ögretim Lisesinde kayit yenileyen ögrenciler kayit yenileme tarihleri (06 Ekim - 19 Aralik 2008) arasinda da www.aol.meb.gov.tr internet adresinden sisteme girerek ders seçme islemini yapacaklardir.
Kayit yenileme ücretini yatirip halk egitimi merkezi müdürlügüne isletmesine ragmen ders seçme süresi içinde www.aol.meb.gov.tr adresinden sisteme girerek ders seçmeyen ögrenciler dönem sonu sinavina katilamayacaktir. Bu nedenle kayit ücretini bankaya yatirip dekontuyla birlikte halk egitimi merkezi müdürlügüne giderek kaydini yenileten ögrencilerin hemen, mutlaka www.aol.meb.gov.tr internet adresinden sisteme girerek ders seçme islemini yapmalari gerekmektedir"
Alan tercihinin yapilmasi
"Açik Ögretim Lisesinden mezun olduktan sonra, yüksek ögrenime devam edecek ögrencilerin yüksek ögrenim programi tercihlerinde, orta ögretimdeki mezuniyet alani önemli rol oynamaktadir.
Ögrenciler eger alanini degistirmek isterse, ekranin sol kösesindeki "bilgi düzenleme" menüsü altinda bulunan alan 'alan bölüm degistirme'yi tiklayarak gelen ekrandaki seçeneklerden alaninizi degistirerek kaydet butonuyla seçmis oldugunuz yeni alani kaydetmeniz gerekmektedir. Dilekçe ile alan degisikligi kesinlikle yapilmayacaktir. Açik Ögretim Lisesi ögrencileri ders seçimlerini yaptiktan sonra alanlarini degistirirler ise mutlaka alan degisikliginden sonra tekrar ders seçimi yapmalari gerekmektedir.
'Adres bilgileri ve sinav bölgesi irtibat merkezi' butonundan bilgilerinizde degisiklik varsa mutlaka güncellemeniz gerekmektedir"
Ders seçme islemiyle ilgili tavsiyeler
"Ders Seçme islemine geçmeden önce Genel Ders durumunuzu (basardiginiz, muaf oldugunuz dersleri) kontrol ediniz.
Kategori bölümünde "Ortak" ve "Alan" yazan dersler sizin öncelikle seçmeniz gereken derslerdir. Ögrenim döneminize uygun olarak Ortak ve Alan derslerini bitirdikten sonra 'Seçmeli' derslerden ders seçmelisiniz.
Alani "Genel Kültür" olan ögrencilerimiz ögrenim dönemlerine uygun olarak öncelikle "Ortak" dersleri geriye kalan kredilerini tamamlamak için "Seçmeli" dersleri seçmelidirler. Açik Ögretim Lisesi ögrencileri muaf olduklari dersleri tekrar seçebilirler. Seçilen dersten basarisiz olunursa dersin muafiyeti devam eder. Seçmek istediginiz dersi, o dersin sol tarafinda yer alan "mavi" butonuna tiklamaniz yeterli olacaktir. Eger seçtiginiz dersi silmek istiyorsaniz o dersin solunda yer alan 'kirmizi' butonuna tiklamaniz gerekecektir"
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol