Karayollari çetin kis sartlarina hazir

Karayollari 1. Bölge Müdürlügü 15. Sube Kirklareli Sefligi yetkilileri, zor kis sartlarina her yönden hazir olduklarini belirttiler. Yetkililerle kis hazirliklarina yönelik görüsmelerde bulunan muhabirlerimiz, Karayollari ekiplerinin Kirklareli’nde gerçeklesebilecek çetin kis sartlarina ne kadar profesyonel bir sekilde hazir olduklarini da ögrenmis oldular.

Edindigimiz bilgilerde, su anda ilimizin yüksek kesimlerinde kar yagisinin bulunmadigini, ancak yine de hazirliklarin sanki kar her an yogunlasacakmis gibi sürdügünü ögrendik. Kirklareli’ndeki ekiplerimiz tuz stogundan, yollari temizleyen biçakli araçlara kadar her türlü ekipmanlarinin bakimini yaparak, hazir hale getirdiklerini belirttiler ve sunlari söylediler:

Dereköy yolunda ilave tedbirler düzenlendi

Sehrimizin en önemli vasiflarindan biri Avrupa’ya açilan kapilara sahip olmasi. Cografi olarak yüksek ve ormanlik bölgede kalan sinir kapilari, kisin hava sartlarindan en önce ve en çok etkilenen karayollari ile baglantili.

Karayollari 1. Bölge Müdürlügü 15. Sube Kirklareli Sefligi yetkilileri bu durumun öncelikli olarak göz önünde bulunduruldugunu ve bölgede ilave tedbirler alinarak, Avrupa’ya giris-çikis yapan araçlarin magduriyet yasamamasi için öncelikli bu güzergahlarda gerekli önlemlerin alindigini ifade ettiler.

Demirköy’deki bakimevi hazir durumda

“Kar mücadelesinde etkin görev üstlenen tüm makinalarimizin gerekli bakimlari su an itibariyle yapilmis  durumdadir.

Yüksek kesimde yer alan ve kis sartlarinin en yogun bir biçimde hissedildigi Demirköy ilçemizde de gerekli stoklar yapildi. Oradaki Bakimevimizde görev alacak ekibimiz için, tüm yasam standartlarinin yer aldigi bir alan da hazir durumda. Akaryakit ve yakacak stogu da mevcut. Bunun yanisira o bölgede ilave kar siperlikleri kuruldu. Ayrica Edirne-Pinarhisar-Çakilli-Vize-Kofçaz yollarinda da tüm tedbirler alindi. Uyari levhalarinin hepsi aktif halde.”

Yetkililer kis sartlarina uygun standartlar çerçevesinde, subelerinde su an yeterli tuz stogunun da hazir oldugunu söylediler. Karayollari Sube Sefligi’ndeki ekip elemanlarinin, 24 saatlik günün her aninda görev yapabilecek sekilde koordine edildigini ifade eden yetkililer, arazi görevlilerinin tecrübeleri neticesinde herhangi bir olumsuzluga ve ihtiyaca minimum sürede müdahale edebilecek durumda olduklarini açikladilar. Ekip elemanlarinin bölgelere göre görevlendirildigi ve her ekibin gidecegi güzergahin belirlendigi de anlatilanlar arasindaydi. Karayollari 15. Sube sefligi ekipleri, 198 km devlet yolu ve 180 km il yolu olmak üzere yaklasik olarak 400 km’ye yakin güzergahta, kar mücadelesine hazir beklediklerini ifade ederek, yollardaki bakim onarimlarin periyodik olarak devam etigini söyledi. Kendilerinin tüm tedbirleri aldigini ifade eden yetkililer, araç sürücülerini de uyarmayi ihmal etmeyerek sunlari kaydetti:

“15. Sube Sefligi olarak bizim sorumlulugumuzda olan tüm bölgede, hazirliklarimizi olmasi gerekenden fazla bir düzeyde tamamladik. Gece saat kaç olursa olsun, en ufak bir bildirim ve haberde görevlilerimiz, olay mahalline gitmek üzere yola çikiyorlar. Tuz sericilerimiz ve biçaklarimiz, makinalarimizda takili durumda. Bize bakanlik genelgesi kapsaminda, valiliklerden gelen tüm resmi bildirimleri dikkate alarak, gereken herseyi yapmaktayiz. Buradan araç sürücülerimize söylemek istedigimiz en önemli uyari, araçlarinin kis bakimlarini yaptirmalaridir. Aracin mekanik bakimindan teknik hazirligina kadar herseyi eksiksizce tamamlamis olmalari onlarin lehinedir.

Araçlarin kis bakimi muhakkak yaptirilmalidir

Bazen degisik durumlarla karsilasabiliyoruz. Araç sürücüsü kar nedeniyle kaydigini ve yoldan çiktigini bize telefonla iletiyor ve yardim istiyor. Gittigimizde ise sürücünün aracinda zincir olmadigini ögreniyoruz. Mevsim ve ilimizin cografik yapisi nedeniyle burada her an doga sartlarinda degisiklik olabilir. O nedenle artik bu mevsimde hava güzel olsa dahi sürücülerimiz, muhakkak araçlarinda zincir bulundurmalidir. Bu hem onlari tehlikeli durumlardan kurtacak, hem de bizim görevimizi yapmamizda sartlari kolaylastiracaktir.

Bizler sartlar agirlasmadan, sanki sartlar agirlasmis gibi hareket ederek, çalismalarimizi o boyutta düzenliyoruz. Araç sürücülerimize ilk söylebilecegimiz uyari, asla ama asla, zincirleri olmadan yola çikmamalaridir. Kar yagisi olmasa dahi, bagajda bir zincir takimi bulunsun. Herhangi bir durumda araçlarini durdurarak gerekli montaji yaparlar ve güvenli bir sekilde yollarina devam ederler.” Yetkililer Kirklareli ve civarinda geçtigimiz hafta baslayan kar yagisinda da, alinan yogun önlemler neticesinde yollarin kapanmasi gibi olumsuz durumlar yasanmadigini kaydettiler. Ayrica gelisen endüstri sayesinde kar zincirinin yanisira, montaji çok kolay olan kar paletlerinin de arabalar için güvenli bir seyir sagladigini hatirlattilar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol