Karaumur’da “KÜRE” denklemi

Yaklaşık 3 ay önce Karaumur Caddesi’ni trafiğe açan Kırklareli Belediyesi sürücüleri zor durumda bırakıyor. Refüj yerine konan küreler, Go-kart pistini andıran manzaralara neden oluyor. Araçların güçlükle geçtiği yol üzerinde günde 2 kazaya rast gelmek oldukça mümkün. Kürelerin boyanmasını talep eden Kırklareli halkı, konunun çözüme ulaştırılmasını istiyor.

Yaklaşık3 ay önce trafiğe açılan Karaumur Caddesi’nde tartışmalar devam ederken Kırklareli Belediyesi’nin refüj yerine koyduğu küreler sürücülerin tepkisine neden oluyor. İlimizin en işlek caddelerinden biri olan ve gün içerisinden binlerce aracın geçtiği yol, Go-kart pistine döndü. Kar yağışlarının ardından oldukça yıpranan yolu yeniden yapan ve yap-boz stratejisini göstere göstere uygulayan ilimiz yerel yönetimi, vatandaşın çağrısına kulak asmıyor.
Sürücülerin günde en az bir kez çarptığı küreler araçlara oldukça zarar verirken, hangi düzene göre koyulduğu ise oldukça merak konusu. Yapılan bu hizmetin Kırklareli’ne yeni bir soluk getirmesi beklenirken, vatandaşlara oldukça pahalıya patladı.
Halkın en başında belirttiği kürelerin boyanması ile ilgili uygulamadan henüz bir ses çıkmazken, Karaumur Caddesi’nde günün her saati yuvarlanan bir küre görmek mümkün. Araçların yanı sıra otobüslerinde silme geçtiği cadde üzerine yeni bir çalışma yapılması bekleniyor.
Hata sürücülerde mi? Yetkililerde mi?
Mustafa Kemal Bulvarı’nda refüje konan küre şeklindeki süsler Karaumur Caddesi’ne de monte edildi. Bulvarda yolun iki tarafını ayırmak, Karaumur Caddesi’nde ise yayalar ile araçların kısımlarını belirlemek adına konan küre biçimindeki bu süsler, Kırklarelilileri ikiye ayırdı. Bazı vatandaşlar, kürelerin boyanması ile uygulamanın daha verimli olacağına dikkat çekerken, diğer kesim ise araçlarına olan zararı kimin karşılayacağına cevap bekliyor.
Bu kadar dar yapılan ve sürücülerin oldukça dikkat bir şekilde geçmesini gerektiren cadde, eski sistemini geri istiyor. Caddenin açılması ile birlikte işlerinin oldukça hareketlendiği vurgusunu yapan esnaf ile araç sürücüleri bu konuda ters düşüyor.
Trafik sorununa bir artı daha
İlimizin trafik sorununa dikkat çekere yolu trafiğe açan Kırklareli Belediyesi’nin başlarda yaptığı uygulama takdir ile karşılansa da günümüzde olan manzaralar ortada. Karaumur’da küre mağduru olan araç sahipleri ve esnaf ile yaptığımız röportajlarda; “ Yolun açılmasından oldukça mutluyuz. En azından trafik problemi bir nebze olsun azaldı. Ancak caddede bulunan kürelere silme geçiyoruz. Sorunları en az seviyeye indirgemesini beklediğimiz Kırklareli Belediyesi bizlere daha çok sorun çıkarıyor. Bizler esnaf olarak cadde açıldığı zaman bu kürelerin boyanmasını talep etmiştik.
Fakat aradan 3 ay gibi bir süre geçmesine rağmen bu talebimize bir cevap gelmedi. Belediye yetkilileri her gün yuvarlanan küreleri sabahları gelip yeniden yerine yerleştiriyor. Bu devran nereye kadar böyle sürecek bilmiyoruz ama burada araçlarımıza yazık. Kaç oldu çarpıyoruz. Tamam bizlerin daha dikkatli olmaları gerek farkındayız ama, dalgınlık her insanda olan bir şey bu uygulamanın en kısa sürede tekrardan düzenlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol