Karanfiler'den Gaziler Günü mesajı

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler Gaziler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Karanfiler mesajında şunları kaydetti; "Yaşadığımız toprakların vatan kılınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde gazilik en büyük değerlerimizden biridir. Medeniyetimizin inşasında ,vatanın korunmasında en önemli inançlarımızdan biri olan gazilik ,bize Anadolu topraklarını açtığı gibi Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde ülkemizin ve milletimizin ilanihaye varlığının sağlamıştır.
Varlığını, ülkenin varlığına ve bekasına adayan gazilerimiz bu toprakların en büyük varisleri ve can damarlarıdır. Milyonlarca isimsiz gazi ve şehitlerimiz bu toprakların bağrında ilelebet yaşayacaklardır. Bizler, ruhunda ve fıtratında ülkenin istiklali ve istikbali için mücadele etme ve gerektiğinde vücudunu ülkeye siper etme anlayışına sahip milletin torunlarıyız. Tarih ve yaşadığımız topraklar gazilerimizin bu soylu hareketine şahittir. Tarih boyunca ülkesine ve varlığına sahip çıkan aziz milletimiz, bugün ve yarın devletine ve dinine kastedenlere karşı mücadeleden yılmayacaktır. 15 Temmuz'da Milli iradeye ve demokrasiye saldıranlara ,gazilerin torunları olarak, canı pahasına ülkesini savunması ve sahip çıkması, aziz milletimizin ruhunda gazilik ve şehitlik bilincinin devam ettiğini şahidi olduk.
Evet, bu millet gazi millettir. Bu millet şehit millettir. Bu millet gazilerin ve şehitlerin emaneti olan bu vatan topraklarına sahip çıkacak ve emaneti ilelebet koruyacaktır. Bizlere düşen gazilerimizin, şehitlerimizin mirasını korumak ve geleceğe taşımaktır. Yaşadığımız dünyada bize vatan toprağı bırakan gazilerimize, şehitlerimize, kahramanlarımıza şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyor, ruhları şad olsun. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı "Müşir ve Gazi" unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü en samimi duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol