Karanfiler; "Tahminlerle değil, gerçeklerle masaya gelinmesini istiyoruz"

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler toplu sözleşme hakkında yazılı açıklama yaptı.
Hükümetle toplu sözleşme masasına yetkili olarak Memur-Sen'in oturacağını ifade eden Karanfiler şunları belirtti. 

Memur-Sen'in "2016-2017 Toplu Sözleşme Talepleri" için aylardır çalışma yaptıklarını ifade eden Karanfiler en son olarak 25-27 Temmuz Memur-Sen 22. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, "Toplu Sözleşme" gündemiyle Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Memur-Sen İl Temsilcilerinin katılımıyla Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplantı yaptıklarını ifade etti.
Memur-Sen'in taleplerini anlatan Karanfiler, "Kamu görevlilerini mutlu etmeyecek, onların kabul etmeyeceği hiçbir teklifin altına imza atmayacağız" dedi.
"Toplu Sözleşme masasından kazanımlarına kalkacağız. A,B,C planlarımız var" diyen Karanfiler "Memur-Sen hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarıyla sahadadır, masadadır. Bu dönem başyapıt bir Toplu Sözleşme oluşturup imzalamayı hedefliyoruz" dedi.
Memur-Sen'in ana başlıklarıyla Toplu Sözleşme taleplerini de açıklayan Karanfiler, hükümete de çağrıda bulunarak, "Tahminlerle değil, gerçeklerle masaya gelinmesini istiyoruz" dedi.
Memur-Sen, başta üyelerinin istekleri ve kamu görevlilerinin beklentileri olmak üzere enflasyon hedefleri ile gerçekleşme oranları arasındaki sapma rakamlarını, orta vadeli mali plan ve programlarındaki sayıları, büyüme oranlarını, ithalat ve ihracat rakamlarını, Merkez Bankası ve Hazine verilerini dikkate alarak teşkilatından gelen mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin talepleri yapmış olduğu teknik ve istişare nitelikteki toplantılarla teklif haline çevrildi. Bu çalışmalar sonucu oluşan kamu görevlilerine yönelik 3. Dönem toplu sözleşmesine yönelik teklifler 26.07.2015 tarihinde gerçekleştirilen 22. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında 81 ilden gelen Memur-Sen İl Temsilcileri ile bir kez daha değerlendirilerek son halini aldı.
Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine;
2016 yılında; Birinci Altı Ayda %8, ikinci Altı Ayda %8 ve 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam+ 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının %50'si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı+ Enflasyon farkı istiyoruz.
2017 yılında; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 ve 1 Ocak 2017'den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı+Enflasyon farkı istiyoruz.
İş güvencesine dokundurtmayız
"Memur-Sen Konfederasyonu olarak; iş güvencesine dokundurtmadan toplu sözleşme hakkını elde edilmesini en önemli sendikal kazanım buna öncülük yapmayı da en önemli sendikal başarımız olarak görüyoruz"
Kamu görevlilerinin geneliyle ilgili siyaset yasağı kaldırılmalı
Kamu görevlilerinin siyaset, çalışma, örgütlenme ile toplantı ve gösteri haklarının önünde bulunan engellerin kaldırılması için mücadele ettiklerinin altını çizen KARANFİLER, kamu görevlilerinin geneliyle ilgili siyaset yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz.
Tahminlerle değil, gerçeklerle masaya gelin
Kamu İşvereninin planlar üzerinden tekliflerle gelmesini, uzlaşmamaya, Toplu Sözleşme imzalamaya niyeti olmadığının göstergesi olarak nitelendiren KARANFİLER, "Yeniden Değerleme Oranı'nın 2015 yılı için %10.11, kamu işçileriyle yapılan sözleşmenin seyyanen yapılan ödemeler, sosyal yardım eklentileri ve diğer mali portföy hariç olmak üzere birinci altı ay için %6 ikinci altı ay için %5 olduğu gibi gerçeklerin farkında olduğumuzu Kamu İşvereni bilmeli ve masaya bütün bu veriler üzerinden oluşturduğu ikna edici bir teklifle gelmelidir.
Yüzdelik zam+ taban aylığa zam+refah payı+enflasyon farkı
Toplu sözleşme tekliflerinin gövdesini dört ana başlığın oluşturduğunu, görüşmelerin Yüzdelik Zam+ Taban Aylığa Zam+Refah Payı+Enflasyon farkı üzerinden yürüteceklerini belirten KARANFİLER, "Bu dörtlü pakete; vergi kesintisi kaynaklı maaş kayıplarının tazmini, ek ödemelerin emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılması, kadın ve engellilere yönelik özel taleplerimiz, emekli maaşının artmasını sağlayacak tekliflerimiz, Ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi, başta Aile yardımı olmak üzere, doğum yardımı, ölüm yardımı, kreş yardımı, yemek ve ulaşım yardımı gibi sosyal hak ve yardımlara ilişkin teklif ve taleplerimiz eşlik edecek.
Tekliflerimizin hangi konu başlıklarından oluştuğunu genel hatlarıyla belirttim. Peki ne isteyeceğiz, ne kadar isteyeceğiz.
Bu oranlar ve tutarlar üzerinden, maaşlarda ne kadar artış olacak. En düşük devlet memuru maaşı, ortalama memur maaşı nasıl etkilenecek bunları da paylaşalım.
Göreve yeni başlayan 15 inci derecenin 1 inci kademesinden 1.975,00 TL (60 TL'lik Toplu Sözleşme İkramiyesi dâhil) maaş almakta olan bekâr hizmetli bir memurun 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle eline geçen net maaş 1 Temmuz 2016 tarihine kadar 2.356,00 TL olacak. Bunun oransal karşılığı ise en düşük devlet memuru maaşında % 19,34 artış olmasıdır. Bu memurun yıllık maaşı ise 2.732,00 TL olmakta ve maaşında %28,89 artış söz konusu olmaktadır" şeklinde konuştu.
Karanfiler, toplu sözleşme masasına ülkenin ve dünyanın reel politik ve ekonomik durumunu göz önüne alarak gerçekçi taleplerle oturacaklarını, özellikle emekli ve dar gelirlilerin durumlarının iyileştirilmesi ve refahın tabana yayılması için mücadele edeceklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol