Kırklareli'nin hem yüz ölçümü olarak hem de nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık mahallelerinden olan Karakaş Mahallesi son zamanlarda aylık artış hızını 5 kat daha fazla arttırarak 50 kişi olan aylık artışını 250 kişi yaparak genel ihtiyaçların daha da fazlalaştığını gözler önüne sermekte.
Kırklareli'nin 12 mahallesinden bir olan Karakaş mahallesinin Başarılı muhtarı Ergin Sözen bu konuya Vurgu yaptığı açıklamasında Önadım Medya Gurubu haber muhabirlerine çeşitli açıklamalar da bulundu.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'la bir görüşme yaptığını kaydeden Sözen, görüşmede Karakaş Mahallesi'nde bulunan çok sayıda sokak ve caddede tamirat ve yenileme çalışması yapılacağının ve çalışmalara hafta başı ile start verildiğini açıkladığı konuşmasında şunları söyledi, "Şeref Sokak, Orta Sokak, Kuşdili Sokak, 758. Sokak, Bağlar Sokak, Bağlar Yolu Geçidi, Yıldız Sokak, Çukur Sokak, Gazhane Sokak, Müşveret Sokak, Han Sokak, Şerefli Camii Sokak, Mahmut Ağa Çeşme Sokak, Adalet Sokak'ta yolların bakımı ve onarımı konusunda Kırklareli Belediyesinin başlattığı çalışmalar bugün(dün) itibari ile devam ediyor. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile yaptığımız Karakaş Mahallesi konulu konuşmamızda bu sokakların yeni yapılanma sürecine gireceğinin müjdesini verdi. trafiğe kapalı olan Cumhuriyet Caddesinin de yeni görünümü ile Avrupai bir cadde olarak Kırklarelili ile buluşacağını söyledi. Cumhuriyet caddesindeki yolda her esnafın önüne lamba ve çöp kutuları konulacak."
Üretici pazarı dolmaya başladı, Muhtar, Kırklareli'nin bu yönde tanıtılması gerektiğini düşünen bütün üreticileri buraya çağırdı
Kırklareli Belediye Başkalığının Kırklareli'ne has lezzetlerin ve ürünlerin tanıtılması adına oluşturulan üretici pazarının eski görüntüsünden uzaklaşarak dolmaya başlamasının da altını çizen Muhtar, "Kırklareli'nin caddelerinin ve sokaklarının her gün Pazar görüntüsünde olmasının önüne geçilecek bir uygulama olarak Kırklareli'ne kazandırılmış bir uygulama olan üretici pazarımız gelecek adına bu günlerde umut vermeye devam ediyor. Kırklareli'nin yerli ürünlerinin bu şekilde bir platformda tanıtılması gerektiğinin farkındayız. umuyorum zamanla Kırklareli Merkezde var olan Pazar görüntüsü bir an önce temizlenir ve bütün üreticiler burada toplanır."şeklinde konuştu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol