Karaçam ile görüşen Fazlı Arslan, Vahit Lütfi Salcı'nın mezarını ziyaret etti

Bir çalışma için Kırklareli'ne gelen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Müzik bölümü başkanı Doç.Dr. Fazlı Arslan Gazetemiz Başyazarı Araştırmacı-Yazar Nazif Karaçam ile görüştü.
Doç.Dr. Fazlı Arslan bu görüşmede uzun zamandan beri Vahit Lütfi Salcı hakkında bilgi topladıklarını, bütün yazılarını kayıt altına aldıklarını, onun müzik bilgisi yanı ile daha fazla ilgilendiklerini, Vahit Lütfi Salcı hakkında Nazif Karaçam'dan bilgi aldıklarını belirtti.
Nazif Karaçam, Vahit Dede'nin özellikleri olan bir Kültür ve Müzik bilgini olduğunu, çarpıcı bir kişiliğe sahip olduğunu, Trakya'nın en büyük araştırmacı yazarı olduğunu, Kırklareli'nde Cumhuriyetin müzik devrimini başlattığını anlattı. Vahit Lütfi'nin şair, yazar, Halk Kültürü bilgini, müzik bilgini, bestekar olduğunu, kitaplar, şiirler yazdığını, iyi bir hiciv şairi olarak isim yaptığını anlattı. "Ne yazık ki" dedi, "Kırklareli'nde aydın geçinen birtakım zibidilerin onu anmadıklarını, içtiği şarap ile meşgul olduklarını" belirtti.
Daha sonra Doç.Dr. Fazlı Arslan ile Nazif Karaçam, Vahit Lütfi'nin mezarını ziyaret ettiler. Mezarın bakımsız olduğunu gördüler. Doç.Dr. Fazlı Arslan ilerde Vahit Lütfi Salcı konusunda Nazif Karaçam ile tekrar görüşeceklerini, arşivinden istifade edeceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol