Kaptan gemiyi kurtardı; Sanayispor:2-İncirlispor:1

Cumartesi günü Bölgesel Amatör lig 11 grup müsabakasında Kırklareli Sanayispor ile İncirlispor karşılaştı. Kırklareli Atatürk Stadyumunda 14.30 oynanan müsabakaya ilginin bir hayli az olması şaşırttı. Geçtiğimiz hafta Çerkezköy deplasmanında 0-0 berabere kalarak 1 puan alan Kırklareli Sanayispor bu hafta zorlandığı müsabakada üç puanı 90+2'de attığı golle almayı başardı. Sanayispor geçtiğimiz hafta başında Teknik Direktör Turhan Gökbayrak ile yollarını ayıran Sanayispor hafta başından itibaren eski hocaları Engin Doğan ve Tezer Zinet ile yola devam etme kararı almıştı. Bu hafta oynanan müsabakada ise Kırklareli Sanayispor'un kadrosu şöyle oluştu:
1.Harun Garip(10) 2.Anıl Ege Küçüker(7) 3.Hakan Akkır(8) 4.Tayfun Şen(7) 5.Samet Tosun(7) 6.Erol Öngelen(7) 7.Serdar Belikırık (8) 8.Anıl Koçak (7) 9.Alpay Özkaya(7)
10.Sezer Çınar(7) 11.Hasan Hüseyin Çilli (10)
Maça başlarken Kırklareli TüFAD olarak Kırklareli Sanayispor Teknik heyetine Yusuf Şişkular ve Akın Akıncıoğlu tarafından başarılar dileyerek çiçek verildi. Maça yukarıda yazılı olan kadrosu ile başlayan Sanayispor geçtiğimiz haftaya nazaran çok kontrolsüz oynayan ve bloklar arasındaki mesafeyi iyicene açık tutunca pas yapmakta zorlandı. Özellikle İncirlispor'un forvet hattında oynayan 9 ve 11 numaralı futbolcuları kontrol etmekte zorlandı Sanayispor defansı. Birde Orta saha oyuncularının hem defans bloğu hem de forvet hattı arasındaki mesafe çok fazla açık olunca ne forvet hattına ne defans hattına yardım edemedikleri gözlerden kaçmadı. İlk tehlikeli atağı Sanayispor gerçekleştirdi Sol tarafa oynayan Hakan binderme yaptı iyide bir orta kesti ancak Serdar çok kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi. Ancak bu dakikadan sonra 15 dakika boyunca topu daha iyi oynayan takım İncirlispor oldu. Rakip kaleye yüklenmeye başlayan İncirlispor tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Ancak Sanayispor kalesinde adeta devleşen ve Kaptan Hasan Hüseyin ile birlikte en iyi oyuncusu olan Harun geçit vermedi. Maçın 20. Dakikasına kadar her iki takımda oyunu kontrolü ele almaya çalıştı. Ancak hem zemin kötü olması hem de kontrolsüz yapılan hareketler sonrasında maç sertleşmeye başladı ve hakem her iki takımada ardı ardına sarı kartlarını çıkarmakta gecikmedi. Maçın 20. Dakikasının bitiminde ise Orta sahadan karambol bir top atan İncirlisporlu oyuncular topu 9.numaralı oyuncu ile buluşturdu ancak  Sanayispor defans bloğunun tamamı Ofsayt diye durakladı ancak yan hakem oynatmaya devam edince 9. numaralı İncirlispor'lu oyuncu deplasmanda takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 23. dakikasında İncirlisporlu 7 numaralı oyuncu sert bir hareket yapınca maçın orta hakemi direkt kırmızı vererek bu oyuncuyu oyundan attı. On kişi kalmasına rağmen İncirlispor atak futbol oynamaya devam etti ve 25. dakikada Tayfun'un rakibini düşürmesi sonucu İncirlispor penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan İncirlisporlu 8 numaralı oyuncu topu çok sert bir şekilde kalecinin sol tarafına köşeye vurdu ancak kalesini gole kapatan Harun sanki iki kişiymiş gibi tam köşeye uzandı ve takımını adeta ipten aldı. İlk yarının sonuna kadar her iki takım neredeyse birbirinin kopyası gibi doldur boşalt yaparak maçın ilk yarısını bitirdi.
Maçın ikinci yarısında kontrolü ele alan takım Sanayispor oldu ve 57. dakikada defansın ortasında oynayan topu kaptı bir ara pas ile takım kaptanı Hasan Hüseyin'i buluşturdu çok güzel bir orta yapan Hasan Hüseyin topu Serdar'a attı ve bomboş bir pozisyonda kalan Serdar golü rahat bir şekilde ağlarla buluşturdu ve 1-1'lik eşitliği sağladı. Bu dakikadan itibaren Sanayispor atakları sıklaştı ancak oyuncular pas yapmak yerine daha çok topu ayağında tutmayı tercih edince top kayıpları yaşandı. Maçın 90 dakikasında İncirlispor'un attığı golün kopyası olan bir pozisyonda karşı karşıya kaldı ancak kalenin dev adamı olan Harun %100'lük bir gol pozisyonunu rakibinin ayaklarından aldı. Bu dakikada maçın dördüncü hakemi maça üç dakika eklediğini gösterdi. Tamda umutların tükendiği anda takım kaptanı Hasan Hüseyin topla buluştu karşı karşıya kaldı ve harika bir vuruş yaptı ve 90+2 dakikada durumu 2-1 yaptı. Golün ardından santra yapan İncirlispor  atak yapmadan maç sona erdi. Maçtan sonra oyuncuların Teknik heyetin sevinci görülmeye değerdi. Galip gelen Sanayispor böylece puanı dörde yükselterek sezona iyi başlayan takımlardan bir tanesi oldu. Sanayispor'u Önadım Medya Grubu olarak tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol