Kamuoyuna ANLATILMAK İSTENİLEN GÜÇSÜZ Kırklareli vurgusu mu?

Kırklareli'nin en eski ve tarihi esnaflarının bulunduğu cadde, EDİRNE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN "Hemen Çıkılsın. Tadilat yapacağız." Denilerek gözyaşları içinde boşaltılmıştı.
Babaları olan Salih Kutar'ın 65 yıl önce kapısını açtığı Gazete satış yerini, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünden aldıkları, "YIKILIP YENİDEN YAPILACAK" tebligatı nedeni ile terk etmek zorunda kalan Musa Cavit Kutar (64) Cavit Kutar (60) kardeşler gibi, 2015 Ocak ayında, aynı manzaranın içinde yer alan bir çok esnaf atılacak olan adımların neler olacağını bekliyor!

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kırklareli'nin en büyük bulvarı üzerindeki esnaf ışıklarını TADİLAT diyerek kapatırken ne anlatmak istiyor?
Mustafa Kemal Bulvarı… Kırklareli Merkez İlçenin en büyük caddesi olarak bünyesinde yüzlerce esnafı ve işletmeyi barındırıyor.
Sosyo-Ekonomik yerleşim yerleri üzerinde araştırma yapan Şehir Plancıları, "Bir kentin ne kadar büyük olduğu, kapalı dükkânları ile ters orantılıdır. Eğer bir şehirde boş dükkânlar çoksa o il daha kent vizyonunu oluşturmamış." Sözleri ile Kırklareli'nin sahip olduğu durumu özetlerken,
EDİRNE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN Kırklareli'ni ülke kamuoyuna bu şekilde göstermesinin nedenini de açıklıyor.
İradenin İDARE makamlarına atadıkları
Bu görüntü
Kırklareli'ne yakışıyor mu?
Kırklareli'nin çarşısı ne Vilayet Meydanı nede etiketindeki fiyatı yukarılara doğru çeken İstasyon Caddesi…
Kırklareli'nin çarşısı, Arasta, Büyük Cami, Dingiloğlu Parkı, Belediye Binasını içine alan Mustafa Kemal Bulvarının bu bölümü!
"Ocak ayı ile birlikte başlayan bekleyiş dün itibari ile 6. ayını geride bıraktı. Trakya yada Türkiye'de hangi ŞEHRİN çarşısı bu şekilde güçsüz" cümlesi ile Kırklarelili vatandaş, yıl içinde 250 bin Turistin ziyaret ettiği çarşımızın daha fazla önemi hak ettiğini işaret etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol