Ülke genelinde her geçen gün artan ve tüm kesimler tarafından lanetlenen kadına şiddet olayları, Kırklareli'de de kınanmaya devam ediyor.
Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren kurum ve kuruluşlar, kadın haklarını, kadının yaşam standartlarını her yerde anlatıyor. Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de, kadına şiddet olaylarını azaltmak, adına başlattığı çalışmaları, bir kez daha Prof. Dr. Gültaç Özbay Sanat Galerisi'nde düzenlediği sergiyle gösterdi. İl Müdürlüğü personeli, dağıttığı broşürlerde kadının güçlenmesi adına yapılması gereken çalışmalara dikkat çekti.
"Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu sosyo-kültürel sorunları çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir.
Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur.
Kırsal alanda kadının güçlendirilmesine ilişkin yapılan çalışmalar
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bastırdığı broşürlerde kadının her alanda güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek; "Ülkemizde kadın girişimciliğin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için İl Özel İdaresi ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde kadınlara pozitif ayrımcılık içerecek şekilde mikro kredi uygulamaları başlatılmıştır.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal alanda yaşayan kadınlara tarımsal üretim, kadın hakları, kooperatifleşme, sağlıklı yaşam, sağlıklı gebelik, aile kaynakları yönetimi gibi konularda eğitim verilmektedir. Türkiye'de TC Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda 81 İli kapsayan 26 bölgesel kalkınma ajansı faaliyet göstermekte ve Mali Destek Programları açmaktadır. İlgili bölgenin kalkınması için STK'lara ve KOBİ'lere %50 ile %90 arasında oranlarda geri ödemesiz hibe desteği verilmektedir.
KOSGEB, girişimciliğin arttırılması, yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması amacı ile girişimcilik programları açmaktadır. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu proje desteklerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayarak, 2014-2020 döneminde meyve sebzelerin işlenmesi, kırsal ekonomik faaliyetlerin geliştirilip çeşitlendirilmesi, kırsal turizm gibi konularda destek sağlanması planlamakta olup konuya ilişkin proje sunulması ve bu projelere başvuru sahibinin kadın olması halinde ek puanlar verilmesi söz konusu olacaktır."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol