"Kadin haklari hala ayri degerlendirilmek zorunda"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kirklareli Milletvekili Turgut Dibek, 5 Aralik Kadin Haklari Günü nedeniyle yayimladigi mesajin, "Kadin haklari ne yazik ki hala ayri degerlendirilmek zorunda. Kadinlarimizin erkek ile esit düzeye her alanda ulasmasini ve özgürlügünü kazanmasini temenni ediyorum" dedi. Dibek, su ifadeleri kullandi: "Türk Kadinina seçme ve seçilme hakki verilisinin 76. yilini kutlamanin heyecanini yasamaktayiz. Kurtulus Savasi sonrasinda Cumhuriyetimizin ve CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, savasin kazanilmasinda büyük payi olan Türk kadinina dünyanin birçok gelismis ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkinin taninmasini saglamistir. Iste, Türk Kadininin seçme ve seçilme hakkina kavustugu tarih olan 5 Aralik, 1934 yilindan bu yana 'Kadin Haklari Günü' olarak kutlanmaktadir. 
Kadinlarin içinde bulunduklari fiili esitsizlik, bir yandan haklarinin verilmemesi, diger yandan da ana gereksinimlerinin hak olarak kabul edilmemesi nedeniyle beslenerek büyüyor. Aile içi siddet, namus cinayetleri, intihar vakalari, isyerinde, sokakta yasanan cinsel taciz olaylari… Sonuçta henüz mevcut durum itibariyle 'kadinin insan haklari' üzerinde 'insan haklarindan' farkli olarak ayri bir vurgulama yapmanin gerekliligi devam ediyor. 
'Kadinin insan haklari' bir azinlik grubuna ait özel alanla kisitli kalan bir sorun degil, toplumsal kalkinma sürecinin temel taslarindan biridir. Ailede demokrasi olmadan toplumda da demokrasi olmayacaktir.
Tüm dünyada kadin haklarinin artirilmasini, kadinin toplum içindeki hak ettigi erkek ile esit düzeye her alanda ulasmasini ve özgürlügünü kazanmasi temennilerimle, tüm kadinlarimizin Kadin Haklari Günü'nü kutlar, saglikli ve mutlu günler dilerim"

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol