“Kadın Hayat, Topraksa Berekettir”

Kadın girişimcilerin oldukça revaçta olduğu ilimizde, bir yeni projeye daha imza atıldı. Dün Armağan Köyü’nde gerçekleştirilen “Salma Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği Projesi”nde köylü kadınlar sertifikalarını aldı. Kırklareli İl Özel İdaresi’nin bütçesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün düzenlediği proje toplantısında Cumhuriyet Kadınları Korosu’da sahne aldı.

Armağan Köyün’de “Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi Dağıtım Töreni” gerçekleşti. Düzenlenen programa Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan, SGK İl Müdürü Tahsin Halcı ve çok sayıda kurum ve kuruluşların temsilcileri katılım gösterdi.
Dün saat 13.30’da düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Projenin tanıtım ve açılış konuşmasını gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın üretici ve girişimci ruha sahip siz değerli kadınlarımız konusunda bir çok çalışması ve programı oldubu programlar çerçevesinde sizlere eğitimler verildi ve sizlerin hayaliniz olan projeleri hayata geçirmeniz noktasında destekler sağlandı.

Bunun devamı olarakta başta sayın valimiz ve özel idaremizin katkısıyla bir çok proje hayata geçirildi bunlardan bir taneside inşallah bugün burada dağıtım töreni için buluştuğumuz salma yumurta tavuğu projesi bu nokta da bizlere katkısını esirgemeyen sayın valimize özel idaremize çok teşekkür ediyoruz saygılarımı sunuyoruz kendilerine bu proje amacıyla 2017 yılında uygulanmak için doksan bin tl lik bir bütçe ayrıldı ve bu bütçe kapsamında beş bin adet tavuğumuz yüz kadın girşimcimize ve çiftçimize dağıtılmak üzere temin edildi bunların dağıtımı şuan için başlamış durumda bin beşyüz adedini çiftçimizle buluşturduk inşallah ilerleyen süreçte beş bin tavuğumuzu yine çiftçimizle buluşturmuş olacağız. Tabi ki bu konu neden önemli biz yıllardır hep söyleriz bakanlığın mensubu olarak çalışanı olarak yöneticileri olarak kırsalda kalkınma konusunda bir çok program ve faaliyetler yürütülür ve bu program faaliyetlerinin neticesinde orada yaşayan başta kadınlarımız çünkü kadınlarımızın değerini önemini ne kadar anlatsakta ifade edemeyiz ama muhtarımız gayet güzel bahsetti onların önderliğinde aslında bu üretime geçen projeler faaliyetler neticesinde gelir getirici faaliyetler hayata geçiyor ve sonrasında da bu aile ekonomisine devamında köylerimizin ekonomisine ve tabiî ki sonra il ve Türkiye ekonomisine kazandırılmış oluyor. Bu yönüyle bu projeleri önemsiyoruz ve yine sizlerin huzurunda burada sözünü almak istiyorum sayın valimiz inşallah bundan sonra ki projelerimizde yine aynı şekilde himayesinde desteklerler ve bugün bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere katkılarını sunan başta ticaret borsamıza, rasyonel tarımsal besicilik ürünler şirketine, bahçıvan gıdaya ve optime besinmaddeleri üretimi şirketine çok teşekkür ediyorum. Yapıcağımız üretimlerin hayırlı ve bereketli olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum” dedi.
“Kadınlarımız geleceğimizdir”
Kadın çalışırsa Türkiye daha çabuk gelişir diyerek hem merkezde hem de köylerde gerçekleşen projelere büyük bir özveri ile katılım gösteren Kırklareli Valisi Esengül Civelek; “Değerli çalışma arkadaşlarım varlıkları ile bize güç veren, destek ve katkılarıyla bizleri yücelten meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının değerli başkan ve üyeleri, çok değerli sevgili kardeşlerim gurur kaynağım kadınlarımız sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bugün Armağan köyünde sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bize ev sahipliği yapan sayın muhtarımıza ve tüm Amağanlılara da teşekkür ediyorum. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki hayvancılık ve tarım alanında il özel idare kaynaklı hibe desteği programları gerçekleştirirken her zaman her yerde sizlerle bir olduk beraber olduk. Sizlerin yanında olduk. Bu projeleri gerçekleştirmekteki amacımız şuydu;
1-Köyden kente göçü önlemek
2-Kırsal kalkınmayı sağlamak
3-Vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini iyileştirmek
4-Refahtan aldıkları payı arttırmak
5-Sosyal yaşamlarına değer katmak
6-Çok değerli vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, mutlu kılmak.
Şükürler olsun rabbime ki şuana kadar gerçekleştirdiğimiz projelerle başarılı olduk, vatandaşlarımızın yüzünü de güldürdük, cebini de doldurduk, mutlu da kıldık.
Tüm bu projeleri gerçekleştirirken hedef kitlemiz pozitif ayrımcılık içerecek şekilde kadınlarımız oldu, kadın çiftçilerimiz, kadın girişimcilerimiz oldu. Kadınlarımızın kırsal kalkınmada ki rollerini arttırmak istedik. Onları sosyo ekonomik yönden güçlendirmek istedik. Yine kadın girişimcilerimizi çiftçilerimizi üretime teşvik etmek istedik. Dolasıyla da onlara alternatif gelir yaratmak istedik” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu mini konser düzenlerken, kursa katılan kursiyerlere de sertifikaları verildi. Program toplu hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol