K.Ü. Genel Sekreteri Erbay; "Kirklareli'nin kabugunu kirmasinin tek yolu, üniversitesinden geçmektedir"

ÖSS yerlestirme sonuçlarina göre Kirklareli Üniversitesi’ne yerlesen adaylar, dünden itibaren kayitlarini yaptirmak üzere merkezdeki rektörlük binasina akin etmeye basladilar. Türkiye’nin birçok kentinden Kirklareli Üniversitesi’nin degisik birimleri ve bölümlerine yerlesmis olan adaylar, sabah saatlerinden itibaren çogunlugu aileleriyle birlikte olmak üzere kayit islemlerini halletmek için siraya girdiler. 4 Fakülte, 1 Saglik Yüksekokulu ve 6 Meslek Yüksek Okulu olan Kirklareli Üniversitesi’nin 2 enstitüsünün de faaliyete geçme çalismalari halen sürdürülüyor.

2009-2010 egitim-ögretim yilinda ise Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi’nin faaliyete geçecek olmasi, Kirklareli Üniversitesi’ndeki ögrenci sayisini büyük oranda yükseltecek.

Kayitlarin baslamasi nedeniyle yeni dönemde Kirklareli Üniversitesi’nin performansini degerlendiren Üniversite Genel Sekreteri Ergün Erbay, Kirklareli Üniversitesi’nin 4370 kontenjan sayisinin 3583’ünün doldugunu ve ek kontenjanlarla bu dönem üniversiteye ortalama 6000 yeni ögrencinin gelecegini söyledi.

 Bu rakamlarla birlikte üniversite mevcudunun yaklasik 11.300 olacagini dile getiren Erbay, açiklamalarinda su cümlelere yer verdi:

“Tüm Türkiye’de oldugu gibi Kirklareli Üniversitesi’nde de kayit islemleri dün itibariyle basladi. 2007 yilinda kurulan üniversitemiz, 2 yil içinde performansini büyük ölçüde yükseltmis ve kapasiteli bir üniversite haline gelmistir. Hem fiziki, hem de idari çalismalar neticesinde her geçen gün daha da gelisen üniversitemizde bu dönemde 2 yeni fakültemiz daha faaliyete geçecektir. Bu da dogal olarak ögrenci sayisina yansiyacaktir. Hayirsever Atilla Orhan’in katkilariyla yaptirilan Kavakli Yerleskesi’ndeki Fen-Edebiyat Fakültesi bitmis olup, 14 Eylül tarihinde fiilen ögretime baslayacaktir. Ancak resmi açilis tarihi ilerleyen günlerde belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacaktir.”

Ergün Erbay’in açiklamalarinda yer verdigi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Kavakli Yerleskesi’ndeki binasinin temel atma töreni, 16 Nisan tarihinde zamanin Valisi Hüseyin Avni Cos ve kalabalik bir protokol heyeti tarafindan atilmisti.

Açiklamalarina Kavakli Yerleskesi ile ilgili bilgiler vererek devam eden Erbay; “Bu yerleskedeki 4 tane hangarin 3 tanesini cafeterya, 1 tanesini de kütüphane olarak degerlendirdik. Ramazan Bayrami’ndan sonra buralari eski halinden tamamen farkli bir sekilde, ögrencilerin hizmetine sunulmus birimler haline gelecek. Ancak bu gelismelere paralel olarak Kavakli’daki Yerleske bölgesinde yerel yönetimler tarafindan hiç bir çalisma yapilmiyor. Burasi kentin prestij noktalarindan birisidir. Ögrenci sayimiz artmaktadir. Bu nedenle yerel yönetimlerin buraya yönelik düzenleme çalismalarini yogunlastiracagini umuyoruz.” dedi.

Özellikle Kavakli Yerleskesi’ndeki bölgede yol çalismalarinin yapilmasi gerektigine deginen Erbay, bunun il açisindan da olumlu bir imaj çizecegini söyledi.

Ergün Erbay açiklamalarinin sonunda sunlari söyledi:

“Kirklareli Üniversitesi kuruldugundan bu yana, yerel birimlerden umuldugu ve gerektigi sekilde maddi destek göremedi. Bundan sonraki beklentimiz, manevidir. Bugüne kadarki tüm fiziki uygulamalarimizi kendi imkanlarimizla gerçeklestirmeye çalistik. Tek istegimiz, Kirkalreli Halkinin üniversitesini benimsemesi, ona sahip çikmasidir. Çünkü Kirklareli’nin kabugunu kirmasinin tek yolu, üniversitesine gereken önemi vermesinden geçmektedir.”

Bugün saat 14:00’da rektörlük binasinda yapilacak olan Yardimci Doçent sinavina, 52 adayin girecegini de söyleyen Erbay, bunun yanisira KPSS ile üniversiteye 34 personelin geldigini açiklayarak, lojmanlarin da yari yariya tamamlandigini belirtti.

Kayit islemleri 7 Eylül tarihinde sona eriyor. Bildirilen sürede kayit için basvurmayan veya kayit islemlerini tamamlamayan adaylar haklarini kaybedecek. Kayit esnasinda ögrencilerden ‘Nüfus cüzdani’ ve ‘Ikamet belgesi’ istenmeyecegi ve bu verilere ulasmak için sadece T.C. Vatandaslik Numarasi bilgisnin istenecegi bildirildi.

Ögrencilerden ‘Ögrenim katki bedeli’ haricinde de, her ne ad altinda olursa olsun ücret talep edilmeyeceginin alti çizilirken, kayit için adaylarin bizzat üniversiteye basvuracagi ve postayla kayit yapilmayacagi hatirlatildi. Kayitlarin tamamlanmasinin ardindan bos kalan kontenjanlara ek yerlestirme yapilacak. Ek yerlestirme basvuru tarihleri, ÖSYM tarafindan duyurulacak.

Ögrenci sayisi artacak olan Kirklareli’nde beklentiler çok ancak, daha ilk etapta harç paralari bel büküyor

Kayitlarin baslamasiyla birlikte, Kirklareli’ndeki isletmelerde de büyük beklentiler sirayi alan ilk unsurlar oldu.

Rektörlük Binasi’nin hemen girisinde tanitim çalismalarini sürdüren yurt ve pansiyon isletmecilerinin yanisira, ev sahibi olanlar da sartlarini düzenleyerek evlerini kiralamaya basladi.

Yetkililer, üniversitenin Kirklareli için hem sosyal, hem de ekonomik anlamda bir kalkinma modülü oldugunu belirtirken, ögrencilerin bir para kaynagi olarak görülmemesini, herseyin kentin stratejik yapisini güçlendirecek orantida düzenlenmesi gerektgine dikkat çekti.

Esnaflar ve isletmeler artan ögrenci sayisiyla, daha fazla beklenti içine girmis olsalar da, ögrenci açisindan bakildiginda durum pek de iç açici degil.

Harç paralarinin oldukça bellerini büktügünü ifade eden ögrenciler, birçok kisinin harç parasini bile ödeyemeyecek durumda oldugunu dile getirdi. Simdi gözler, hem Kirklareli esnafinda, hem de ‘Üniversitemi Istiyorum’ kampanyasinin öncülerinin, Kirklareli Üniversitesi ögrencilerine ne gibi destekler yapacaginda.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol