Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nde dergileri, kitapları karıştırırken; Yeni Kütüphaneler Kurulmalıdır… Mevcut kütüphanelere yeterli kadrolar, personel verilmelidir. Gençlerimiz buralarda istihdam edilmelidir diye düşündüm…
Boşta olan üniversite gençliği buralarda istihdam olabilir. Modern kütüphaneler kafe tipi hizmet de sunabilirler. Saatlerce ders çalışan, kitap okuyan insanlarımız bir çay keyfi, kahve keyfini de yapabilmelidirler.
"Her Kütüphane Bir Hapishane Kapatır" derler. Bu güzel görüş yaşama geçirilebilir.
Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Her Yıl Binlerce Kitabı Kütüphanelere Gönderiyor. Gönderilen kitaplar nerede sergilenecek? Her yer dolmuş durumda…
Araştırmacı Yerel Yazarların, Şairlerin Kitaplarını da Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Satın Alsın… Şair ve yazarların desteğe ihtiyacı oluyor.
Kitap okuyan, kitapları seven kitap dostları var.
Çocukluğumdan beri bir kitap dostuyum. Derslerden sıkıldığım an kütüphaneye gider kitap okurdum. Türkiye'de şair ve yazarlar öldükten sonra değer kazanıyor. Gazetelerde güzel hikayeler, öyküler, şiirler de okumak istiyoruz… Yeni modern kütüphaneler ne zaman kurulacak?
Yazı Yazmak, kitap okumak güzeldir kardeşim…
Belde kütüphaneleri kadrolu personel yokluğundan kapandı. Beldelerdeki mevcut kütüphaneler yeniden açılsın… Avrupa ülkeleri bizden bu konuda çok ileridedir. Kırklareli Üniversitesi'nde 2012 - 2013 yılı itibariyle 15.518 Kişi Kayıt Yaptırmış.
Yeni üniversite kampüsü faaliyete geçtiği an Kırklareli tam manasıyla üniversite şehri olacak. Bir Üniversiteli Genç: "Kırklareli Kavaklı Yerleşkesi bilet fiyatı 1,25 kuruş. 1,75 kuruş olacakmış. Bilet fiyatlarına zam olmasın diye gazeteye yazar mısınız hocam?" demişti. Ayrıca "İstanbul Kırklareli arası 25 lira oldu. Yeni zam yapılacakmış. Bu zam yapılmasın.. Kırklareli halkından çok memnunuz hocam" diyen gençlerin dileğini de gazeteye yazarak yerine getirdim. Gençlik en güzel, en zor yıllardır…
Gençlerimiz halkına faydalı, sanatsal, kültürel, spor etkinlikleriyle örnek davranışlar sergileyebilmelidirler.
Çok keskin fanatik çizgideki her türlü siyasi görüşler 1980 öncesi toplumda gerginliği tırmandırmıştı… Bu gerginlikten gençler ve aileleri büyük zarar görmüştü. 1968 Paris Mayıs gençliğinin eylemleri, düşünsel hayalleri dünya gençliğini etkilemişti.
Gelişmekte olan, az gelişmiş, geri bırakılmış toplumlarda gençlik hareketleri toplumu etkiliyor. Okuldan mezun olup hayata atılan gençler sudan çıkmış balık gibi oluyorlar. İdealleri kaybolup gidiyor. Geriye baktığında geçmişine gülümsüyorlar. Kitap okuyan, kitap satın alan refah seviyesi yüksek toplumlarda yaşamak bir başka güzelliktir herhalde. İnsan hakları, çocuk ve gençlik hakları, kadın hakları… Kadınlar öldürülmesin… Cehalet son bulsun…
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol