KURBAN BAYRAMI NOTLARI

Kurban Bayramında öğrencilerimle karşılaştım. 1981 6E sınıfından (Kırklareli Atatürk Lisesi) Yücel Aşır'la Dibek Kahvesinde sohbet ettik. Çok saygılı bir kardeşimiz.
Yücel AŞIR: "Kırklareli Gurbetçileri internet sitesinde sekiz bin Kırklarelili birbirleriyle görüşüyorlar. Kırklareli'ni sevenler özleyenlerde internetten görüşüyorlar. Sınıf arkadaşlarıyla görüşüyoruz. Sizi çok severiz." Dedi.
Bayramın ikinci günü İnece'de kayınvalideye uğradık. Yaşlılara saygı özümüzdendir. İnece' de ki arkadaşlarla bayramlaştık. İneceli Özer TOPÇU çok saygılı eski öğrencilerimdendir. Özer TOPÇU: "Düzce'de peynir imalatı yapıyoruz. Buyur çay içelim." Dedi. İnece Belediye Başkanı İlyas Yılmam'la bayramlaştık. Bahçeli köy evlerinde yaşam başkadır. Köy ekmekleri, börekler pişerdi… Her evin bir köşesinde yaz sebzeleri eker   kadınlar.
İnece'de TRT Müzik kanalında 30 dakika programında Müzeyyen Senar'ın şarkılarını dinledik…
Kırklarelili Dr. Erdoğan Yüzkollar: "Sizin öğrenciniz İrfan İlbaktan ile son görüştüğümüzde size selam söyledi." Dedi. Roma pastanesini kuran kardeşlerden Fettah Yüzkollar'ın oğlu Dr. Erdoğan Yüzkollar kibar efendi insan. Kırklareli Huzurevinde eski futbolculardan Fevzi (Remzi) Uysalla (Papaz Remzi) eski futbol günlerini konuştuk. PAPAZ FEVZİ (REMZİ) UYSAL: "Futbol topunu kafamda üç yüz defa sektirirdim. Topu düşürmeden bu hareketi üç yüz kez yapmak teknik bir iştir. Topuk hareketleriyle futbol topunu arkadan önüme düşürürdüm. On sekiz yaşında Alpullu Şekerspor'da top oynamaya başladım. Alpuludan Nacak köyüne kadar koşardım. Oradan trene biner Alpuluyla dönerdim. Yaşım 71 1967 yılında Edirne'de yılın futbolcusu seçildim. 1942 doğumluyum. Alpullu Şekerspor'da üç yıl futbol oynadım. Edirne'de yedi yıl futbol oynadım. Ayağım sakatlanınca 1947 yılında futbolu bıraktım. Dört yıl takım kaptanlığı yaptım" dedi. Kırklareli Huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet ettim. İyi kalpli yazar Mimar Oktay Ekinci çok zamansız aramızdan ayrıldı. Çevre kirliliği, tarihi dokunun korunması, kentlerin tarihsel süreç içerisinde planlı kalkınması, kentleşmenin doğru bir şekilde yapılması için büyük katkılar sağlandı. Ruhu şad olsun…
Cumhuriyet gazetesinde ki köşe yazılarını okuyordum. Vefatına çok üzüldüm. Türkiye, tarihi, turistik bir ülkedir. Vatanı milleti seven gönüller insanlığın mutluluğunu hayal eder…
Cumhuriyet gazetesinde yazar Zeynep Avcı'nın 13 Ekim 2013 günü Halikarnas Balıkçısı'nın 40.ncı yılında Bodrum'da çeşitli etkinliklerle anılması yazısını okudum. Cevat Şaki Kabaağaç'ın (Halikarnas Balıkçısı) MAVİ SÜRGÜN kitabını okumuştum. Nefis bir kitaptı. Kentleri, ilçeleri güzelleştiren, tanıtan yazarlardır… İstanbul Kadıköy İskelesindeyim. Yıl 1993. İskeleden çıkışta çay içilen şirin bir yerdeyim. Hasır sandalyelerde oturup çay içtik arkadaşlarla. Halikarnas Balıkçısının heykelinde balık figürleri kullanılmış. Kadıköy ışıl ışıldı. Vefalı insanlar, sanatçılar vardır. Kültüre sanata, insana, çevreye duyarlı iyilikten yana gönüller vardır. Sevgisiz, kültürsüz, yoz bir dünyada yaşanmaz kardeşim… Yalnızlığım şarkı söyler şu zalim dünyada… Sevgiler umut olmuş zavallı kalbime…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol