KÜÇÜK ADIMLARLA HASTANE KORİDORLARINDA YÜRÜDÜK

Kırklareli Devlet Hastanesinde prostattan yatarken bazı arkadaşlarla tanışma fırsatım oldu.
Pınarhisarlı bir arkadaşım: Pınarhisar Çimento fabrikasından emekli oldum. Dört evladım var. On iki yaşındayken babamı kaybettim. Babam Bahçıvancılık yapıyordu. Pırasa yetiştiriyorduk. Bir kamyon pırasayı İstanbul'a satmak için İstanbul haline getirdik. Babam: "Pırasacılıkla geçinip gidiyoruz. Bu işleri öğren oğlum. İlerde faydasını görürsün." demişti.
“Babam birden hastalanıverdi. Kırklareli devlet hastanesinde yattı. Bir iki ay içinde babamı kaybettik. Ben pırasacılığa devam ettim. Çimento fabrikasına işçi olarak girdim. Oradan emekli oldum. Dört evladım vardı. Evde hayvan baktım. Çocuklarımı evlendirdim. Şimdi de Kırklareli Devlet Hastanesinde apandisit ameliyatı oldum. Yakında çıkarım."
Küçük Adımlarla Hastane Koridorlarında Yürüdük… Hastanede safra kesesinden, apandisitten, prostattan, fıtıktan ameliyat olanlar oldu. Devlet hastaneleri halkımıza hizmet ediyor. Doktorlarımız ellerinden geleni yapıyorlar.
Dr. Tamer Çomakçı, Dr. Mustafa Topçu, Dr. Metin Kurtoğlu gibi doktorlarımız hastalarının iyi olması için çalışıyorlar. Perşembe günü bacanağım Hilmi Tekirdağlı'nın eşi Ruhide Tekirdağlı da safra kesinden ameliyat oldu. Doktoru Mustafa Topçu idi. Ameliyat başarılı geçti. Bütün hastalarımıza yüce Allah şifa versin. Yıllar önce tıp alanında ileri çalışmalar yapan İbn-i Sina'nın Kanun-ı Tıp kitabına bir okul kütüphanesinde rastlamıştım. Türk, Arap, İranlı bilim adamlarımız vardı…
Yaşamın anlamı var. Bilim ve teknolojide, tıp alanında dünyada yeni gelişmeler var. Türkiye'de bu konuda gereken çalışmaları yapmaya çalışıyor. İnsan sağlığına gereken önem verilmeye başlandı. Televizyondaki haberlerden ulusal basından tıptaki gelişmeleri takip ediyoruz.
25.1.2014 sabahı aç karnına kırmızı bir elma yedim. Ihlamura, iki kuşburnu atıp kaynattım. Peynirli, salçalı ekmekle yedim. Doktorun verdiği ilaçları düzenli içtim. Domates suyunun, domatesin kabak çekirdeğinin de prostat hastalarına faydalı olduğunu gazetelerden okuyoruz.
Dr. TAMER ÇOMAKLI: "Bol su iç. Yürüyüşlerine devam et. Baharatlı, acılı yemekler yeme" demişti.
Yeni arkadaşlarla küçük adımlarla hastane koridorlarında yürürken kısa sohbetlerimiz oldu.
Çocuk, genç, yaşlı, ihtiyar, kadın, erkek hastalar şifa bulmak için hastaneye geliyorlar. Hastanelerin teknik olarak yeterli araç ve gerece ihtiyacı olabilir. Bunlar tespit edilip alınabilir. Bu konuda çalışmalar olabilir. Doktorlara, hemşirelere, hastanede çalışan tüm elemanlara saygımız hürmetimiz var. Emeğe saygı onurumuzdur. Hastane çalışanlarına şiddet uygulayan insanları kınıyorum. Her şey cehaletten kaynaklanıyor.
Şark toplumlarının gelişmesi uzun sürecektir. Şarkın yükselişinde Türkiye'nin rolü olacaktır. Geri kalmış toplumların çağını yakalaması uzun bir süreçtir… Bir zamanlar ışık doğudan yükselirdi. Sümer, Mısır, Çin, Anadolu medeniyetleri altın bir çağ yaşamıştı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol