KOSGEB ile EKONOMİ'de büyüyen Türkiye

"Bir zamanın birikimcileri şimdi girişimci olurken,
Bu Değişimle birlikte kazanan Kırklareli ve Türkiye oldu" Diyerek girişimcilerin devlet tarafından teşvik edilmesi ile Türkiye'nin ve Kırklareli'nin kazandığını dile getiren Altuntaş, Kırklareli'nde sürdürülen girişimcilik kursları, yürüttükleri faaliyetler, imzaladıkları protokoller, genel işleyiş konuları ile alakalı olarak Önadım Medya Grubu Haber muhabirlerine Kırklareli Kamuoyunu aydınlatmak amacı ile detaylı bilgiler verdi

Ülkelerin gelişebilmesi için en önemli konu girişimcilerin cesaretlendirilerek, teşvik ve Hibe yolu ile ülke içindeki sermayeye katkıda bulunacak yatırımlar yapabilmeleridir. Türkiye'de 2004 yılından sonra girişimcilerin ve yatırımcıların teşvik edilmesi ile ilgili çeşitli çalışmaların yapılması ve geçen 9 yıllık süre içinde şekillenmesi meyvelerini şimdilerde vermeye başladı.
KOSGEB İLE
YASTIK ALTI AÇIĞA ÇIKTI
2002 yılı öncesi ve 2002 yılı sonrası diye iki farklı fotoğrafta değerlendirilen Türkiye ekonomisi, gereken patlamayı da 2004 yılı itibari ile çeşitli kalkınma ajanslarının birçok ilde açılması ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının, girişimcinin "YASTIK ALTINDA OLANI DA KAYBEDERSEM" korkusunu ortadan kaldırarak gerçekleştirdiği yeni soluk yatırım fırsatlarında HİBE olarak % 60 yâda % 70'ini karşılaması sonrası yastık altında saklanan ve günden güne eriyen sermayelerde ülke ekonomisine kazandırılması ile yaşadı.
Ayrıca Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının iller bazında yaptığı çalışmalara halkın alışması da Özellikle birikimini yastığının altında tutmuş olan yılların birikimcisini girişimci olarak yatırım yaptırmak, sağlanan kolaylıklar, anlaşılır olmak, güvenilir Devlet desteğini arkasına almak ve yatırımın yarısından fazlasını HİBE yolu ile verip geriye kalanının ödenmesinde ki kolaylıklar ile daha kolay oldu.
İŞTE KOSGEB
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kırklareli Müdürü Tarık Altuntaş, " Mevcut destek modellerini kısaca anlatmak gerekirse: KOBİ ve Girişimciler; 1.Proje Odaklı: işletme ihtiyaç duyduğu eksiklikleri bizim proje formatımıza uyarlıyor burada taleplerini yazıyor ve bize başvuruyor biz kurallarımızda değerlendiriyoruz. Sonuç olarak projesi bizim mevzuatlarımız açısından uygun ve bir mantık çerçevesinde işletmenin yararına ise destekliyoruz. 2.Projesiz: işletme sadece ihtiyaç duyduğu eksikliğin başvurusunu yapıyor.
Müdürlüğümüz bu başvuruyu bizim destek modellerimiz içerisinde ise mevzuat olarak inceliyor ve olumlu ise işletmeye destek oluyoruz.
3.Meslek Kuruluşu projeleri: İşletmelere ve girişimcilere yönelik faaliyet gösteren oda, borsa, birlik, konfederasyon, federasyon, vakıf, dernek ve kooperatif ile küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgeleri yönetimlerinin kendi üyelerine yönelik projelerini de destekliyoruz." Sözleri ile de sırada bekleyen genç girişimcilere özel açıklamalarda bulundu.
"Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri genel müdürlüğü ve KOSGEB arasında yapmış olduğu protokol çerçevesinde tüm illerde Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitim vermeye başladı.
Düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL'ye kadar hibe ve 70 Bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklar." Sözleri ile açıklamalarına devam eden Altuntaş, Bayan girişimcilerin sayısal bakımdan daha fazla olduğunun altını çizdi.
"Çalışmalarımızda ilk öncelikli hedefimiz Kırklareli'nin kazanması, Kırklarelili vatandaşın kazanması ve tabiî ki bu cesaretli girişimciler sayesinde Türkiye'nin kazanması." Diyerek Kırklareli'nin KOSGEB bünyesindeki kurslara bakış açısını değerlendiren Altuntaş, "Verilen kursalar ve sonrasında ki dönem değerlendirildiğinde bayan girişimcilerin daha istekli olduğunu söyleyebilirim.
Kırklareli'nde düzenlediğimiz kursalar kapsamında başarılı olan ve bu başarısını bir yatırımla mükafatlandırarak girişimci olan çoğunluğun kadın olmasının ayrıca önemli olduğunu ifadelerine taşıdı.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kırklareli Müdürü Tarık Altuntaş, Kırklareli ve Kırklarelili için çok büyük bir fırsat dediği, Kırklareli'nde girişimcilik konusunu Önadım Medya Gurubu Haber Muhabirlerine değerlendirdi. KOSGEB'ten girişimcilik sertifikası alarak işletme kurma ortalamasının Türkiye'de yüzde 4, Kırklareli'nde ise yüzde 9 olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol