Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Seyfi Meriç ve KESK Hukuk, TİS ve Uluslar arası ilişkiler Sekreteri Ali Kılıç'ın sendika binasında bazı üyelerinde katıldıkları bir toplantı ile Basın açıklaması düzenledi.
KESK olarak insanca yaşam, güvenceli iş ve ücret talebi ile 5 Haziran'da uyarı grevi gerçekleştireceğimizi kamuoyuna ilan ettiler.
5 Haziranda yapılacak olan uyarı grevi ile alakalı olarak şu ifadelere yer verildi;
"Kamu emekçilerinin iş güvencesinin adım adım yok edilmek istendiği bu süreçte tüm sendikalara, konfederasyonlara önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Mecliste olan "hükümet memurluğu" torba yasa tasarısının içeriği hakkında hamileri ile üş aşağı beş yukarı aynı noktada buluşanların bu sorumluluğu yerine getirmeye hiç de hevesli olmadığını biliyoruz. Sadece kendine Müslüman olanların yaşanan bu adaletsizlik karşısında kuzuların sessizliğine bürünmeleri şaşırtıcı değildir. Her fırsatta kamu emekçilerinin iş güvencesinin "kırmızı çizgileri" olduğunu açıklayan tüm sendikalara, konfederasyonlara dostça bir tavsiyede bulunuyoruz. Kamu emekçilerinin iş güvencesinin adım adım yok edildiği bu süreçte ya göründüğüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün. KESK olarak 5 Haziran'da hayata geçireceğimiz grev kararımızın tek talebinin TBMM'ye sevk edilen torba yasa tarsısının geri çekilmesi olmadığını bir kez daha vurguluyoruz. Bu torbanın içine eklenme ihtimali hiç de uzak olmayan, iş ve ücret güvencemizi hedef alan tüm saldırılara karşı 5 Haziran Çarşamba günü hizmet üretmeyeceğiz. Vicdanlarında, torbalarında emek karşıtlığından başka bir şey taşımayanlara karşı umut ve insana dair ne varsa taşıyanların mücadelesinde "biz yokuz" diyenleri kamu emekçilerinin grevinin altını boşaltan tutumdan uzak durmaya davet ediyoruz. Madem bu mücadelede yoksunuz bari gölge etmeyin başka ihsan istemez diyoruz. 5 Haziran'da yapacağımız uyarı grevinin altını boşaltmak, etkisini zayıflatmak AKP iktidarının emek düşmanlığı politikasındaki tutarlılığının doğal sonucudur. Bunun için beklenmeyen, şaşırtıcı bir durum da söz konusu değildir. Diğer taraftan sadece AKP iktidarı değil, kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmekle görevli olduğunu iddia eden ancak yaşanan her gelişmede yandaşlığını tescillemekten öteye gitmeyen kimi sendikamsı yapılar da açıktan grev kırıcılığına soyunmuştur. Daha dün greve katıldığı için aynı işyerinde birlikte çalıştığı arkadaşı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak kadar "sendikacılık" yapanlar bugün de grevimizin altını boşaltma konusunda hamileri AKP ile el ele vermiştir. Daha önce de defalarca ifade ettik, bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz.
Güvence kavramı adı üzerinde bir insanın geleceğe güvenle bakmasını sağlayan tüm unsurları barındırır. Bir çalışanın geleceğe güvenle bakabilmesinin yolu işinin, gelirinin, sosyal güvenliğinin, sendikal hak ve özgürlüklerinin garanti altı altına alınması ile mümkündür. Tüm çalışanlar gibi kamu emekçileri de geleceğe ilişkin beklentilerini koruyabildikleri ölçüde kendisini ve ailesini güvende hisseder. Oysa ülkemizde kamu emekçileri istikrarsızlıkla kol kola giren güvencesizliği her geçen gün biraz daha fazla hissetmektedir. Yıllardır hayata geçirilen yasalarla, kanun hükmünde kararnamelerle, fiili uygulamalarla kamu emekçilerinin iş güvencesi alabildiğine sınırlanmıştır.
Bugün aynı kurumda, aynı veya benzer işi yapan kamu emekçileri ücret ve sosyal haklar başta olmak üzere pek çok konuda ayrı düzenlemelere, yasalara tabi hale getirilmiştir. Kamu emekçilerini her geçen gün güvencesizliğe iten bu tablonun kaynağında onlarca parçaya bölünmüş istihdam yapısı vardır. Kamu emekçilerin kazanılmış haklarını, maaşlarını, ücretlerini maliyet olarak gösterenler farklı farklı istihdam yapıları ile onları bölmek için elinden geleni yapmaya devam etmektedir. Bugün için diğer gruplara göre göreceli olarak daha avantajı gözüken 4/A'lıllar da dâhil olmak üzere, istihdam biçimi ne olursa olsun tüm kamu emekçileri taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz işgücü haline dönüştürülmek istenmektedir."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol