"KDV'lerde düsüs çiftçimizin yüzünü güldürecektir"

Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel, gazetemize yaptigi açiklamada, KDV'lerdeki artisin çiftçinin belini büktügünü, tarimsal kalkinmanin ve hayvanciligin canlanmasi için yem ve gübre fiyatlarinda ki %18'lik KDV'nin %1'e düsürülmesiyle desteklemelerde de artis yapilmasi gerektigini vurguladi.

Altintel; "Trakya'da tarim sektöründeki en büyük sorun tarim ürünlerinde ki KDV dengesizligidir.

Bugday ile ayçiçekte %1 lik bir KDV varken, razmol kepek, et ve süt ürünlerinin bazilarinda %8'lik bir KDV mevcut. Biz bu konuyu Maliye Bakanligi basta olmak üzere gerekli tüm bakanliklara ilettik. Ayrica KDV'nin disinda çiftçi desteklemelerinin de arttirilmasi gereklidir.

Mazot, gübre desteklemelerinin yani sira rapitsa, bugday, ayçiçek ve misirdaki desteklemelerin de arttirilmasi gerekir" dedi.

"Gida maddelerinin muhafazasi için konulan soguk hava deposundan %18 KDV alindigini belirten Altintel; "Bu rakam çok ezici bir rakamdir. KDV miktarinin kesinlikle asagilara indirgenmesi gerekiyor. Oranin hiç olmazsa %8 yapilmasi gerekir.

Tarim ile ilgili ekipmanlarin da KDV'sinin düsürülmesi sart.

Trakya'da tarimsal kalkinmanin canlanmasi için KDV'lerde düsüs desteklemelerde de artis yapilmasi çiftçimizin yüzünü güldürecektir" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol