KAYNARCA BELEDİYE BAŞKANI SERDAR TÜRKER'LE SÖYLEŞİ

Şiirli yazılarımda söyleşiler de oluyor. Şiirdeki yaşamın gizi ve derinlik, anıların, gözlemlerin coşkusu hoşuma gidiyor. Baba ve çevre baskısında yaşayan romantik, coşkulu gençlerdik…
YILDIZLI YAŞ AKŞAMLARIMDA
Derbeder geçen
Günlerin efkarındayız
Boş vermişliğin iç sıkıntısı
Zamansız kırılmalar…
Gönüller sabırsız
Zaman acı biber
Umutsuz günlerin efkarındayız
Yıldızlı yaz akşamlarında
Umutsuz aşklar yaşanır
Yaz aşkları karaya vurur…
Sevda şarkılarının
Nameleri yükselir…
Karanlık gecenin yalnızlığında
Işıltılı caddelerde
Sel gibi gençler yürür…
Günlerin getirdikleri
Elemdir derttir
Bazen umuttur…
Karanlık gecenin yüreği vardır
Ay ışığı sevdalıdır…
Umutsuzluğumuz isyanlarımız
Vahşi dünyayadır…
Selahattin Demiraco
18.11.2014 günü Kaynarca Belediye Başkanı Serdar TÜRKER'E "Güzel paneller yapıyorsunuz." dedim. SERDAR TÜRKER: 7 Haziran 2014 tarihinde beş profesör beş yüz misafirin katıldığı Çevre Sempozyumu Kaynarca Aile Parkı'nda yapıldı.
20 Eylül 2014 tarihinde Doç. Dr. Okan GAYTANCIOĞLU Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Bölümü öğretim görevlisi Trakya Topraklarının Geleceği Trakya Çiftçisinin Durumu konferansını verdi.
Yalçın ÖZDEN Tiyatrosu Kaynarca'ya geldi. Gündüz çocuklara, gençlere, gecede anne ve babalara oynadılar.
22.10.2014 tarihinde İstanbul'da Tek Rumeli Stüdyoları'na yüz Kaynarcalı hemşehrimizle gidip Kaynarcamız'ı tanıttık.
Kaynarca'yı önce Türkiye'ye sonra dünyaya tanıtmak istiyoruz. Yeni bir üçüncü park yapıyoruz. Çocuklara oyun yeri olacak. Fitness aletlerinin bulunduğu bir alan olacak. Kaynarca'da bir ilke imza atıyoruz." dedi.
Kaynarca'da Langazalılar, Ustrumcalılar, Selanik Karacaovalılar, Dramalılar ve Bulgaristan'dan gelen Pomak Türkleri, müslüman Arnavutlar yaşıyor. Eskiden Kaynarca'nın pirinci çok meşhurmuş. Eski evlerin temelleri taştandır. Yıllar önce eski bir su değirmenini öğrencilerimle ziyaret etmiştik. Poyralı çevirme bendini görüp Ceylanköy göleti yanında piknik yapmıştık. Neşeliydik o gün. Şimdi iş adamı olan öğrencim Kemal Cengil, Cemal ve pek çok öğrencimizle Kırklareli'yi coğrafya dersi etkinliği olarak gezip görmüştük. Deveçatağı köyü yakınındaki petrol çıkarılan yeri de ziyaret etmiştik. Yıl 1978-79 öğretim yılıydı. Ben Kırklareli Atatürk Lisesi tarih öğretmeniydim. Ek ders olarak coğrafya dersine de giriyordum. Çocuklara çevreyi tanımaları için ev ödevi olarak Toprak Su Kurumu'nun, Orman İşletmesi'nin, Tarım İl Müdürlüğü'nün çalışmalarını sorup araştırın demiştim. Toprak Su Müdürü Mehmet Ali Bey öğrencilerime yardımcı olmuştu. Mehmet Ali Bey'e "Sizin çalışmalarınızı yerinde görelim." demiştim. Kaynarca'daki su değirmenini bile yerinde görmüştük. Ezberci eğitim yetersiz kalıyor. Gençleri hayata hazırlamıyor…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol