KAPAKLI - VIZE - SARAY GEZI NOTLARI

Geçenlerde Çerkezköy'ün Kapakli Beldesi’nde Kirklareli'den ERDI BAKI ile Kuaför OLÇAY GÜLER'in Imaj Kuaför Salonu’nda karsilastik. Piril piril gençlerimiz var. ERDI BAKI: "Yasim 23. AEG Fabrikasi’nda çalisiyorum. Kapakli sporda kalecilik yaptim. Åzimdi ÇAKILLI SPOR'a transfer oldum. Sporu hobi olarak seçmistim. Çerkezköy Halit Narin Meslek Lisesi mezunuyum. Koyu Bir Kirklarelispor Taraftariyim. Bos zamanlarimda Kirklarelispor’un maçlarini izlemeye gidiyorum. Kirklareli’nin Karakoç Köyü’ndeniz. babam bir tekstil fabrikasindan emekli oldu. Imaj Kuaförün sahibi Olçay Güler Pinarhisarlidir. Kendisini çok severiz” dedi. Selahattin DEMIRACO: “Kapakli Belediye Baskani Irfan Mandali Çaliskan bir insan. Okullarin orasi genis kaldirimlari, caddeleriyle yeni kent olusumlarina örnek oluyor. Kapakli gelisen bir beldedir. Ilçe olmak istiyor.”
ERDI BAKI: “Kapakli’ya güzel bir otogar yapilmalidir. Güzel bir aile parki olmalidir. (Kirklareli Parklar Kentidir) Sosyal faaliyetler olmalidir. Kapakli’da fabrika çok. Insaat çok. Kapakli’da Trakyalilar fazladir” dedi. Söylesilerle her gittigim yerin sorunlarinida ögrenmeye çalistim. Gazetede yazdim.
Tekirdag Büyüksehir oluyor... Kapakli Ses Gazetesi 15 Mayis 2012:(Özel Haber)
“Kapakli Belediye Baskanligi’nin Ilçe Olma Talebini Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügü Degerlendirmeye Aldi. Åzimdi Ankara’dan Gelecek Güzel Haber Bekleniyor..”
Vize Kömürköylü bir arkadasla tanistik. “Adimi yazma. Dedem Selanikten gelmis. Köyün Rumca adi Pineke. Dört hane civarinda bir köy odun kömürü. (Torluk) çok yapildigi için Kömürköy adi verilmistir. Tarim, hayvancilik yapiliyor. Aricilik yapan da var” dedi. Bütün köylerin hikayelerini yazmak isterdim. Imkanlarimiz buna elverisli degil. Orman Köyleri çok göç verdi. Vize’de Balkan göçleriyle ilgili bir panel olmus. “Pomak Göçleri” Konferansini kaçirmisiz.
Saray Bahar Festivali 28 Mayis - 3 Haziran 2012 Tarihleri Arasinda Yapildi. Geçen seneki Saray Geleneksel G.Bahar ve Kültür Festivaline Katilmistim. Izlenimlerimi Önadim/Kirklar Haber Gazetesi’nde yazmistim. Bu sene 7.si yapildi. Trakya Festivallerle yasamin agir stresini atmaya çalisiyor. Festivallerde yerel sanatçilarimizada yer verilince güzel coskular oluyor. Saray Geleneksel 7.Bahar ve Kültür Festivaline davetliydim. Gitmeye kismet olmadi. Geçen sene festival alaninda kuzu, oglak, piliç çevirme salonun sahibi Ayhan MAKAR: “Bursaliyim. Mangal atesinde çevirmelerimiz pisiyor” demisti. Uzun çubuklara (kaziklara) geçirilmis Kuzu ve oglaklar mangal atesinde nar gibi kizarmislardi...
Saray Belediyesi Çevre Mühendisi Müjgan Ergul: “Çorlu Namik Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunuyum” dedi. Okullarda ögrencilere Çevre duyarliligi konusunda egitimlerin verilmesi yarinlarimiz için önemlidir. Avrupa’da Isveç’te Kent çöplükleri bilhassa Stockholmde en iyi sekilde degerlendiriliyormus.. Tuna Nehrini boya fabrikalarinin sivi boya atiklari kirlettigi için Tekstil boya fabrikalari kapatilarak Tuna Nehri tekrar dogal haline dönmeye baslamis.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol