KALBIMIZIN GÜLBAHÇESI KÜTÜPHANELER

KALBIMIZIN GÜLBAHÇESI KÜTÜPHANELER Åziirim: |Çocuklarla gençlerle/ Doludur kütüphaneler/ Ari gibi karinca gibi/ Çalisir ögrenciler/ Bilgi cennetinin/ Anahtaridir kitaplar/ Yasamin yarinlarimizin/ Isigidir kütüphaneler/ Bilim denizinin kovani/ Kalbimizin gül bahçesi/ Her an çocuklarla dolu/ Canim kütüphaneler/ Türkiye'yi seven/ Arastiran ögrenen/ Insana gönül veren/ Kitaba sevdali ögrenciler…/ Kitaplara kütüphaneye/ Sevdali kalbim/ Ilkokuldan üniversiteye/ Okumak askiyla yanar durur.| Selahattin Demiraco
Bu güzel siirim Yitik Aksamlar siir kitabimin 13. sayfasindadir. Tasrada da güzel siirler yazan sairler vardir. Çocuklugumdan beri kitap okumayi çok severim. Türk ve dünya edebiyatinin dev eserleri çok güzeldir. Ömer Seyfettin'in her hikaye kitabinda Türk halkinin çektigi acilar en güzel sekilde anlatilir. Sait Faik Abasiyanik'in gerçek yasamla ilgili Istanbul, Burgaz'a da hikayeleri simsicak duygularla doludur.
Rus hikayeci Anton Cehov'un kisa hikayedeki üslubu harikadir. Çocuklarimiz, gençlerimiz seçme roman ve hikayeleri okurken yerel arastirmacilarin, sairlerin kitaplarini da okumalidirlar. Kirklareli'nin son asiklarindan AÅzIK ALI TANBURACI'YI tanimadigim için üzgünüm. Torunu Cilt Ustasi Rasim Savas Ergüven dedesini anlatinca çok üzülmüstüm. En güzel meydana saz çalarken bir heykelinin yapilmasini çok isterim. Dr. Hüseyin Yaltirik'in sesi, türküleri çok güzeldir. Kendine özgüdür. Asik Ali Tanburaci'nin hayatini anlattigi kitap bir belgeseldir. Arastirmaci Yazar Nazif Karaçam'in kitaplarinin yaninda "Spartaküs Kirklarelilidir" demeci Trakya'da, ulusal basinda büyük yanki yapti. Trakya turlarimda yöreyi, insanlari, yakin tarihi arastirirken, söylesi yaparken Balkan tarihinin izlerini aradim. Yillarca tarih ögretmenligi yaparken genel tarihi anlatmisiz. "Akzambaklar Ülkesi Finlandiya" kitabini herkesin okumasi gereklidir.
DUYARLI OLMAK Åziirim: |Duyarli olmak/ Güzel ama/ Öfke ve umutsuzluk/ Gerçeginde kaybolmak/ Sanattan kültürden/ Edebiyattan uzak/ Yasamak!/ Yasamak degil be kardesim.|Selahattin Demiraco
Hürriyet Gazetesi'nde yazar Dogan Hizlan'in edebiyatla, sanatla ilgili yazilarini seviyoruz. Kibar, aydin bir insan. Edebiyata ve sanata sonsuz saygisi var. Edebiyatçilarimizin gazete yazilarini önemsiyorum. Insana gereken degerin verildigi ülkeler uygar ülkelerdir. Åziddet ve kavganin yasanmadigi halkin mutlu oldugu yeni bir dünya anlayisini felsefeciler tarih boyunca tartismislardir. Ömer Hayyam'in her siirinde felsefe vardir. Insana karsi büyük saygi vardir. Türk Islam Felsefesi'nin en büyük tasavvuf sairi Ahmet Yesevi'dir. Sonra Yunus Emre'dir. Yoksullugun, cehaletin karanligini yenen ülkeler rönesansla, reformla, cografi kesiflerle kilisenin baskisini yok edip demokrasiyle, cumhuriyet yönetimleriyle, insan haklarina verdikleri önemle güçlenmislerdir. Birinci ve Ikinci Dünya Paylasim Savaslari'yla Almanya ve Avrupa yanip yikilmistir. Istiklal Savasi'yla hürriyetine kavusan büyük Türk Milleti'nin hedefinde medeni, mutlu bir yasam vardir.
Savaslardan yoksul çikmis milletimizin mutlulugu yakalamasi uzun yillar alabilir. Atatürk'ün Düsünce Sistemi'nin ruhunda Türk Halki'nin egitilmis, refah içinde bir ülkenin hayali vardir. Büyük Atatürk yakin arkadaslariyla reformlara, yeniliklere imza atarken gerçekçidirler. Resat Nuri Güntekin'in Çalikusu romanini yeniden okumaliyiz. Insanlik büyük bir ailedir. Baris içinde yasamak için önce insani sevmeliyiz. Magarada yasayan ilkel toplumun insanlari son dört yüzyilda büyük gelismeler göstermistir. Farkli düsüncelerde olabiliriz. Insan olmak, insana saygi önemli bir kavramdir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol