Hizmet sözlesmeleri

Hizmet sözlesmeleri katilim öncesi program için danismanlik, çalisma, know-how ve egitim elde etmek amaciyla kullanilmaktadir.
200.000 Euro'nun üzerindeki hizmet sözlesmeleri genelde sinirli ihale yoluyla yapilmaktadir. Ilgilenenlerin beyani için açik (kamuya) çagri yayinlanir ve alinan basvurularin adil ve seffaf bir sekilde degerlendirmesi yapilir. En uygun görülen 4-8 firmadan kisa liste olusturulur. "Kisa liste"ye kalan firmalar daha sonra teklif sunmaya davet edilir.
Ihale dosyasi nedir?
Teklif sunmaya davet edilenlere teklifi tamamlamak için gerekli olan bir dizi standart belgeden olusan bir ihale dosyasi gönderilir. Bu belgeler söyledir
> Teklif sahiplerine yönelik standart davet mektubu
> Kisa listenin bir örnegi (uygulanabilir oldugunda)
> Teklif sahiplerine yönelik, teklifin nasil, ne zaman ve nereye sunulacagi hakkinda bilgi ile birlikte teknik ve mali tekliflerin içerigi ve uygulanacak degerlendirme kriterlerinin detaylarini içeren talimatlar
> Yapilacak ise iliskin detayli açiklama ile birlikte proje sartnamesi
> Taslak sözlesme
> Gerekli yasal, mali ve bütçe formlarinin birer örnegi
> Degerlendirme cetvellerinin örnekleri
> Teklif sunma formu
> Özgeçmis (CV) örnegi
Teklif sahibinin neler sunmasi gerekir?
Teklif sahibinin teklifi genelde 50 gün içinde ve ayri zarflarda, teknik teklif ve mali teklif olmak üzere iki kisim halinde sunmasi gerekir.
Bazi resmi belgelere ilaveten teknik teklif, teklif sahibinin istenen hizmetleri saglamak için kullanacagi organizasyon, yöntem ve personele dair kapsamli bilgi içermelidir. Teklif sahibi, projeyi kavradigini göstermeli ve proje hedeflerine iliskin temel hususlara dair yorum yapmalidir. Teklif sahibi ayrica planlanan yaklasimin çerçevesini, gerekli olan faaliyetlerin listesini, girdileri (uzmanlik, ekipman, dogrudan maliyetler vb.) ve tasarlanan çiktilarla önerilen faaliyetlerin zamanlamasi dahil öneri çalisma planini da saglamalidir. Projede kullanilacak temel personelin bir listesi de özgeçmisleri ve her bir elemanin ilgili deneyiminin ve yürütecegi çalismalarin açiklamasiyla birlikte verilmelidir.
Teklif sahibi mali teklifte teknik teklifte tanimlanan faaliyetleri yürütmek için gerekli olan bütçe dökümünü saglamalidir. Tüm fiyatlar Euro olarak verilmelidir.
Teklifler nasil ve ne zaman sunulmalidir?
Teklifler, teklif dosyasinda belirtilen adrese ya alindi belgeli olarak taahhütlü postayla gönderilmeli veya makbuz karsiligi elden teslim edilmelidir. Teklifler dogru adreste teklif sahiplerine yönelik talimatlarda belirtilen tarih ve zamandan geç olmamak üzere teslim alinmalidir. Gecikmeli olarak veya farkli bir adreste alinan teklifler reddedilir.
Teklifler kim tarafindan degerlendirilir?
Teklifleri adil ve seffaf bir sekilde degerlendirmek üzere bir Degerlendirme Komitesi kurulur. Degerlendirme Komitesi, her bir teklifi önceden belirlenmis bir dizi kritere göre degerlendirir ve hangi tekliflerin kabul edilebilir oldugunu kararlastirir.
Bir teklifin kabul edilebilir olmasi için, proje sartnamesine ve teklif sahiplerine yönelik davet yazisinda verilen tüm talimatlara tam olarak uymasi gerekir. Teklif ayrica, verilen tahmini bütçe içinde kalmalidir.
yarin Degerlendirme Komitesi nasil olusturulur?
hosça kalin
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol