Herkes SAFini belirlemelidir

Bagimsiz Kamu Görevlileri Sendikalari Konfederasyonu (BASK) Kirklareli Il Temsilcisi Ridvan Demirel, Persembe günü Diyarbakir’da yasanan çatismada sehit düsen 13 askerimizle ilgili olarak bir basin açiklamasi yayimladi.

“Yine Yüreklerimiz yandi, yeter artik” basligiyla yayimlana açiklamada 13 Mehmetçigimizin, daha önceki sehitlerimizin ve gazilerimizin vebalinin 30 yildir bu ülkeyi yöneten sivil ve askeri bürokrasi ile siyasetçilerin omuzlarinda oldugunu kaydeden Demirel sunlari söyledi:

“Çünkü terör ve teröristle mücadelede geregini yeterince yapmadiklari ortadadir. Iktidarin açilim politikalari yanlistir ve derhal bundan vazgeçilmelidir. Iktidar, bu yanlisa  ayirdigi zaman ve enerjinin yarisini terörle mücadeleye ayirip, kararliligini göstermis olsaydi bu acilari yasamazdik.

Bölücü terör unsurlarinin siyasi uzantilari da pervasizca ve ihanet içindeki duruslarina devam etmekte ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olarak özerklik ilan etmislerdir. Kararli bir devlete bu noktadan sonra yakisan PKK’ya ‘terör örgütü’ bile diyemeyen bu ihanet güruhunun milletvekilliklerini düsürmektir. Türk Milletinin TBMM'den bekledigi budur. Tehlikenin ve ihanetin doruga ulastigi bu noktada, TBMM tatil yapmamali ve gece gündüz çalisarak bu pis gidise çözüm üretmelidir. Hak, hukuk bilmeyen ve tanimayan, dagdaki zihniyeti Meclis'e tasiyan, ayni onlar gibi davranis içinde olan bu güruha demokrasi denilerek anlayisla yaklasmak, Türk Milletinin huzur ve güvenligine karsi yapilmis bir zulüm ve dalalettir. 

TBMM'nin yapacagi en önemli ikinci is ise hemen idam cezasini TCK' ya tekrar koymaktir. Artik biçak kemige dayanmis, Türk Milletinin sabri tasmistir. Terörle mücadelenin yolu ve yöntemi bellidir. Zira Amerika'yi yeniden kesfetmeye de gerek yoktur. Türk Devletini yönetenlerin, kinama mesajlariyla durumu geçistirmekten vazgeçip bagimsizligimiza sahip çikmalarini ve geregi neyse yapmalarini istiyoruz.

Terörle mücadele siyaset üstü bir yaklasimla degerlendirilmelidir. Bu tehlikeli ve pis gidisle ilgili bütün siyasi partileri ve sivil toplum kuruluslarini birlikte ortak tavir almaya ve terörü lanetlemeye davet ediyorum. Türk Milleti Kan uykusundan uyanmali ve herkes SAFINI belirlemelidir. Tüm Åzehitlerimize Allah' tan rahmet, yakinlarina bas sagligi, yaralilara acil sifalar diliyorum.” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol