"Hayvanlara yasam hakki tanimayan siyasilere oy vermeyecegiz"

Kirklareli Sokak Hayvanlarinin Yasam Hakkina Saygi Platformu’ndan Ülfet Isikalp, gazetemize yaptigi yazili basin açiklamasinda, hayvanlara yasam hakki tanimayan siyasilere oy vermeyeceklerini belirterek, bu konudaki duyarli insanlari; merhametsiz, acimasiz, duygusuz, hayvanlari yok sayan siyasilere oy vermemeye çagardi.        

Isikalp açiklamasinda sunlari kaydetti;

“Türkiye'de simdiye kadar belediye baskanlari, hayvanlari yok edilmesi gereken zararlilar olarak gördüler. Kirklareli ilinde de biz sokak hayvanlari ile ilgili çalismalari yetersiz ve basarisiz buluyoruz. Yerel yönetimler biz gönüllülerle isbirligi yapmaktansa bizlerle tartisip, bizleri sokak hayvanlari ile ilgili yapilan çalismalardan uzak tutmaya çalisiyor. Oysaki 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu’nda  “gönüllü isbirligi” diyor. “Gönüllü” demek bu isi yürekten ve çikarsizca yapan kimse demektir. Kirklareli Belediyesi’ne ait Rehabilitasyon merkezinin kapisi ne zaman gitsek, kilitli.

Türkiye'de belediye barinaklarinda hayvanlari açliga, susuzluga ve ölüme mahkum ettiler. Sokaklarda zehirleyip, öldürdüler. Bu insanlik disi, ahlak disi yaklasimin degismesini istiyoruz. Hayvanlara yasam hakki tanimayan siyasilere oy vermeyecegiz. Hayvanlari seven, korumaya söz veren, onlari doganin birer emaneti gibi görenleri destekleyecegiz, destekleyin. “Merhametsiz, acimasiz, duygusuz, hayvanlari yok sayan siyasilere hangi partiden olursa olsun oy vermeyin” diyoruz.

En ufak bir sikayette görevini yerine getirmeyen yerel yönetimler, suçlu olan sokak hayvanlarimizmis gibi davranarak onlari zehirliyor, tüfekle vurup topluca öldürüyor. 'Bunlar insan sevmez, hayvan sever' savunmasi sadece bir kandirmacadir. Ormani yakan insani, ormandaki geyikler, kaplumbagalar, kaçamayan yilki atlari kadar sevmedigimiz dogrudur. Biz, hayvanlari öldürten belediye baskanlarini, gizli genelgelerle onlari yok eden yöneticileri, bizleri depremden, terörden, uyusturucudan koruyan köpeklerden daha çok sevemeyiz.

Seçim öncesi tüm belediye baskan adaylarini ziyaret edip onlara taleplerimizi bildiriyoruz. Su anda çok sayida gönüllü olarak bir araya geldik. Çalismalarimiza bundan sonra daha da agirlik verecegiz. 7 kisilik ziyaret grubumuz ile Sayin AKP Kirklareli Belediye Baskan Adayi Cengiz Bagdan ve esi Sevil Bagdan'i evlerinde ziyaret ettik. MHP Kirklareli Belediye Baskan Adayi, Reha Oras ile seçim bürosunda görüstük. Diger partilerin belediye baskan adaylarindan randevu almaya çalisiyoruz. Bizleri konuk eden baskan adaylarimiza tesekkürlerimizi gazeteniz araciligiyla da yinelemek istiyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol