Hayrettin Yesin Karakolu'nun önü Çarsamba Pazari'na kapatildi

Ilimizde Çarsamba günü kurulan halk pazari, özellikle yogunlugu ve karmasasi ile birçok stratejik güvenlik noktasini zor durumda birakiyor. Özellikle Hayrettin Yesin Karakolu'nun Karanfil Sokak'taki yeni yerine tasinmasi ile bu noktalarin önemi daha da artti. Iste bu konuda yeni bir yapilanma gerektigini düsünen Il Trafik Komisyonu ve Kirklareli Belediyesi Zabita Müdürlügü yürüttügü çalismalar neticesinde Hayrettin Yesin Karakolu'nun bulundugu caddeye yeni bir düzenleme getirdi. Il Trafik Komisyonu aldigi bir kararla bu sokagi iki yönlü trafige açmaya karar verdi. Hem Kirklareli Devlet Hastanesi'nin bu noktaya yakin olmasi, hem de karakolun daha islevli kullanilabilmesi için Il Trafik Komisyonu sokagin iki yönlü araç trafigince kullanilmasini uygun gördü. Dogal olarak Çarsamba günleri Karanfil sokak üzerinde tezgah açan pazarci esnafimizin da artik, burada satis yapmasi imkansiz hale geldi. Hem Hastane'nin hem de Hayrettin Yesin Karakolu'nun acil durumlar için büyük bir rahatlikla kullandigi yolu tikamamak, hem de sürücüler için Çarsamba Pazari etrafinda alternatif yollar yaratmak adina Kirklareli Belediyesi Zabita Müdürlügü'de önemli bir karar aldi.
Buna göre söz konusu sokak üzerinde tezgah açan Pazarci esnafimiz, SSK Kurumu karsisindaki Balikçi esnafimizin yanina tasindi. Dün baslayan uygulama ile ilgili olarak bir denetim gerçeklestiren Zabita ekipleri, tüm esnafin tezgah açip açmadigini kontrol ederek, bir yer tespiti gerçeklestirdi.
Pazarci esanfimiz da yaptigi açiklamada yeni yerlerinden son derece memnun oldugunu, üstelik bu cadde üzerinde satislarinin daha da artis göstermesinin mükün olabilecegini belirttiler.
Esnafimiz konu ile ilgili olarak Il Trafik Komisyonu'na ve Zabita teskilatina tesekkür etti.


Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol