Hardaliye markalasiyor

Kirklareli Ticaret ve sanayi odasinin katkilari, Trakya Kalkinma Ajansi'nin finansal destekleriyle yöresel ürünümüz hardaliye markalasma yolunda.

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürk dün saat 12.00'de Oda binasinda Hardaliye'nin markalasmasi çalismalari ile ilgili olarak bir basin açiklamasi yayimladi. Öztürk: "Aslinda büyük kurtaricimiz Ulu Önder Atatürk'ten özür dileyerek mi? baslamaliydim bilmiyorum" sözleriyle basladi açiklamasinda sunlari kaydetti;

"Atatürk 20 Aralik 1930 tarihinde Kirklareli ziyaretinde kendisine ikram edilen hardaliyesini çok begenmis, yanindakilere "Hardaliye milli içecek" haline getirilsin emrini vermistir. Bunun Kirklareli'nin tarihi bagciliginin gelismesinde önemli rol oynayacagini söylemistir. Ama ne yazik ki bugüne kadar bu konuda herhangi bir çalisma yapilmamistir. Åzu anda görevde olan Yönetim Kurulu ve Meclis üyesi arkadaslarimiz oda seçimlerinde Kirklareli Hardaliyesinin tanitimi ve tescili yönünde bir söz vermistik. 

Verilen bu söz üzerine gerekli arastirma ve girisimlerde bulunularak Trakya Kalkinma Ajansi'na yöresel ürün hardaliyesinin markalasma süreci ve klinik arastirma isimli bir proje sunduk. Projemiz, Ajansin dogrudan faaliyet destegi programi kapsaminda kabul gördü. Aralik-2011 yilinda gerekli sözlesmeler imzalanarak benim koordinatörlügümde projemize basladik. Bu süreçte TÜBITAK ile de sözlesme imzalayarak Kirklareli Hardaliyesinin içerigi ve insan sagligi üzerindeki etkilerini arastiran bir süreç baslamis oldu. Projemiz suanda planlandigi gibi yürümektedir. Gelismeler ve sonuçlar hakkinda sizler araciligiyla halkimiza bilgi verilecektir" dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol