Kirklareli bölgesinde görev yapan futbol hakemleri 2010-2011 sezonunun ilk ‘maç kritik toplantisi’ni önceki aksam yapti. Bölgesel Amatör Lig yardimci hakemlerinden Hüseyin Kaya’nin baskanligindaki toplanti, Il Gençlik ve Spor Müdürlügü salonunda gerçeklestirildi.
Saat:20.00’da baslayan toplantiya, Bölgesel Amatör Lig Yardimci hakemlerinden Mutlu Çirpan, Ugur Dogan, Cihan Koç, il hakemlerinden Halit Özalp, Zekeriya Dinçkol, Ömer Åzivka ve Hakki Özkaya katildi.
Liglerdeki ilk karsilasmalarina bu haftasonu çikan hakemler, maçlarindaki tartismali pozisyonlar hakkinda görüs belirtirken, Bölgesel Amatör Lig yardimci hakemi Hüseyin Kaya, bu toplantilarin hakem hatalarini en aza indirmek için büyük önem tasidigini söyledi.
Kaya, “Hakem arkadaslarimiz görev aldiklari maçlarda karsilastiklari ilginç pozisyonlari toplantilarda dile getirerek bu durumlarda verdikleri kararlari anlatiyorlar. Diger hakemler de kendi fikirlerini paylasarak pozisyon degerlendirmelerini yorumluyorlar. Böylelikle pozisyonlarla ilgili farkli görüsler ortaya çikiyor. Dolayisiyla tüm hakemler birbirinden görüs alarak benzer pozisyonlarda nasil karar vermeleri gerektigi konusunda fikir sahibi oluyorlar. Toplantilar sezon boyu her hafta sali günleri gerçeklestirilecek” dedi.
Oyun kurallari çalisildi
Önceki aksam yapilan ilk toplantida hakemler, maçlariyla ilgili degerlendirmeleri yaptiktan sonra FIFA’nin 2010-2011 futbol sezonu için hazirladigi futbol oyun kurallari kitapçigindan ders de islendi. Hakemlerin bilgilerini güncel tutmak ve maçlardaki hatalari en aza indirmek amaciyla yapilan bu çalismalarin sezon boyu sürecegi bildirildi. Ayrica Kirklareli’deki futbol hakemleri her hafta sali ve persembe günleri Atatürk Stadyumu’nda antrenman da yapiyorlar. Il Hakem Kurulu Baskani Sezai Akcan da sezona iyi bir baslangiç yapan Kirklareli hakemlerinin, bundan sonraki haftalarda da ayni ciddiyetle çalismalarini sürdürecegini dile getirdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol