03.12.2014 günü HAYRABOLU HALKBANK MÜDÜRÜ LÜLEBURGAZLI MELİH KARACA ile Hayrabolu'yu konuştuk. MELİH KARACA: "Hayrabolu Halkbank Şube Müdürü olarak Hayrabolu'da dört yıldır görev yapmaktayım. Trakya'nın orta yerinde toprakları çok verimli Tekirdağ'ın güzel bir ilçesidir. Ayçiçeği ve buğday ekimi yapılıyor. Son yıllarda çeltik ekimi yapılmaya başlandı. Hayrabolu'da tarım makinaları üretimi çok gelişmiştir. Türkiye'nin her yerinde Hayrabolu'da üretilen tarım makinelerinden görebilirsiniz. Ayrıca son yıllarda tarım makinaları yurt dışına da ihraç edilmektedir." dedi. Teşekkürler.
HAYRABOLU TATLISININ BÜYÜK USTASI SALİH KAYA'dır. Çarşıdaki Hayrabolu tatlısını sattıkları dükkana uğradım. Tatlının üstüne tahin ve Antep fıstık tozu serpilince tatlının lezzetine doyum olmuyor.
Tel: 0 282 315 45 46. Trakya'da, İstanbul'da Hayrabolu tatlısı çok seviliyor. Hayrabolu Belediye Başkanı FEHMİ ALTAYOĞLU'dur. Hayrabolu'nun alt yapı çalışmalarıyla halkın sorunlarıyla yakınen ilgileniyor. Yanına uğrayıp bir çayını içmiştim. Hayrabolu bir tarım memleketidir. Lokantaları çoktur.
Babaeskili Kırkpınar başpehlivanlarından NAZMİ UZUN'un oğlu ZEKERİYA UZUN'a Kırklareli Üsküp Beldesinden İRFAN İŞLEK: "Zekeriya Uzun'la aynı okulda okuduk. Selamımı söyle." demişti. EŞİ LALE UZUN: "Eşim ZEKERİYA UZUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri mezunudur. Babaeski'nin Minnetler köyünden olup Kırkpınar Başpehlivanı NAZMİ UZUN 2002 yılında vefat etmiştir. Zekeriya Uzun Zirai İlaç Bayi ve Zirai Eksper'dir. Tekirdağ'a gitti. Selamınızı eşime söylerim." dedi.
Kırkpınar Başpehlivanlarından Babaeskili Nazmi Uzun'u yıllar önce Edirne'de bir Kırkpınar gününde seyretmiştim. Otantik Kırkpınar Günlerini Unutamam. Babam beni yanına alır, Kırkpınar'a girer güreşleri seyrederdik.
Hayrabolu'dan Alpullu'ya geldim. ALPULLU ŞEKER ORTAOKULU Müdür Yardımcısı GÜNAY EREN'e, "Nerelisiniz? Dedeler nereden gelmişler?" diye sordum. GÜNAY EREN: "Kırklareli'nin Babaeski Yeni Mahalle köyündenim. Babam üç dönem Yeni Mahalle muhtarlığı yapmış olan RECAİ EREN'dir. Köyümüz seksen hanedir. Selanik Doyran'dan, Kariskova'dan mübadele yıllarında gelenler olmuştur. Daha sonraki yıllarda Bulgaristan'dan gelenler olmuş. Meyvecilikte birinci sıradayız. Deveci armudu, elma, sofralık üzüm, kavun, karpuz, kiraz yetiştiriliyor. Babaeski Tarım Festivali, Karpuz Festivali adıyla ilk kez bizim köyde başlamıştır. Üç yıl Yeni Mahalle köyünde karpuz festivali olmuştur. Daha sonra Babaeski Tarım Festivali olarak kapsam genişletilmiştir. Meyvecilikte sulama kanalları aktif olarak kullanılıyor. Köy halkı Babaeski ve Kırklareli'yi yerleşim olarak seçmektedir." dedi. Teşekkürler. Deveci armutlarını üç sene önce Yeni Mahalle köyüne yazar Nazif Karaçam ve Talat Heral'la uğradığımızda yerinde görmüştüm.
Alpullu Şeker Fabrikası'nın, pancar üreticisine, hayvancılığa, ekonomimize çok büyük katkısı olmuştur.
Alpullu Şeker Fabrikasının kuruluşuyla sanayinin temelleri atılmaya başlanmıştır. Alpullu Şeker Fabrikası'nın bahçesinde Ergene Köşkü (Atatürk Köşkü) ve Büyük Köşkü gezip görmüştüm. Kırklareli Valisi ESENGÜL CİVELEK'e: "Alpullu Şeker Fabrikası'nın çalışması için elinizden geleni yaptığınızı duydum. Çok sevindim. Sağolunuz. Kırklareli gelişmek isteyen eğitime büyük önem veren bir serhat şehridir. Size başarılar dilerim." demiştim. Alpullu Panko Birlik'in 97 bin üyesi pancar ekerse Alpullu Şeker Fabrikası çalışır. Fabrikanın yüzü güler. Fabrika Müdürü Fikri Cömert fabrikanın çalışması için büyük bir gayret içindedir. Alpullu Mimar Sinan Köprüsü civarı çöplük olmuş. AB fonundan para temin edilerek 2015 yılı içinde yeşil saha yapılıp park alanı olacakmış. Mimar Sinan Köprüsü topluma kazandırılacakmış.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol