HARDALİYE KENTİ KIRKLARELİ'DİR

21.12.2012 günü Rahman Özkaynak'ın dükkanına geçerken uğradım. "Hardaliye işleriniz nasıldır?" diye sordum.
RAHMAN ÖZKAYNAK: "Benim bağım Kırklareli Deveçatak Köyü'ndedir. (Kızılcıkdere Bayramdere arasında) 85 dönüm hepsi bir yerde tel örgüyle çevrilmiştir. Türk Bayrağı Orada Dalgalanmaktadır. Son sisteme göre damlama usulü yeni modern bir bağım var. Şarköy'den gelen bağ uzmanları bağımızın bakımını yapmaktadır. Bağımızda herhangi bir hastalığa meydan verilmemektedir. Son model araç ve gereçler kullanılmaktadır.
Ziraat mühendisi kontrolündedir… Bu bağdan elde edilen merlot ve kabarnet cinsi üzümler Kızılcıkdere'deki Organize Sanayi'de Üzüm Üreticileri Birliği A.Ş. fabrikasında el değmeden çelik kazanlarda yapılıp muhafaza edilmektedir. Son model dolum makineleriyle el değmeden cam şişelere doldurulmakta olup Avrupa'dan ithal edilen özel mantarlarla şişelenmektedir.
Resmi etiketi vurularak halkımıza sunulmaktadır. Antalya, İzmir, İstanbul, Edirne'den siparişler gelmektedir.
Siparişler kargo ile gönderilmektedir. Aşağıda belirteceğimiz hardaliyenin faydaları nedeniyle tekrar tekrar istenmektedir.
Satış Büromuz: "Stadyum arkası, Karakaş Mahallesi, İstiklal Cad. No: 61/C Kırklareli.
Bu hardaliye %100 üzüm suyu, hardal tohumu ve vişne     yaprağından imal edilmiş olup bir ilaç niteliğindedir.
HARDALİYENİN FAYDALARI:
- Kanseri bloke edecek radikaller içerir.
- Kolesterole karşı etkindir.
- Kalp krizini engeller.
- Bağışıklık ve sindirim sistemlerinin güçlenmesinde rol oynar.
- Tam bir vitamin deposudur. Kansızlığa iyi gelir. Tansiyonu dengeler. Hücre yenileyici özellik içerir. Enerji verir.
Atatürk 1930 yılı 20 Aralık'ta Kırklareli'ne geldiğinde kendisine ikram edilen hardaliyeyi çok beğenmiş olup: "BUNU MİLLİ İÇECEK HALİNE GETİRİNİZ" demiştir.
Kırklareli'nden eş ve dostlarınızı ziyaret etmeye giderken Kırklareli KARLIBAĞ Hardaliyesi'ni götürmenizi tavsiye ederiz" dedi.
Kırklareli'nin Simgesi HARDALİYE'dir… Kaliteli üzümden üretilen hardaliyeyi içmeye ben doyamadım. İki-üç bardak ikram edilen hardaliyeyi içtim… Eşi bulunmaz, harikulade bir tadı var. Ayrancı Hüseyin'in Hardaliyesi Eskiden Çok Meşhurdu… Kırklareli hâlâ Kırıkkale ile karıştırılmaktadır. Kırklareli, Edirne Avrupa'ya Açılan Tarihi Kapılardır.
Avrupalı olmak, medeni olmak, kalkınmak, gelişmek isterken kendi kültürümüze, tarihimize, folklorumuza sahip de çıkmalıyız. Atatürk Bizim Hemşehrimizdir… Sevgiyle yaşayınız.
Sağlıklı ve esen kalınız… Kırklareli Peyniri ve Hardaliyesi Nefistir… Kızılcıkdere köylüsü bağcıları çok güzel hardaliyeyi yıllardır yapmaktadırlar. Kutbay Hardaliyesi de çok güzeldir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol