26.07.2010 günü Yücel Keser Kardesimiz: “Ziraat Bankasi karsisinda Ardas Marketi önünde bir kazi olmus. Oradaki esnaflar kazilan yeri üç kez kumla doldurmus. Belediyemiz bu durumu hemen görmeli, bakimini yapmalidir. Ben bu seçimde oyumu CHP’ye verdim. Belediyemiz küçük esnafin büyük marketler karsisinda ezildigini biliyor mu? Taksiler bozuk yollardan geçerken kirilip dökülüyor. Bunlar bizim milli servetimizdir. Belediyemizden kent esnafinin yaninda olmasini istiyoruz. Bizleri sahipsiz yalniz birakmasin” dedi.
Çarsilarimizdan dogalgaz tam anlamiyla geçmedi. Altyapimiz tamamlanmadi. Bu yil TREDAÅz elektrigi yer altina alacak. TREDAÅz’la dogalgaz birimi bu konuda isbirligi içinde olacaktir. Kar, yagmur yollari delik desik etti. Kentlerin altyapisi önemli. Yavas gelisen, sermaye birikimi olmayan, çevre sorunlarina duyarsiz bir yapimiz var. Stresten sagliksiz ortamlardan, ekonomik sosyal problemlerden etkilenen insanlarimiz hastaliklara kolay yakalaniyor. Hastaneler dopdolu. Bankalara borçlu olmayan kalmadi. Referandum seçim mitinglerini televizyonlardan izliyoruz. “AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hüseyin Çelik, Balyoz Davasindaki kararlari elestirdi. Aralik ayinda ilk durusmasi olacak bir dava ile ilgili olarak 102 insanin aylar öncesinden içeri alinmasi dogru mudur? Ben size sunu söyleyeyim geciken adalet adalet degildir. Ama bu Türkiye’deki yarginin çarpikligindan kaynaklaniyor.”
Kaynak: 25 Temmuz 2010 Vatan Gazetesi. 12 Eylül magdurlarinin öykülerini gazetelerden okuyoruz. Kardes kavgalarina karsiyiz. Etnik terörden dolayi masum insanlarimiz ölüyor. Terör insanlik suçudur. Ingiliz yayin kurulusu BBC çesitli ülkeler arasindan seçilen 12 sehrin ve basarili yöneticisinin anlatildigi 12 sehir ve kahraman adli belgesel programinda Eskisehir’i, Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen’e de genis yer vermesi hepimizi sevindirdi. Kültür ve tabiat varliklarini yeniden hayata kavusturan önemli bir dönüsüm kenti olarak anlatilmasi medyamizda genis olarak yer aldi. Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen güleryüzüyle bankta muhabbet eden iki kadin heykeliyle çekilen fotograf romantik aydin bir insanin basarisinin simgesi gibiydi. Avrupa Kenti Eskisehir bir kültür, sanat, rüya sehridir.. Idealist Aydinlar Belediye Baskani olursa çok güzel gelismeler olabiliyor. Anadolu, Trakya, Mezopotamya, Misir, Yunan, Roma Uygarligi, Osmanlinin bayindirlik eserleri, Selçuklu Kervansaraylari essizdir.
Yüregimizdeki sesi haykirmaliyiz. Güzellikleri, sorunlari yazmaliyiz. Emeklinin, issizin, yoksulun, köylünün bosta gezen üniversitelinin sesi olabilmeliyiz. Eski kaldirim taslari kirilmis olabilir. Birden yere düsüp ayaginizi kirabilirsiniz. Aniden bir motorsiklet, son sürat bir taksi karsiniza çikabilir. Kurallara uymayan, kuralsiz yasamayi seven bir sosyal yapimiz var. Köyden kente yapilan göçler uzun yillardir devam ediyor. 45 sene önce Istanbul 1.5 milyondu. Åzimdi küçük bir Avrupa ülkesi nüfusuna sahiptir. Dev sorunlari var. Dogaçlama yazmayi seviyorum. Yüregimin, halkin sesine duyarliyim. Kent Konseyinde pek çok arkadasimiz var. Bir Trakya sevdalisi aydin insan olarak her güzellik beni umutlandiriyor. Trakya Avrupa’ya Açilan Kapidir. Iktidarin nimetlerinden yeterince yararlanamiyoruz. Kentlerin altyapi sorunlari devam ediyor.
Esnafimiz kent konseyinde, belediye meclisinde, il genel meclisinde, derneklerde, partilerde aktif olmalidir..
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol