Gül, Kırklareli'ne geliyor

Cumhurbaşkanlığı seçimleri  öncesi, görev süresi boyunca tüm illeri ziyaret ederek bir nevi veda etmek isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2013 yılı ile birlikte 3'ncü kez iptal etmek zorunda kaldığı rötarlı Kırklareli ziyaretini 18 Haziran Çarşamba günü gerçekleştiriyor

2013 yılında 2 kez Kırklareli ziyaretini ertelemek zorunda kalan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en son 20.05.2014 Salı günü gerçekleştireceği Kırklareli ziyaretini Soma'da, Gerçekleşen ve 301 vatandaşımızın şehit olması ile sonuçlanan yangın sonrası, "Çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Bütün vatandaşlarımın, kardeşlerimin hepsinin mekanı cennet olsun. Ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, çocuklarına başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Şüphesiz ki madenler ve yer altında rızık kazanmak için çalışmak belki de kazançların en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vahameti anlaşıldığından devlet bütün imkanlarıyla seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük. Bir kayıp, o ailenin kıyameti demektir. Acı büyüktür.

Acı hepimizin acısıdır. Çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Yaralarını sarmak için büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor. Türk milleti bu dayanışmayı muhakkak gösterecektir. Dünyanın bir çok yerinden acımızı paylayan dostlarımız var yas ilan edenler var. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu acıların yaşanmaması gerekir. Gelişmiş ülkeler bunları nasıl minimize ettilerse biz de bütün kuralları gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız. Bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsinin yapılması gerekir. Tüm soruşturmalar başlamıştır ve bunlar devam edecektir. Buradan alacağımız dersler bu acıları bir daha yaşamamak için ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz hükümetimiz bu acılara bir nebze de olsa merhem olmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Milletimizin başı sağ olsun. Bütün ailelerin acılarını paylaştığımı sizlerle paylaşmak istiyorum"sözleri ile ertelemişti.
Bayrak krizi açıklaması       sonrasında gerçekleşiyor
Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine  tepkisini, "Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini şiddetle kınıyorum. Bayrak hepimizin bayrağı, ortak sembolü ve en önemli değeridir. Millet olarak ezelden ebede uzanan tarihi yolculuğumuzda bağımsızlığımızı ve bunun için verdiğimiz ortak mücadeleyi simgelemektedir. Şunu açıkça vurgulamak isterim ki; Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum." Sözleri ile ortaya koyan Gül, 18 Haziran Çarşamba günü Kırklareli'ne geliyor.
Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı ağırlayacak olan Kırklareli şimdiden daha 18 Haziran Çarşamba günü Kırklareli'ne gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün heyecanını yaşmaya başladı. Yıl sonuna kadar 81 şehrin tamamına gitmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugüne kadar 76 şehri ziyaret etti.  
28 Ağustos 2007 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, görev süresi boyunca bütün Türkiye'yi dolaşma hedefine varmak üzere. Yıl sonuna kadar 81 şehrin tamamına gitmeyi planlayan Gül, bugüne kadar 76 şehri ziyaret etti. Sadece Bartın, Zonguldak, Kütahya, Kırklareli, Tekirdağ kaldı.
Gül'ün yurtiçi kadar yurtdışı seyahat performansı da parmak ısırtıyor. Bugüne kadar 64 ülkeyi dolaşan ve bunların birçoğuna birden fazla giden Gül, kendisinden önceki bütün cumhurbaşkanlarını geride bıraktı. 7 yıldan fazla görev yapan Ahmet Necdet Sezer, 37 ülkeye, 54 ziyaret gerçekleştirmişti. Gül'den sonra en fazla ülke gezen cumhurbaşkanı, 57 ülkeyle Süleyman Demirel. 29 ülke gezen Özal'ın ise, 40 yurtdışı seyahati var.
11'nci Cumhurbaşkanımız         Abdullah Gül kimdir?
1983-1991 yılları arasında İslam Kalkınma Bankası'nda ekonomi uzmanı olarak çalışan Gül, 1991 yılında Refah Partisi'nden 19. Dönem Kayseri Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1993'te Refah Partisi'nde genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Abdullah Gül, 1995'te yapılan genel seçimlerde, ikinci kez Refah Partisi 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu üyelikleri de yapan Abdullah Gül, 28 Haziran 1996'da kurulan RP-DYP Koalisyon hükümetinde Devlet Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Refah Partisi'nin 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasından önce kurulan Fazilet Partisi'ne geçen Abdullah Gül, 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden 21. Dönem Kayseri Milletvekili olarak tekrar parlâmentoya girdi. Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi 1996 yılında Refah-Yol hükümeti döneminde devlet bakanlığı yaptığı dönemde,18. Asliye Hukuk Mahkemesi 1 milyar 652 milyon (1.652 YTL = 1500$) lira %50 faiziyle birlikte geri ödeme kararı verdi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliğini de yürüten Abdullah Gül, 8 Mart 2000 tarihinde, partide "yenilikçi kanat" olarak adlandırılan milletvekillerinin desteğini alarak, genel başkanlığa adaylığını koydu. 14 Mayıs 2000 tarihinde yapılan Fazilet Partisi 1. Olağan Kongresi'nde 521 oy alarak, 633 oy alan Recai Kutan'ın gerisinde kaldı. Fazilet Partisi'nin 22 Haziran 2001'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra bir süre bağımsız kalan Gül, 14 Ağustos 2001'de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) Kurucular Kurulu üyesi olarak partinin kuruluşunda aktif rol aldı. Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Gül, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak yeniden seçildi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı olması nedeniyle 16 Kasım 2002'de 58. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. Türkiye'nin 58. Hükümeti, Başbakan Abdullah Gül tarafından, 18 Kasım 2002'de kuruldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9 Mart 2003 Siirt Milletvekili Yenileme Seçimi'nde meclise girmesinden sonra, Abdullah Gül başkanlığındaki 58. Hükümet, 11 Mart'ta istifa etti. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, 14 Mart 2003'te kurulan 59. Hükümet'te (2. AK Parti Hükümeti), Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 3 Ekim 2005'te başlayan Avrupa Birliği müzakereleri için birçok yetkisini Baş Müzakereci Ali Babacan'a devretti. Abdullah Gül 28 Ağustos 2007'den bu yana Türkiye cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmektedir. 26.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu ile görev süresi 7 yıl olarak netlik kazanmış olup, bu görevini 28 Ağustos 2014'e kadar sürdürecektir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2013 yılında Gezi parkı ve Ses kayıtları sonrası çıkan olaylar nedeni ile 2 kez ertelenen Kırklareli ziyaretini, Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen ve 301 şehit verdiğimiz maden ocağındaki yangın sonrasında yeniden ertelemişti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol