“Güçlü olan virüs değil, biziz”

Koronavirüs ile kararlı bir şekilde mücadele eden Pınarhisar Belediyesi, bu kapsamda gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmalarını, bilgilendirme faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Belediye Başkanı Talay yaptığı açıklamada; “Bu süreci bir tatil değil, bir tedbir ve mücadele çalışması olarak hep birlikte yöneteceğiz. Toplu kullanım alanlarında mümkün olduğunca az kullanacağız. Rehavete ve paniğe kapılmadan resmi açıklamaları dinleyip, tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulayacağız. Güçlü olan virüs değil, biziz” dedi…

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonrası, koronavirüs ile ilgili alınan tedbirlerle alakalı paylaşımda bulundu.
Talay açıklamasında şunları kaydetti; "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Devletimiz üzerine düşeni yapıyor; sıra bizde!
An itibariyle dünyada virüsü en hızlı ve etkili şekilde kontrolü altına alan tek ülkeyiz. ABD dahil 26 ülkenin, bilgi ve tecrübe paylaşım talebinde bulunduğu güçlü bir ülkeyiz. Şimdi tedbirlerimizi alıp, mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.

Tedbirler dahilinde;
- İlk, orta ve lise eğitimi veren Okullar 16 Mart itibariyle 1 hafta tatil edildi.
- 23 Mart 'ta 1 hafta süreyle evden uzaktan eğitim yapılacak. (Ders programları Eba'da (Eğitim Bilişim Ağı) yayınlanacak. 3 Gb internet ücretsiz.)
- 6 Mart itibariyle üniversiteler 3 hafta tatil edildi.
- Spor müsabakaları Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak.
Evet, Kıymetli Hemşehrilerim bu süreci bir tatil değil, bir tedbir ve mücadele çalışması olarak hep birlikte yöneteceğiz. Toplu kullanım alanlarında mümkün olduğunca az kullanacağız. Rehavete ve paniğe kapılmadan resmi açıklamaları dinleyip, tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulayacağız. Pınarhisar Belediye Başkanlığı olarak üzerimize düşen sorumlulukların daha fazlasını üstlenerek, siz değerli vatandaşlarımızla birlikte bu süreci atlatacağız. Virüs küresel olabilir, ancak mücadelemiz ulusal olacaktır. Güçlü olan virüs değil, biziz.” Bu arada İlçemiz sınırları içerisinde tüm toplu kullanım alanları dezenfekte çalışmaları devam ederken, vatandaşlara korunma ve tedbir yöntemlerini anlatan bilgilendirme broşürleri dağıtılıyor.
Belediye Başkanı İhsan Talay; "Korona, aldığımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Hazırladığımız broşürlerde, Sağlık Bakanlığımızın belirlemiş olduğu tedbirler mevcuttur. Tüm vatandaşlarımızın, tedbirli davranmasını rica ediyorum" dedi.
Yine yapılan çağrıda; “Tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği korunma ve tedbir yöntemleri çerçevesinde temizlik ve sağlıklı beslenme konusuna dikkat etmelerini;
Sağlık Bakanlığı haricinde bildirilen asılsız iddialara itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz” dendi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. virüs çalmasın bir kapını 14 Mart 2020 Cumartesi 15:27:23

    Bütün dünyayı susta durduran virüsden daha güçlü belediye başkanı en korkunç bir kanserojen olan asbestos borularıyla topluma su içirmeyi biran önce durdurmalıdır.

  2. Yorumcu arkadaş 17 Mart 2020 Salı 11:20:19

    Hemen hemen hiçbirşeyden memnun olmayan sayın yorumcu arkadaş. O bahsettiğin için çaba sarfediliyor şu an zaten. Belediyenin kapısı neler yapıldığı ile ilgili herkese açık. Dilerseniz daha da ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz içme suyu şebekesi ile ilgili neler yapılması planlandığı konusunda. Bu arada virüs kimsenin kapısını çalmasın elbette. "Güçlü olan biziz" lafını sen yalnış anlamışın. Tedbir alma denmiyor bu işi dikkate alarak toplumsal dayanışma ile daha az hasarla atlatırız denilmek isteniyor. Bunu anlamayacak ne var ?