Kırklareli'ndeki panelde konuşan Abbas Güçlü, Kırklareli'nin eğitim başarısına ayrıca paragraf açarak, "Kırklareli, LYS ve SBS'de çok başarılı. Bundan sonra artık kaliteyi sadece akademik olarak değil girişimcilik olarakta yükseltmek gerekiyor. Türkiye'nin en iyi okullarını Kırklareli'ne çekmekte yarar var" dedi.
Program yapımcısı, köşe yazarı, (Eğitim uzmanı) Abbas Güçlü, Fen Bilimleri Okulları Kırklareli Koleji ve Fen Bilimleri Dershanesi Kırklareli Özel Şubeleri'nin katkılarıyla Kırklareli'ne geldi.
Cumartesi günü Kırklareli'ne gelen Abbas Güçlü, İlk Olarak Fen Bilimleri Okulları Kırklareli Koleji'ni ve Fen Bilimleri Dershanesi Kırklareli Özel Şubeleri'ni ziyaret edip incelemelerde bulundu. Ardından ise Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde "Değişen eğitim sistemi ve sınav gerçeği" konulu bir paneli gerçekleştirdi.
Saat 13.00'da başlayan panele Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş, İl Jandarma Komutanı Ömer Lütfi Mor, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Fen Bilimleri Koleji Kurucusu Nazmi Arıkan, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve öğrenciler ile veliler katıldı.
"Bizi buraya getiren ortak paydamız eğitimdir"
Burada bir konuşma yapan Fen Bilimleri Koleji Kurucusu Nazmi Arıkan, "Bizi buraya getiren ortak paydamız eğitimdir. Eğitimle ilgili her gün bir adım ileriye nasıl gidebiliriz. Bunun için gayret gösteriyoruz" dedi.
"Eğitimde ileriye gidemiyoruz"
Eğitim konusunda söylenecek birçok şey olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Güçlü, "Ülkemizdeki toplam öğrenci sayımız, Avrupa'daki 8-10 ülkenin toplam nüfusundan fazla. 20 milyondan fazla öğrencimiz var. Eğitimde ileriye gidemiyoruz. Neden gidemiyoruz? Eğitime bütçe de ayrılıyor. Baktığınız da son zamanlarda Milli Savunma Bakanlığından da fazla bütçe ayrılıyor. Ama bu bütçeler yetmez. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin tamamını eğitime ayırsanız yine yetmez. İlerleyemiyoruz. Devletin yapabileceği eğitim sistemini çok daha iyi noktalara getirmesi mümkün değil. Bu konuya halkın katkısı gerekiyor. Bu tür özel okulların açılması gerekiyor. Özel okullara hem çok kızıyorum, çok pahalı diye hem de mutlaka artırılmalıdır diyorum. Türkiye'de özel ilkokul oranının en az %15 olması gerekiyor. Üniversitelere baktığınızda %6,5'lık çok çok düşük bir rakam var. Yıllarca özel okullar fırsat eşitliğini bozuyor dendi ama tam tersi parası olanlar özel okullarda okursa devlet geriye kalanlara çok daha iyi eğitim verme imkanına sahip olur" dedi.
"Çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras eğitimdir"
Ülkemizde eğitimle ilgili düşüncelerin yanlış olduğunu kaydeden Güçlü; "Çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras eğitimdir. Trilyonları olanlar bile han hamam arsa bırakıyorlar ama eğitim verme konusunda çok çetin davranıyorlar. Halbuki miras olarak bırakacakları o paraları eğitim için harcasalar başka hiçbir şey bırakmaya gerek kalmayacak. Ne olursa olsun düşüncesinde gidiyor. Amerika Dünyanın en güçlü ülkesi olmasına rağmen hep şunu söylerler, eğitim devlete bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Oradaki insanlar parasının önemli bir kısmını çocuklarına yatırım olarak bırakıyorlar. Onlar bizim gibi han hamam arsa bırakmıyorlar, çocuklarına eğitim bırakıyorlar. Batılı ülkelerde de durum farklı değil. Onlar da çocukları için yapabileceği en iyi yatırımın eğitim olduğunu düşünüyorlar. Bizim de bu noktaya gelmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Umarım eğitim yolunda çok daha iyi yollar kat edilir"
Kentlerin kendi içinde farklılıklar yaratması gerektiğini de sözlerine ekleyen Güçlü, "Sayın Valimiz Mustafa yaman ile ilk defa tanıştım ama çok kısa sürede iyi işlerin yapıldığını gördüm. Umarım eğitim yolunda çok daha iyi yollar kat edilir. Çünkü Kırklareli LYS ve SBS'deki başarısını gördüm. Bundan sonra artık kaliteyi sadece akademik olarak değil girişimcilik olarakta yükseltmek gerekiyor. Türkiye'nin en iyi okullarını bu tarafa çekmekte yarar var. Ondan sonrası gelir. Fen Bilimlerinin burayı tercih etmesi gerçekten önemli. İstanbul dururken, Kırklareli'ne gelmiş olması para kazanmaktan çok bir sevda meselesidir. Kırklareli'ni ve öğretmen arkadaşlar ile başarıyı beğendiği için Kırklareli'ne gelmişlerdir. Bunun kalıcı olması gerekiyor ki başka okullar da buraya gelsin" dedi.
"Kırklareli'nin eğitim bütçesi arttırılmalı"
Eğitimin her şeyden önemli olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade eden Güçlü konuşmasını şöyle bitirdi; "Kırklareli'nden kim varsa ilin önde gelenleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Başbakanlığın kapısında yatıp kalkması lazım. Ben bunu istiyorum, ben şunu istiyorum demesi lazım. Ki Kırklareli'nin bu konuda her açıdan şansı var. Ben bu konuda başarılıyım. Bana başarı pirimi ver. Herkese 3 okul yapılıyorsa bana 5 okul yapın. Ben çünkü bunu hak ediyorum demesi lazım. Nasıl başarılı öğrencilere burs veriliyorsa Kırklareli'ne de ne kadar eğitim bütçesi ayrılıyorsa arttırılması lazım."
Abbas Güçlü, "Değişen eğitim sistemi ve sınav gerçeği" konulu paneli sonrasında öğrenci ve velilerden gelen soruları yanıtladı. Panel sonunda ise Abbas Güçlü'ye katılımlarından ötürü plaket takdim edildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol