19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali 2. gecesi olan geçtigimiz Persembe aksamida, muhtesem konserlere ev sahipligi yapti. Konserler öncesi saat 21:00’da Kirklareli Istranca Doga Sporlari Kulübü katkilariyla; Belediye Baskani Cavit Çaglayan, CHP Il Baskani Ihsan Kazan, merkez ilçe baskani Vecdi Gündogdu ve beraberindekiler tarafindan büyük bir coskuyla Kakava atesi yakildi.
Yakilan ates sonrasi konser bölgesine akin eden kalabaligi eglenceli saatler bekliyordu. Sahneye ilk olarak Grup Band çikti. Geri vokalde Seda Iskar, davulda Serhat Cafer, bas gitarda Cihat Cafer ve yine gitar ve solo vokalde Ugur Özdilek’ten oluslan alternatif rock grubu Band, söyledikleri birbirinden güzel parçalarla izleyicileri costurdu.
Ugur Özdilek’in yetenegi sesine yansiyor ve ortaya genç olmasina ragmen oldukça kuvvetli bir yorum çikiyordu. Baris Manço ve Cem Karaca gibi ustalardan da eserler seslendiren gruba konser sonrasinda Belediye Baskani Cavit Çaglayan tarafindan bir buket çiçek hediye edildi.
Grup Band’in ardindan sahneye, Blues Of Rumeli grubu ve Kirklareli’nin çok yakindan tanidigi bir isim olan Sühayla Solak çikti. Solak’in muhtesem sahnesi ve grubun essiz yetenekleri, yakilan Kakava atesinden daha fazla bir sicakligin festival alanini kapsamasini sagladi. Sühayla Solak ve Blues Of Rumeli’nin kivrak sarkilari herkesin cosmasini sagladi. Özellikle darbukatörün sihirli elleri öylesine ritimler çikariyordu ki, hiç kimse bir an olsun yerinde oturmuyordu.
Ve beklenen an saatler 23:00’i gösterdiginde geldi çatti. 30. yilini kutlayan efsane grup “Yeni Türkü” büyük alkislar ve tezahüratlar arasinda sahne aldi. Sarkilarini adeta yasarcasina söyleyen gruba, gencinden yaslisina çok sayida izleyici eslik etti. “Maskeli Balo, Akdeniz Akdeniz, Olmasa Mektubun, Yaprak Dökümü, Firtina, Destina, Vira Vira, Ask Yeniden, Telgrafin Telleri” gibi ölümsüz sarkilarini muhtesem yorumlariyla seslendiren grup, kelimenin tam anlamiyla firtina gibi esti.
‘Yedikule’ sarkisini üst düzey bir performansla seslendiren grup, enstrümanlariyla da gece boyunca döktürdü.
Belediye Baskani Cavit Çaglayan’in gruba bir plaket ve bir buket çiçek takdim etmesinin ardindan ‘Yeni Türkü’ konserini ‘Telli Telli’ sarkisi ile sonlandirdi. Konser sonrasinda gazetemize çok özel açiklamalarda bulunan Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroglu, konserden saatler öncesinde geldikleri ve gezdikleri Kirklareli’yi çok begendiklerini söyleyerek; “Özellikle köftenizin tadi damagimizda kaldi” dedi.
Köroglu yeni albümlerinin sonbaharda dinleyicileriyle bulusacagini dile getirirken; “30. yilimiz dolayisiyla çok özel bir konser de verecegiz.” dedi.
Kakava Festivali dün gece de Istasyon 39 ve Emre Aydin’la rock müzigin doruk noktasina vardi. Bu gece sunulacak olan dans gösterisi, Ali Güven ve Petek Dinçöz konserinin ardindan yapilacak havai fisek sovuyla 19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali sona erecek.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol