KOSGEB, İş-Kur ve Kırklareli Ticaret Borsası tarafından ortak düzenlenen Girişimcilik Kursu'nda başarılı olan öğrencilere dün sertifikaları takdim edildi. 26 Aralık 2012 tarihinde başlayan kurs kapsamında 520 kişi sertifika almaya hak kazanırken bunlardan 30 tanesine sertifikaları Kırklareli Ticaret Borsa Binası'nda kendilerine takdim edildi.
Düzenlenen sertifika törenine Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Lütfi Mor, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, KOSGEB Müdürü Hasan Tarık Altuntaş, Kırklareli İş-Kur Müdürü Hasan Aksoy, Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Salih Özlek katılım gösterdi. Ticaret Borsa Binası'nda gerçekleştirilen sertifika töreni saat 11.30'da başladı.
Kırklareli Ticaret Borsa Binası'nda dün KOSGEB Girişimcilik Kursu sertifikasına hak kazanan 30 kişiye sertifikaları verildi. Düzenlenen sertifika töreninde açılış konuşmasını Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel gerçekleştirdi. Altıntel yaptığı konuşmada, "Bugün sizlerle 26 Aralık'ta başlayan ve 9 Ocak'ta bitirmiş olduğumuz KOSGEB, İş-Kur ve Kırklareli Ticaret Borsası Girişimcilik Kursu'nun sertifikalarını sahiplerine vermek için burada bulunuyoruz. Tabi Türkiye'ye baktığımız zaman yer altı zenginliklerimiz ve petrolümüz olmadığı için girişimciliğe yukarıdan Odalar ve Borsalar Birliği ve bizler, KOSGEB ve İş-Kur çok önem veriyor. Bizi kurtaracak, yarınlara taşıyacak, girişimci kadınlarımız, kızlarımız ve erkeklerimiz bu konuda hükümet olarak da, TOBB olarak da çok değer veriyoruz. Allah kısmet ederse 3 gün evvel de Kırklareli Ticaret Borsası olarak halkımıza tekrar 50 kişilik bir girişimcilik kursu başlattık ve burada da devam ediyor. Dolayısıyla bu girişimcilik kursundan sonra alınan sertifikalarla biliyorsunuz ki sayıları 27 milyon gibi bir hibe oluyor, geri kalan da uzun vadede yapmış olduğu işlere göre uzun vadeli bir destek oluyor. Daha evvelki yapmış olduğumuz bu kurslardan 2 - 3 arkadaşımız faydalandı ve Kırklareli'nde pizzacı ve 2 arkadaşımız Lüleburgaz'da kuaförlük yaptı. Tabii temennimiz burada aldığınız kurslarla ve desteklerle hem Kırklareli ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamanız. Bundan sonraki girişimciliğinizde aldığınız bu sertifikalarla bizlere oda olarak Ticaret Odası'na ve Borsamıza herhangi bir kefillikte veya diğer konularda bankalarla sizin dışınızdaki kredilerde de biz de her zaman hazırız. Mühim olan aldığınız bu sertifikalardan sonra bir işe girmeniz. Çünkü bir yerden başlamanız lazım. İnşallah bu girişimcilik kursu da sizlere bir motivasyon yapar ve biraz özgüven sağlar" diyerek girişimci adaylarına başarılar diledi.
Konu hakkında açıklama yapan KOSGEB Müdürü Hasan Tarık Altuntaş, "Bildiğiniz üzere KOSGEB Ocak 2013 yılında ilimizde kuruldu. Girişimcilik ve Kobilere yönelik destek veren bir kurumuz. Şu anda Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir binada hizmet veriyoruz. Kendi binamıza henüz geçiş yapmadık. Haziran ayında geçiş yapacağız. Burada toplanmamızın sebebi girişimcilik ve 30 arkadaşımız bu kursa başvurdu. Başlangıçta kendileri işlerini kurmayı düşünen insanlardı. Biz kursumuzu açtık ve başarılı oldular. Bu işimizin birinci aşamasıydı. İkinci aşamasında arkadaşlarımız işini kuracak. Fizibilite ve yerleşke planlarını hazırlayacaklar. Bunları KOSGEB'e getirecekler. KOSGEB de kendilerini kurdukları iş ile ilgili tecrübelerine bakacak, kurdukları işin gerçekten ilimizde bir katkı sağlayıp sağlamadığını inceleyecek. Hayırlı olsun dersen kendilerine 30 bin TL hibe parayı ve 70 bin TL geri ödemeli desteği vereceğiz" açıklamasını yaptı. Altuntaş girişimcileri de bazı konularda uyararak, "Yakın zamanlarda bazı sanayicilerimizden bizlere telefonlar geldi. Bazı insanlar sanayicilerimizi ve girişimcilerimizi arayıp, biz sizlere KOSGEB desteği çıkaralım, doküman gönderelim, destek verelim diyerek arayıp bunun karşısında da 100 TL hesaplarına yatırılmasını istiyorlarmış. İlimizde böyle bir telefon geldiğinde maalesef sanayicimiz ödüyor ve bana da söylüyor. Bu da hassas bir konudur. Böyle bir ödeme yapılmaması gerekiyor ve böyle bir telefon olduğunda KOSGEB'e bildirilmesini istiyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından sertifika takdimine geçildi.
İlk sertifikaları Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Derya Neden, Gökçe Arınan ve Aynur Şen'e takdim etti. Sertifika takdimi sırasında kısa bir konuşma yapan Vali Yaman, "İlimizde iş arayan, işsiz olan vatandaşlara iş temin ediyoruz. Ancak şu an çok mutluyum çünkü sizler işveren olacaksınız ve yanınızda iş arayan insanları çalıştıracak ve onlara ekmek kapısı olacaksınız" diyerek sertifika alanları kutladı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol