Genel Sağlık Sigortası prim borcu olması nedeniyle Medula tarafından provizyon verilmeyen vatandaşlar, bu yılın sonuna kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdürecek.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası prim borcu nedeniyle sağlıktan yararlanamayan vatandaşların, bu yılın sonuna kadar (31 Aralık 2018) sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdüreceklerini bildirdi.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 8 Ocak 2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden Muaf tutulacakların tespitine dair 28 Ocak 2002 Tarihli ve 2002/3654 sayılı Kararnamenin eki kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, Resmi gazetede yayımlandığı belirtildi.
Buna göre; Genel Sağlık Sigortası primi borcu olup, borç süresi 60 günü geçen vatandaşların yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumları ile üniversite hastanelerinden ücret ödemeden faydalanmaya devam edecekler. Karara göre; geçtiğimiz ay yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanun ile gelir tespitine hiç girmeyenlere Genel Sağlık Sigortası borcu için önemli bir imkan sağlanmış oldu. Buna göre, genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup da gelir testine hiç başvurmayanlardan, 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testine başvuran kişilerin Genel Sağlık Sigortası primleri, gelir testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek. Şayet gelir testi sonucuna göre ödeme gücü olmadığı tespit edilirse geçmiş borçlarının tamamı silinecek.
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
Edirne’de Bahar Sanatla Geliyor: Akm Mayıs Programı Açıklandı
28 Nis 2026 -
Emine Erdoğan "Çocukların Dijital Ortamda Korunmasına İlişkin Uluslararası Politika ve Uygulama Paylaşımı" toplantısına katıldı
23 Nis 2026 -
100. Yıl İlkokulu’ndan Doğa Sevgisini Aşılayan “Kanatlı Dostlarımız” Sergisi
21 Nis 2026 -
“Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun merkezinde; nitelikli insan kaynağı, güçlü aile yapısı, üretken ekonomi ve sosyal kalkınma vardır”
28 Nis 2026 -
“Türkiye, belirsizliğin arttığı günümüzde bölgesinin en istikrarlı ülkesi olarak adından söz ettirmektedir”
06 May 2026 -
“Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan, duraksamadan çalışacağız”
11 May 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Çok Sesli Oda Müziği Topluluğu Müzikseverleri Büyüledi
15 May 2026 -
UTSO Başkan’ı Akalından Ziyaret! İçişleri Bakan Yardımcısı Turan’dan Trakya’ya Tam Destek!
21 Nis 2026 -
Trakya’da Enerji Dönüşümü! Uzunköprü Rüzgar Enerjisinin Merkezi Oluyor
21 Nis 2026 -
Uzunköprü’de Gelenek Yeniden Canlanıyor: İpek Böcekçiliği Geri Dönüyor
21 Nis 2026 -
Uzunköprü’den Çanakkale’ye Anlamlı Yolculuk: 120 Genç Destanı Yerinde Yaşadı
21 Nis 2026 -
Türkiye'nin Kara Haftası: Milletimizin Başı Sağ Olsun! Yetkililer Acil Güvenlik Zirvesi’nde Toplandı
21 Nis 2026
Son Yorumlar
- \"KIRMIZI BUĞDAY AYRILMIYOR\": Teşekkürler Uşaktan selamlar doğrusunu öğrendim nihayet...
- Babaeski Kartalları’nda yeni yönetim belli oldu: Bu adamlar ne işe yapar yönetim de mütahit mi fabrika çalışanı mı...
- Yesilyurt Gazetesi sahibi Elmas Cankurt, oglunu evlendirdi: Heyy gidi rahmetli kadir gökçe belediye başkanıyken belediye salonundaki mütavazi düğünümüze davet e...


Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol