Genel Oylarında Pik Yapan CHP Uzunköprü’de Çakıldı!

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde 1977 seçimlerinden sonra en yüksek oy oranına ulaştı. En son yine o seçimde genel oy oranında birinci olan parti son seçimlerde aldığı yüzde 37,76 oy oranı ile 47 yıl sonra Türkiye’de 1. parti oldu. Ancak Türkiye genelinde oyları tırmanışa geçen CHP için Uzunköprü’de ise sonuçlar hüsran oldu. CHP 15 yılın ardından Uzunköprü’de
seçimi İYİ Parti’nin adayı Ediz Martin’e kaybetti.




2014 seçimlerinde Enis İşbilen adaylığında CHP yüzde 54,7 oy oranına ulaşmıştı. 2019 seçimlerinde Özlem Becan'ın adaylığında Uzunköprü'de İYİ Parti ile ittifak yaparak yüzde 56,4 oy alan CHP,  son seçimlerde ilçede yüzde 32,88’e gerileyerek partisinin Türkiye genelinde aldığı oy oranını da altına inmiş oldu.   
CHP’Lİ SEÇMEN ‘YANLIŞ ADAY’ DAYATMASINA CEZAYI KESTİ!
CHP’nin adayı Özlem Becan’ın 2019’da aldığı oyu son seçimlerde yüzde 24 düşürmesi akıllara CHP’deki aday adaylığı sürecini getirdi. Özellikle medya grubumuza bağlı Adalet Gazetemiz başta olmak üzere birçok yerel gazete ve medya haber sitelerinin sosyal medya üzerinde yaptığı ‘CHP’nin adayı olarak kimi görmek istersiniz?’ sorulu anketlerin neredeyse tamamında Enis İşbilen’in arkasında kalan Becan’ın, genel merkez tarafından ısrarla aday gösterilmesinin, alınan ağır yenilginin yansıması olarak görülüyor. Yine CHP’nin Belediye Meclisinin Becan’dan 711 oy fazla almış olması da bu görüşü perçinleyen bir başka veri oldu. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol