Gençlik Liderlerine Uluslararası Proje Eğitimi başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik liderlerine yönelik "Proje Temelli Uygulama Eğitimi"ne başladı. Eğitim kapsamında katılımcıların Avrupa Birliği (AB) hibe programlarından yararlanmaları hedefleniyor. Eğitime katılan Gençlik Liderleri ise eğitim sayesinde fikirlerinin şekilleneceğini ve bu çerçevede projeler üreteceklerini söylediler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kırklareli Gençlik Merkezi'nden Hande Boyacıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 81 ilin gençlik merkezinde görev alan 90 gençlik lideri ve 18 bakanlık personeli olmak üzere toplam 108 kişiye "Proje Temelli Uygulama Eğitimi" vermeye başladı.
5 gün sürecek eğitimle gençlik Merkezlerinde görev alan gençlik liderlerinin ve diğer gençlik çalışanlarının proje hazırlama konusunda yeterliliklerinin arttırılması, proje başvurularında gözle görülür bir artışı sağlanması ve Avrupa Birliği (AB) hibe programlarından yararlanmaları amaçlanıyor.
İşlenilen konuların
uygulamaları yapıldı
Katılımcılar ilk gün Sorun, Hedef, Paydaş ve Strateji Analizi ile Grup çalışmaları yaptılar. AB proje hazırlama yöntem ve teknikleri, proje kurgulama, faaliyet planı ve bütçe hazırlama, proje ortağı bulma, Gençlik Projeleri hazırlama ve proje analizi konularını işleyen katılımcılar, oturumun ikinci bölümünde 6'şarlı gruplar halinde gün içerisinde işledikleri konuların uygulamasını yaptılar.
Gençlerin kendi yaratıcılıklarını kullanarak proje üretebilmesi ve hızlı çözüm yolları bulabilmesini amaçlayan eğitimler kapsamında gençler, AB projelerinden olan Erasmus - Gençlik Programı amaçları ve öncelikleri, başvuru adımları, başvuru faaliyet planı, başvuru formu hazırlama grup çalışmaları, grup çalışmalarının sunumu, değerlendirme ve proje danışma portalının tanıtılması gibi konularda da eğitim alacaklar.
Kırklareli'den Hande
Boyacıoğlu katıldı
81 ilden toplam 90 gençlik liderinin katıldığı eğitime, Kırklareli'den Hande Boyacıoğlu katıldı. Boyacıoğlu, Kırklareli'ni temsilen gittiği eğitimlerde proje hazırlama konusunda yeterliliklerinin arttırılması, proje başvurularında gözle görülür bir artışı sağlanması ve Avrupa Birliği (AB) hibe programlarından yararlanmaları konularında yeni fikir ve bilgilere sahip olacak
Uşak'ın İsmini duyuracak
Uşak Gençlik Merkezi'nden gelen Gençlik Lideri Işıl Peynircioğlu, eğitimler sayesinde nasıl proje fikri üretebileceğini ve geleceğe yönelik uygulanabilir projelerin nasıl olması gerektiğini öğreneceğini belirterek, "Uşak'tan daha proje çıkmadı. Uşaklılara yararlı her hangi bir proje yaparak Uşak'ın ismini duyurmak istiyorum. Küçük şehirlerdeki insanların sosyalleşme imkanları çok fazla olmuyor.
Bu insanların farklı düşüncelere sahip olmalarını sağlayacak projeler yapmak, sosyalleşmeleri için ortam sağlamak istiyorum. Bu eğitim sayesinde fikirlerimi uygulamaya nasıl koyacağımı öğreneceğim" dedi.
"Projelerimizi Hayata
Geçireceğiz"
Bartın Gençlik Merkezi'nden gelen Elif Emiroğlu, da Ulusal Ajans'a bir çok kere proje sunduğunu fakat kabul edilmediğini belirterek, "Eksiklerimi gördüm, aldığım eğitim sayesinde daha iyi hazırlanıp tekrar başvuracağım" diye konuştu.
Muğla Gençlik Merkezi'nden gelen Zeliha Yumukoğlu ise engelliler ve madde bağımlılığına yönelik projeler yapmak istediğini ifade ederek, eğitim sayesinde kafasındaki fikrin şekilleneceğini ve projelerini hayata geçireceğini söyledi.
Proje hazırlama eğitiminin ardından oluşturulacak portal üzerinden katılımcılara 2 aylık danışmanlık desteğinin sağlanırken, gençlik liderlerinin ihtiyaçlarından yola çıkılarak, grup çalışmasıyla proje üretilecek.
Proje uzmanlarınca teorik ve uygulamalı derslerin verileceği eğitim programı, 27 Şubat Cuma günü sona erecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol