Gençlerimiz Önadım okulu ile "altın bilezik" sahibi olacaklar

Önadım, İŞKUR ile ortaklaşa, Meslek Edindirme Kursları kapsamında "Gazetecilik" alanında 45 günlük eğitim sertifikası programı açmak için girişimde bulundu. Ön mülakatla seçilecek 10 kursiyer aldıkları eğitimin ardından Önadım Medya Grubu çatısı altında, iş sahibi olma fırsatına kavuşacak…

Sadece Kırklarelili gençler için bir iş kapısı değil, adeta bir "okul" ünvanı da bulunan Önadım Medya Grubu, bugüne kadar onlarca kişiyi iş sahibi yaptı, gazetecilik mesleğine adım attırdı.
Kurumumuzda çalışan her arkadaşımız, Önadım çatısı altında tecrübe kazanarak, gazetecilik mesleğini iyisiyle, kötüsüyle öğrenmeye, ifa etmeye çalıştılar. Böylece bünyemizden ayrılan arkadaşlarımız bir kayıp değil, bilakis bir kazanç elde ederek, meslek hayatlarına devam ettiler.

İşte şimdi, Önadım İŞKUR ile birlikte yeni bir projeye imza atıyor ve Meslek Edindirme Kursları kapsamında "Gazetecilik" alanında 45 günlük bir kurs açıyor. 10 kişi, bu eğitim sürecinde, habercilik, fotoğrafçılık, kısacası gazeteciliği kapsayan tüm önemli konular dahilinde ayrıntılı bir kursa tabi tutulacaklar.
Kısa bir süre sonra başlayacak olan kurslar hakkında bir açıklama yapan Önadım Gazetesi sahibesi Öznur Tüzün; "1992 yılından bu yana Kırklareli'nin sadece sesi olmakla kalmayıp, onlarca gence ve işsize iş imkanı sağlayan Önadım Medya Grubu, yepyeni bir çalışmanın startını verdi. İŞKUR'un "Meslek Edindirme Kursları" çerçevesinde gençlerimizi iş sahibi yapmak, onlara altın bir bilezik kazandırmak, en önemlisi de kendi alanımızda kalifiye çalışanlar yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda bu mesleği kendilerine şiar edinen, meraklı, ilgili, istekli gençlerimizi kursumuza davet ediyoruz" dedi.
Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram'ın, Kırklar Haber Gazetesi muhabiri Nüket Nazlı'nın ve alanında başarılı eğitimcilerin vereceği kurs 30 gün teori, 15 gün ise pratik şeklinde gerçekleştirilecek. Kurslara Endüstri Meslek Lisesi; Makine, Elektrik, Bilgisayar, Halkla İlişkiler ile MYO mezunları katılabilecekler.
İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy da kursun önemine dikkat çekerek, gençlerimizi iş sahibi olmaya davet etti.
Meslek Edindirme Kursları
İşsiz kişiler, İŞKUR'a kayıt yaptırarak ilgilendikleri alanda meslek edindirme kurslarına katılabiliyorlar. Kurumda işsizlik kaydı bulunan adaylar için düzenlenen Meslek Edindirme Kursları sayesinde kalifiye elemanlar yetiştirilmesi planlanıyor. Bu güzel uygulama sayesinde "Altın bilezik" sahibi olan işsiz adaylar kolaylıkla iş bulabiliyor. Ayrıca kursiyerlere günlük yol ve yemek ücretleri İŞKUR tarafından ödeniyor. Avrupa destek fonunun da yardımları ile açılan meslek edindirme kursları kısa sürede eğitim olanağı sağladığından oldukça fazla ilgi görüyor. İŞKUR meslek edindirme kurslarını yıl içerisinde belirli dönemlerde olmak üzere sürekli düzenliyor.
Meslek edindirme kurslarının birçok alanda eğitim vermesi kursiyerlerin eğitim almak istedikleri veya kariyer yapmak istedikleri alanda eğitim alabilmelerini sağlıyor.
İşkur meslek edindirme kursları kurs süresince kursiyerlere düzenli olarak kursa devam ettikleri gün sayısı üzerinden ödeme yapıyor. Bu süreç içerisinde kursiyerlerin kursa devam etme zorunluluğu bulunuyor. Kursiyerler mazeretsiz şekilde kursa devam etmediklerinde kurs kaydı siliniyor. Daha sonra İŞKUR'un düzenlediği hiçbir mesleki eğitim kursuna başvuru ve kayıt yaptıramıyorlar.
İŞKUR kursiyerlerine ödediği günlük ücret dışında sağlık ve iş güvenliği sigorta primlerinin ödemesini yaparak kursiyerlerini güvence altına alıyor. Bu sayede kursiyerlerin kurs süresince herhangi bir ağlık sorununda sigorta güvencesinden faydalanmaları sağlanıyor. İŞKUR kursiyerlerin sigorta prim ödemelerini ise kendi bünyesinde barındırdığı işsizlik fonundan karşılıyor ve kursiyerlerden hiçbir şekilde ücret talep etmiyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol