AKP Merkez Ilçe Baskani Hamit Orakçi, 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaj yayimladi.
Orakçi mesajinda, dönemin çok agir sartlarina karsin, azimle, inançla, fedakârlik ve gönül birligiyle tarihte esine az rastlanir bir destan yazildigini belirtti.
Ilçe Baskani Hamit Orakçi mesajinda sunlari kaydetti;
“Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayis 1919’da Samsun'a ayak basmasiyla Türk tarihinde kisisel egemenlikten ulusal egemenlige geçis süreci baslamis ve bir milletin kaderi degismistir. Samsun'da ve daha sonra da Havza'da yapilan hazirliklar ilk kurtulus mesalesini tutusturmus, Türk tarihine geçen 19 Mayis 1919, Anadolu'da yeni bir Türk devletinin fiilen temellerinin atildigi gün olmustur.
19 Mayis 1919'da Samsun'dan baslatilan bu mücadeleyle, Büyük Türk Milleti ve Devletinin ebediyete kadar yasama azim ve kararliligi, Türk'ün asla esaret içinde yasayamayacagi tüm dünyaya haykirilmistir. Bu itibarla Kurtulus Savasi, milletimizin var olma mücadelesi, Türkiye Cumhuriyeti ise dirilisin sembolü olmustur.
Milletimizin ve Devletimizin yikilip parçalanmasini isteyen ser odaklarin bugün de süren sinsi ve kirli oyunlarini bozmak, 19 Mayis'ta Samsun'dan baslayarak verilen sanli mücadelenin ruhunu her daim hafizalarimizda taze tutmakla mümkün olacaktir. Tarih suuruna sahip, milli ve manevi degerlerini koruyarak bunu nesilden nesile aktarmayi basaran milletler ancak tarihin sonuna kadar var olmayi basaracaklardir.
Gençler; Aziz sehitlerimizin canlari pahasina savunduklari bu cennet vatan üzerinde kurulan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali, iste bu istiklal suuruyla yetisen sizlere emanettir. Sizlere güveniyor, sizlerin yüzlerinizdeki isikta, gözlerinizin izindeki pariltida her geçen gün daha da güçlenen Türkiye'mizin aydinlik gelecegini görüyoruz. Unutmamaliyiz ki, ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi seklide yetistiren milletler gelecekte var olabilirler. Onun için bütün çabamiz, gelecegimizin yegane güvencesi olan siz gençlerimizin yarinlara en iyi sekilde hazirlanmasina imkan saglamak ve sizlere müreffeh bir ülke birakmaktir. Inaniyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti, simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük basarilariyla yücelecek ve ebediyen yasayacaktir.
Bugün ve bundan sonra da devletimizi yasatacak ve büyütecek yegane kuvvet yine Milli Irade olacaktir. Insana hizmet odakli bir düsünceyle yürüttügümüz siyasi mücadelemizde Devletimizin ve Milletimizin alni ak, basi dik, sirti pek olmasi en büyük idealimizdir.
Bu duygu ve düsüncelerimle; Tüm Kirklareli halkinin, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Istiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarini rahmetle, sükranla aniyorum. Aziz ruhlari Sad olsun"
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol