Genç kadın girişimcilerin çabası karşılığını alıyor

Kırklareli Merkez Deveçatağı Köyü’nde Lavanta Tarla Günü gerçekleştirildi.
Genç Çiftçi Projesi çerçevesinde Çiğdem Balım ve Filiz Tuna adlarında 2 kadın girişimcinin üretim yaptığı tarlada düzenlenen etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel de katılım sağladı. Müdür Özel konuşmasında lavanta yetiştiriciliği, Genç Çiftçi Projelerinin başarılı olarak hayat bulmasının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

İlimiz Merkez Deveçatağı Köyünde, Genç Çiftçi Projesi ve Kırklareli İl Özel İdare destekli proje alan Çiğdem Balım ve Filiz Tuna'ya ait Lavanta tarlasında Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünce Lavanta Tarla Günü düzenlendi.
Lavanta Tarla Gününde İl Müdürü Funda Eylem Özel, şube müdürleri, ilçe müdürleri, yayım elemanları Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı, İl Genel Meclis üyeleri, Köy Muhtarlığı ve çok sayıda üretici katıldı.
Lavanta yetiştiriciliği ilimiz tarımı açısından çok önemli
Açılış konuşmasını Lavanta Yetiştiricisi Çiğdem Balım ve Filiz Tuna yaparken, sonrasında İl Müdürü Funda Eylem Özel konuştu. Müdür Özel konuşmasında lavanta yetiştiriciliğinin, ilimiz ve ülkemiz açısından önemini, Genç Çiftçi Projelerinin başarılı olarak hayat bulmasının önemi, İl Özel İdare Projelerinin ilimiz tarımına katma değer kattığı ve 2020 yılı projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yoğun bir katılım ve güzel bir ortam içinde yapılan tarla günü işletmelerin ziyareti ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol