Tüm dünyaya yayılan, ülkemizde de yaşamı derinden etkileyen Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle, Cumhurbaşkanlığımızın 2020/4 Sayılı ilgi Genelgesine istinaden Kırklareli Valiliğimiz tarafından Nisan ayı itibariyle ilimizde yayın yapan gazetelerin dönüşümlü olarak çıkması kararı verildi. Bu süreçte siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek adına çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz. Özellikle ilimizde mahalle
mahalle hizmet veren “Vefa Sosyal Destek Grubu”nun çalışmalarını gerek sosyal medyadan, gerekse gazetelerimiz sayfasından bulabileceksiniz. Bu büyük sosyal hareketin kötü niyetli kişi ya da kişilerce suistimal edilmemesi için üzerimize düşen ne varsa Önadım Medya Grubu olarak yapmaya hazırız...
Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Koronavirüs (Covid-19) pandemi salgınında ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması hususundaki Cumhurbaşkanlığımızın 2020/4 Sayılı ilgi Genelgesine istinaden;
Kırklareli Merkez İlçesinde bulunan ve Resmi İlan Yayınlama Hakkına tabi olan 6 adet yerel gazetenin kendi iradeleri ile mutabık olmasından dolayı ve gazetelerde çalışan fikir işçilerinin çalışma şartları da göz önünde bulundurulduğunda, sosyal mesafenin korunması amacıyla her gün 2 yerel gazetenin sırayla yayınlanması, yayın günü olmayan diğer gazete çalışanlarının evlerinde kalarak mesleklerini icra etmeleri uygun görüldü.
Bu çerçevede Önadım Medya Grubu sahibi Öznur Tüzün, personeli ile birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 1 Nisan itibariyle ilimizde başlayacak olan dönüşümlü gazete yayını uygulamasında çalışanlarımızın izleyeceği yol haritası masaya yatırıldı. Toplantı sonunda bu süreçte siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek adına çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceği özellikle vurgulandı. Özellikle ilimizde mahalle mahalle hizmet veren “Vefa Sosyal Destek Grubu”nun çalışmalarını gerek sosyal medyadan, gerekse gazetelerimiz sayfasından bulabileceksiniz. Bu büyük sosyal hareketin kötü niyetli kişi ya da kişilerce suistimal edilmemesi, dolandırıcılara meydan verilmemesi için üzerimize düşen ne varsa Önadım Medya Grubu olarak yapmaya hazır olduğumuz önemle vurgulandı. Ayrıca vatandaşlarımız her türlü bilgi, haber ve ihbar konusunda; 0543 229 97 19 ve 0505 497 69 88 nolu telefonların whatsapp uygulamasından bizlere ulaşabilirler.
Vefa Sosyal Destek
Grubu 7/24 hizmete
devam ediyor…
Kırklareli Vefa Sosyal Destek Grupları 1400 görevlisi ile 65 yaş üstü ve yasaklama/ kısıtlama getirilen İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın hizmetinde.
Vefa Sosyal Destek Gruplarının koordinasyonunda mahallerinde tespiti yapılan ve yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen 65 yaş üstü ve yasaklama/ kısıtlama getirilen İhtiyaç sahibi vatandaşların 112, 155 veya 156 numaralarını araması halinde, yetkilendirilen kamu görevlisi, ekipler ve araç ilgili adresleri ziyaret ederek ihtiyaç sahiplerinin isteklerini karşılıyorlar.
Vali BİLGİN, Evde Kal' çağrılarının Kırklareli’nde karşılık bulduğunu vatandaşların alınan tedbirlere daha çok uyması gerektiğini vurguladı. "Tüm ilçelerde vatandaşların ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışma yürütülüyor. Bu gruplarımızı her ilçemizde kurduk. 24 saat esasına göre çalışmalarımız sürüyor. İnşallah ülkemizin geçirdiği bu süreç içinde tek başına yaşayan veya kronik rahatsızlığı olan yaşlılarımızın, her türlü ihtiyacını giderme noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz dedi. Vatandaşlarımız bilinçlenmeye başladı. Onlara teşekkür ediyorum. Kırklareli olarak açıkçası bu konudaki gözlemim genel olarak vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Bu konuda çok sıkıntı çekmedik. Allah'a şükür genel hatlarıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tedbir kurallarına uyduğunu gözlemliyorum. Tüm tedbirler bizler için. Onların başka kişilerle temasını önlemek için evlerde tutuyoruz" dedi.
Temel ihtiyaçların karşılanması noktasında yapılacak tüm yardımlar Vefa Sosyal Destek Grubu’na ulaştırılarak görevli Hizmet Grupları tarafından dağıtımı yapılıyor. İl ve İlçe Belediyelerimiz, STK vb tüm Kurum ve Kuruluşların yapacakları yardımlar doğrudan taraflarınca yapılmayarak, Vefa Sosyal Destek Grubu kanalıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Alınan bu kararlar doğrultusunda, ihtiyaç sahiplerine Kurum, kuruluş, belediye, STK ve vatandaşlarımızın yapacakları tüm yardımlar hakkında bilgi ve ön başvuru için Vefa Sosyal Destek Grubu Yardım Koordinasyonuna 0 506 507 39 22 numaralı telefondan ulaşmaları gerekiyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol